Strona 26 z 42 PierwszyPierwszy ... 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 36 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 420

Wątek: Zgłaszanie propozycji lokalizacji VIII KIMB

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Domyślnie Odp: Zgłaszanie propozycji lokalizacji VIII KIMB

łe a w sobotę co???
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
    łe a w sobotę co???
    A, to już będzie zależeć od dokonanego wyboru lokalizacji VIII KIMB.

Gdyby wygrało Krywe, moglibyśmy wybrać się w odwiedziny do samotników w Hulskiem (słyszałem, że dość chętnie przyjmują gości nie przychodzących z pustymi rękami).

Gdyby Sękowiec - moglibyśmy kopnąć się do Chaty Socjologa.

Gdyby Ustrzyki Grn. - może poszlibyśmy na Rawki.

Gdyby Bystre, to ...
    O Boże, nie wiem.

Ww. warianty dotyczą pogody trwale bezdeszczowej. Gdyby trafiła się nam (odpukać !) inna, moglibyśmy gdzieś się przejechać. Np. do Ustrzyk Dln. - do muzeum i na pyszną kawę i słodycze do Szelców.
    Albo do Olszanicy - aby policzyć koty Lucyny.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Stały Bywalec Zobacz posta
    ...
    Gdyby Bystre, to ...
    O Boże, nie wiem.

....
    Gdyby Bystre, to moglibyśmy połazić po Chryszczatej i cmentarzach z I Wojny Światowej...
    Pozdrawiam
    bertrand236

Na forum od
    09.2006

Cytat Zamieszczone przez bertrand236 Zobacz posta
    Gdyby Bystre, to moglibyśmy połazić po Chryszczatej i cmentarzach z I Wojny Światowej...
    Pozdrawiam
    oooo to to!genialny pomysł
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

A ja się już kurna pogubiłem...Sękowce, Krywe, Ustrzyki, później już niemal uwierzyłem, że na jakimś cmentarzu nocować we Lwowie KIMBowicze będą, teraz Bystre znowu....

... dobrze Stały Bywalcu, że założyłeś wątek w grudniu, do maja się coś wykrystalizuje

Na forum od
    09.2006

spokojnie
    to się nazywa burza mózgów;-)))
    najpierw i tak głosowanie już niedługo
    Bogdan Loebl

Dobrze, że jest ta burza mózgów. Powtarzam w kółko. Nie przyjeżdżamy w Bieszczady tylko na jeden wieczór, przynajmniej większość z nas. Chodzi o to, aby poza sobotnią biesiadą udało się zorganizować jakieś wspólne wyprawy. Z resztą w mniejszym gronie tak właściwie robimy.

Stały Bywalcze, w ile czasu robisz pętlę Sękowiec-Tworylne-Sękowiec przez Krywe?

Wydaje mi się, ze jest to w granicach moich możliwości. Chociaż zawsze łatwiej się maszeruje siedząc przy ekranie komputera niż będąc w terenie. Na wszelki wypadek wezmę jednak buty do chodzenia przez brody.

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Stały Bywalec Zobacz posta
    Zatem przepraszam, chociaż nie za bardzo się poczuwam do winy. To była absolutnie niezłośliwa ironia - to wyrażenie "niestety społeczna robota".
    Przy okazji przepraszam ryczałtem także za dwa moje ew. przyszłe wybryki słowne. Skoro księża mogli kiedyś udzielać rozgrzeszenia za grzechy przyszłe, to i ja pozwolę sobie Lucy z góry przeprosić. Na razie 2 razy. Jak się limit wyczerpie, to proszę mi przypomniec.

Orsini - ta oferta, którą znalazłaś, jest b. ciekawa. Żeby tylko godzinę powrotu poznać. Nie wydaje mi się, aby to była aż godz. 22-ga.

Basiu, czy pisząc o tych postojach przygranicznych miałaś na myśli podróż pociągiem ? Pociąg, o którym ja pisałem, i którym jechałem w 1998 r., to był lokalny pociąg osobowy, taki "włóczęga" z Podkarpacia na bliską Ukrainę. Takich chyba nie trzymają godzinami na granicy.
    Godziny powrotu nie pamiętam. Przypominam sobie tylko, że jak w drodze powrotnej wsiadałem w Chyrowie do pociągu, to było jeszcze widno, a gdy wysiadałem w Krościenku, to już szaro, ale jeszcze nie ciemno (połowa września).

Lucy - faktycznie podajesz ceny niższe, ale czy uzbiera się wśród nas grupa pow. 30 osób ? Poza tym wydatki będą praktycznie i tak trochę wyższe. Nasi wejdą do sklepu, spojrzą na ceny, przeliczą na złotówki i ... dawaj kupować. Sam tak zrobię (i to w sklepie monopolowym), nikogo więc teraz nie obrażam.

Jeszcze raz Lucy - czy mogłabyś zaktualizować to, co ja napisałem o tej kombinacji "bus polski - pociąg - bus ukraiński" ? Bo może tak było 10 lat temu, a teraz jest inaczej. Jeśli tak jest nadal, i nadal dotyczy to lokalnego pociągu osobowego, to myślę, iż godzinę powrotu możemy określić w 95%.

Reconie - wdzięczny jestem za dokładną egzegezę mojego tekstu. Poruszamy jednak tematy bardziej uniwersalne, pasujące do różnych lokalizacji KIMB.
    Poza tym, na ew. wycieczkę do Lwowa wybralibyśmy się chyba w piątek (dzień powszedni), czyli byłoby to niejako poza naszymi głównymi obradami. A do soboty (to do Basi) zdążylibyśmy wypocząć.
    1. Masz szczęście, że Cię lubię.
    2. Godzina wyjazdu do Lwowa to 5 rano, a wyjazdu z miasta 16. To od pilota zależy jak pociągnie przez granicę i od jak to koledzy mawiają premii motywacyjnej dla pograniczników ukraińskich.
    3. To 20 osób pojedzie za 90 zł lub przyłączymy się do innej grupy zorganizowanej.
    4. Nie lubię kombinować w ten sposób, bo i po co?
    5. Wybór teminu. Na pewno w weekend będzie dużo grup więc więcej czasu zmarnujecie na granicy.

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2004
    Rodem z
    tarnobrzeg

Jeśli jedziemy na KIMB to jedziemy w Bieszczady i koniec kropka. Do Lwowa możemy zorganizować się w innym terminie, jeśli będzie tyle zapału i chęci co teraz.

Przejdźmy więc do tematu pt. lokalizacja KIMB, bo póki co żadnych konkretów nie mamy.
    A czas głosowania się zbliża.
    mAAtylda

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    Dobrze, że jest ta burza mózgów. (...)
    Stały Bywalcze, w ile czasu robisz pętlę Sękowiec-Tworylne-Sękowiec przez Krywe?
    Wydaje mi się, ze jest to w granicach moich możliwości. Chociaż zawsze łatwiej się maszeruje siedząc przy ekranie komputera niż będąc w terenie. Na wszelki wypadek wezmę jednak buty do chodzenia przez brody.
    Andrzeju, trzeba dojść aż do Studennego, tj. tam, gdzie w maju br. zostawiliśmy Wojtkowy samochód pilnowany przez Wojtkową Anię.
    Pętla z Sękowca, po obu stronach Sanu, to trasa ok. 32 km, całodniowa.
    Ostatni raz szedłem tamtędy w ubiegłym roku, a pisałem o tym na forum dn. 5 listopada 2007 r. Relację możesz przeczytać tu (po znalezieniu mojego postu z 5.11.2007 r., opisującego dzień 26 września):
    http://forum.bieszczady.info.pl/show...?t=3867&page=3

Teraz do Lucy.
    Dzięki za przyjęcie przeprosin.
    A co do kombinacji "polski bus - pociąg - ukraiński bus", to była ona stosowana przez organizatora wycieczki do Lwowa właśnie w celu uniknięcia złośliwego przetrzymania samochodu na granicy. Granicę w obie strony przekraczaliśmy pociągiem (osobowym, lokalnym), którego tak, ot, dla celniczego kaprysu, raczej nie można przetrzymywać na granicy. A w każdym razie można to robić rzadko, bo inaczej sprawa zaczyna nabierać rozgłosu i zajmują się nią dyplomaci. Co innego busik z kilkunastoma turystami, w tej sprawie nikt palcem nie kiwnie.
    Lucy - ośmielę się powtórzyć moje pytanie. Czy tak jest nadal, czy organizatorzy krótkich, jednodniowych wypraw do Lwowa znaleźli może jakiś inny sposób na rusińskich celników i pograniczników ?
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)