Pokaż wyniki od 1 do 10 z 137

Wątek: Mocanita: ostatnia wąskotorowa leśna kolejka parowa w Europie

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Doczu
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Domyślnie Odp: Mocanita: ostatnia wąskotorowa leśna kolejka parowa w Europie

Witam.
    Henek, ja także jestem zagorzałym przeciwnikiem bezmyślnego rozjeżdżania gór przez offroadowców, ale w przypadku Wojtka (Andrzeja nie mialem okazji poznać osobiście niestety) jest to całkowicie uzasadnione.
    Nie czuję się tu uprawniony do pisania o stanie zdrowia Wojtka, ale zapewniam Cie Henek, że Wojtek to człowiek o wielkiej miłosci do gór i ludzi, i z pewnoscia gdyby stan zdrowia mu na to pozwalał, wolał by pokonac pieszo tą, czy inna trasę.
    O jednym Cię Henek mogę zapewnić - Andrzej z Wojtkiem nie zamierzaja podjeżdżać dla sportu.
    A wracając do tematu - przypominam Panowie, że w maju (nie pamiętam kiedy KIMB się odbywa) może tam jeszcze leżeć śnieg.
    http://www.doczu.pl

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Domyślnie Odp: Mocanita: ostatnia wąskotorowa leśna kolejka parowa w Europie

Cytat Zamieszczone przez Doczu Zobacz posta
    O jednym Cię Henek mogę zapewnić - Andrzej z Wojtkiem nie zamierzaja podjeżdżać dla sportu.
    Ja to rozumiem, zastanawiam się jednak jaką trasę doradzić, aby podjeżdżając jak najwyżej i nie biwakując jednocześnie zobaczyć jak najwięcej.

Z pewnością należy się wybrać na Przysłop, gdzie doprowadza dobra droga.
    Na samej przełęczy jest schronisko, ale nie spalam w nim, więc trudno mi napisać jaki poziom reprezentuje.
    Z Przysłopu da się podejść w trakcie jednodniowej niezbyt wyczerpującej wycieczki na Gargalau w Górach Rodniańskich i w drugą stronę - w Marmaroskie.

Przełęcz jest dość wysoka (ponad 1400 m n.p.m), więc siłą rzeczy podejścia są krótsze.

Na zachętę - widoczek ze szczytu Gargalau w kierunku Pietrosa Rodniańskiego.

203Rodna.jpg

Pozdrowienia

Basia

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)