nie gonili was w desesti ze robicie zdjecia w srodku cerkwi? mnie gonili :( chyba tylko dwa pstryknelam z ukrycia wiec mi sie rozmazaly :(
nie gonili was w desesti ze robicie zdjecia w srodku cerkwi? mnie gonili :( chyba tylko dwa pstryknelam z ukrycia wiec mi sie rozmazaly :(
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
hi hi hi, a ten dalej te wschody i zachody...jak sobie przypomnę, jak w Gorganach wyrwał na wschód słońca rano to normalnie nikt go dogonić nie mógł![]()
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
No cerkwie jak najbardziej, nawet ściągnąłem z http://harti.mielu.ro fajną mapkę na której są pozaznaczane ciekawe obiekty sakralne. No i sporo ciekawych rzeczy można znaleźć w Płajach.
Przy okazji jest już cały (bardzo optymistyczny) plan wyprawy
www.rumunia.net.travel.pl
Iras 7214
www.bieszczady.net.pl
www.karpaty.travel.pl
www.iras.net.travel.pl - Irasowe wojaże
Wszystkie błędy ort. są zamierzone i chronione prawem autorskim. Wykorzystywanie ich bez zgody autora jest zabronione ;)
Tam gdzie będziemy, słońce wstawać będzie o 5.30 a zachodzić o 21.00.
Wolę więc raczej oglądać zachód słońca niż wschód. Polecam Moje zachody słońca.
No!!!
wreszcie widzę jakieś góry
więcej więcej, same takie!!!
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
A czy ktoś ma może jakieś doświadczenie jeśli chodzi o wymianę waluty. Czy po przekroczeniu granicy można wymienić złotówki na leje ? Czy lepiej zabrać dolary lub euro i je wymienić ? Czy lepiej spróbować gdzieś w kraju zakupić leje ?
Iras 7214
www.bieszczady.net.pl
www.karpaty.travel.pl
Wszystkie błędy ort. są zamierzone i chronione prawem autorskim. Wykorzystywanie ich bez zgody autora jest zabronione ;)
No wy będziecie w sumie cały czas w cywilizowanym miejscu więc nie będziecie mieli z tym problemu. My niekoniecznie będziemy mieli bankomat pod ręką. Ja osobiście wole mieć gotówkę przy sobie niż wkładać kartę do bankomatu w takich krajach jak Ukraina czy Rumunia. Kartę oczywiście zabieram ale jako zabezpieczenie nieprzewidzianych wydatków. W naszych Bieszczadach jest do tej pory problem z posługiwaniem się kartą podejrzewam że gdzieś na zadupiach rumuńskich też nie jest za wesoło.
Iras 7214
www.bieszczady.net.pl
www.karpaty.travel.pl
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki