Dawno nie zaglądałem do tego wątku, ale jak bym czytał codziennie, nic się nie zmieniło. Jedyna ciekawostka to to iż p. Wojciechowski jest za budową wyciągu ? Przeciez to chyba za jego dyrektorowania w BdPN opracowano plany poszerzenia terenu parku m.in. znacznie na zachód od Jasła. Ale mnie to nie dziwi, wszak chyba trzy lata temu pisalismy o pewnym pracowniku BdPN ktory w godzinach pracy planowal poszerzenie parku, a po godzinach optował za budowa wyciągu na Jasło , także wyciągu przy granicy parku w Wetlinie.
Po przeczytaniu niektórych wypowiedzi tzw. miejscowych powinienem milczeć, wszak ja tam nie mieszkam. Więc tylko niesmiało przypomne, że lasy bieszczadzkie w tamtym rejonie prawie w calości maja charakter wodochronnych, i nie dla gminy Cisna, ale chyba nawet o znaczeniu ponadregionalnym. I dlatego ja jestem przeciw. Ktos powie - to tylko zdaje się 40 ha lasu pod topór. Tylko ja w te 40 ha nie wierze, to będzie tylko wyłom, na tym jednym sie nie skończy. Jedyna nadzieja w tym, że to przedsięwziecie uda sie jego autorom tak samo jak pewnej posłance / która jest bardzo za/ dofinansowanie sanepidu na Podkarpaciu.

Odpowiedz z cytatem