Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Dziadek

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Domyślnie Odp: Dziadek

Gratulacje !

(ale ja mam nadzieję ze mnie jak najpóźniej to czeka, do czego się przyczyniłam późno starając się o potomstwo)

B.

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

Serdecznie Wam Wszystkim dziękuję za gratulacje.Małgosia na pewno będzie bieszczadniczką pełna buzią,bo jest już czwartym pokoleniem związanym z TĄ KRAINĄ.
    Rację mają Ci,co prognozują przewagę Wnusi nad pisaniem,ale to tylko we wstępnej fazie chyba,potem stanie się inspiracją (nowe spojrzenie w czas wspólnych wędrówek)
    Basiu Z. to późne ojcostwo,macierzyństwo a później co?(chyba nie "dziadostwo")ma swoje dobre ale i gorsze strony.Babcie i Dziadkowie powinni jeszcze dłuuuugo być sprawni pod każdym względem,bo sa ważnym elementem w życiu Maluszka.Przypomnijcie sobie swoje kontakty z dzieciństwa z dziadkami-nie do zapomnienia!Jednym słowem,mobilizujcie swoje pociechy do działania,bo takiej radości jaką przynosza wnuki chyba sie nawet nie spodziewacie.Pozdrawiam goraco!

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez WUKA Zobacz posta
    .Przypomnijcie sobie swoje kontakty z dzieciństwa z dziadkami-nie do zapomnienia!Jednym słowem,mobilizujcie swoje pociechy do działania,bo takiej radości jaką przynosza wnuki chyba sie nawet nie spodziewacie.Pozdrawiam goraco!
    No niestety moi dziadkowie obaj zmarli przed moim urodzeniem (jeden z dziadków zginął w Starobielsku).
    A babcie były zawsze zapracowane, nie miały czasu na zabawy z wnukami.
    Jedna z babć prowadziła samotnie duże gospodarstwo rolne (potem pomagała jej najmłodsza córka), druga zajmowała się domem i również mną i moim bratem, gdyż obydwoje rodzice pracowali.
    Ale nie pamiętam z dzieciństwa, zabaw, wakacji itd. z dziadkami. Raczej babcia była na co dzień a rodzice od święta.
    Na pewno coś straciłam.
    Moi synowie też już niestety nie mają ani jednego dziadka, ale przynajmniej ich pamiętają.

Z moich synów jeden ma 22 lata, drugi 17 lat.
    Z całą odpowiedzialnością twierdzę ze to za wcześnie na dzieci.

Myślę że człowiek dojrzewa psychicznie do macierzyństwa i ojcostwa tak w wieku 28-30 lat.
    Że biologicznie to jest późno - to wiem.

Pozdrowienia

Basia

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Myślę że człowiek dojrzewa psychicznie do macierzyństwa i ojcostwa tak w wieku 28-30 lat.
    nie zgadzam się!

pozdrawiam

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

Wiesz,Basiu moi Dziadkowie i moje Babcie też nie były tymi co to rozpieszczają i cackają się z wnukami.Dużo by opowiadać,ale chodzi o ich opowieści,wspomnienia,przykład.Te relacje były takie "robocze",ale w przelocie podany przykład,maksyma,przysłowie zostały w mojej głowie na zawsze.To w ICH pamięci utrwaliły sie Kresy i ja je znam z tych opowiadań.To oni przenieśli na mnie przepisy tamtej kuchni.Napisałam wiersz o tym.O,właśnie!Zaraz go przepiszę!

Serdeczne, chociaż spóźnione gratulacje.
    Wuka, taka Babcia jak Ty to prawdziwy skarb dla Małgosi.

Bieszczadnik Awatar Jarek L
    Na forum od
    10.2006
    Rodem z
    Bardzo daleko od Bieszczadow...

Gratulacje dla szczesliwych rodzicow malych Marka i Malgosi, i oczywiscie dla rownie szczesliwych dziadkow!

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta
    Gratulacje !
    (ale ja mam nadzieję ze mnie jak najpóźniej to czeka, do czego się przyczyniłam późno starając się o potomstwo)
    B.
    Kto wie, czy Ci to na dobre nie wyjdzie. ?!

Tydzień temu miałem okazję spotkać się z kolegą z byłej pracy i tak sobie, po duszam, przy stole pogadać.
    Ów kolega skończy w tym roku (a może już skończył) ... kopę lat. Jego mama żyje i ma już lat ... 104.
    Czyli, że urodziła go (jedynaka !) mając lat 44.
    Ale Tobie do tego "rekordu" urodzenia dziecka na pewno było daleko.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

lucyna
    Guest

Eee tam moja Mama urodziła mnie w wieku 45 lat. Mój ojciec miał 40. Aby było śmieszniej moja "rodna Siostra" była 18 lat ode mne starsza, Brat 13, a jeden z moich Braci przyrodnich jest ode mnie młodszy o 20 lat.

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Postaram się naprawić moje foux pais i napiszę tak:

Wszystkie mamy na Naszym Forum urodziły dzieci na skutek nieopatrznej zabawy w tatusia i mamusię w piaskownicy.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)