Ok. Dziękuję za informacje. Przyjmuje zatem że to Krzykliwy![]()
Ok. Dziękuję za informacje. Przyjmuje zatem że to Krzykliwy![]()
Witam
W okolicy Nasicznego najpewniej gnizduja orliki krzykliwe, przy odrobinie szczescia mozna je bez trudu spotkac. Ptaszysko jest cudownej urody.
przy następnej okazji spróbuj złapać go z góry. Wg Dobrowolskiego plamy przy ogonie są wyraźniejsze u orlika grubodziobego. Spotkałem się jednak z opinią, że przy tak dużej zmienności upierzenia to dość mało wiarygodna cecha. Inaczej też się odzywają, szczególnie wiosną. Najlepiej jest jak ktoś, kto widział oba pokaże różnice. Inna też jest długość 7 lotki (na zdjęciu wyraźnie ją widać) ale brak mi doświadczenia, by ocenić czy ona jest dłuższa, czy krótsza.
Pozdrawiam
Długi
Nie będę ukrywał, że to będzie trudne do wykonania
Miałem go na ziemi, ale jak zatrzymałem rower, to się podniósł do lotu i dlatego mam tylko ujęcia w locie. Bardzo zaskoczony byłem ich obecnością tak blisko siedzib ludzkich. W zasadzie "złapałem" je pomiędzy dwoma miejscowościami, na odcinku ok 2 km pustej przestrzeni (pola, strumień i trochę terenu lekko podmokłego).
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki