Pierwsze przypomina jakiegoś koralowca, a nie bieszczadzkiego krzaka. Drugie to zapewne coś mitologii. Natomist do trzeciego może jakiś ogólniejszy widok by się znalazł?
Pierwsze przypomina jakiegoś koralowca, a nie bieszczadzkiego krzaka. Drugie to zapewne coś mitologii. Natomist do trzeciego może jakiś ogólniejszy widok by się znalazł?
Marcin
Marcin starasz sie jak możesz, co by podpowiedzieć i uchronić nas przed klęską. To pierwsze wobec powyższego to byłby bez koralowy, a drugie usiłuję powiązać z mitami, myślę może hydra o wielu głowach (czyżby pąki skupione) i jeszcze odrastających (jakiś bardzo znany gatunek, ale zgryzany przez zwierzynę?). Jakoś boję się powiedzieć...A trzeci mi się nie kojarzy.
Jesteście pewni że jest to bez koralowy?
Maciejka drugie chyba najłatwiejsze. A trzecie to zakrawa mi coś tak na jednoliścienne może - jakaś lilia złotogłów
Marcin
Nie, zupełnie sie wycofuję z poprzednich mitologicznych przypuszczeń, to raczej wiąz cyt."Orfeusz opłakiwał Eurydykę siedząc pod wiązem i grając na lirze", zaraz może limak bo dwubarwne łuski, ale te wyraźne pąki kwiatowe to może brzost, bardziej pierwszy.
Maciejka Ty się w ogóle nie znasz na nimfach![]()
Marcin
E, to jednak dąb, nie mam do niego szczęścia. Na nimfach, driadach, elfach też się nie znam.
Nie jest to lilia złotogłów. (pierwsza moja odgadnięta roślinka). Będzie inna fotka, ale to za jakiś czas.
Hmm w takim razie muszę zweryfikować swoje dane. Widziałem ten krzew wczesną wiosną i uznałem go za kalinę.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki