Strona 11 z 21 PierwszyPierwszy ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 201

Wątek: Miesięcznik "Bieszczady"

Bieszczadnik Awatar Marcin
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

Domyślnie Odp: Miesięcznik "Bieszczady"

... ale cham, kołtun, trol wymieni błędy, lub niedociągnięcia jakie mnie się rzuciły na oczy (nie są one znowu takie wielkie):
    Lutowiska
    - Pasowałoby skąd ta nazwa Tajwan i Meksyk...
    - coś o Panu Wołodyjowskim (chociaż drobna wzmianka)
    - brak etymologii.
    poza tym całkiem spoko
    W Tworylnym na skróty przez Kiczerę Dworską zabrakło mi informacji: czy jest tam ten cmentarz wojenny czy nie (zaznaczony na mapie Krukara) skoro się już tam łazi...?
    W art o Krościenku informacja że "niedobitki" zostali wysiedleni w ramach "akcji Wisła"... chyba nie bardzo, bo od 45 do 51 Krościenko było za granicą, ale bardzo pozytywny art czekam na drugą część.

nie przeczytałem tylko jednego art bo mi się nie chciało. W końcu więcej literek niż zdjęć.

Bieszczadnik Awatar Marcin
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

Ps. Zapomniałbym pochwalić Fotona za ładne zdjęcia w fotogalerii. Piotr również się spisał całkiem nieźle.

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

Kolejny numer już w sprzedaży."Przez San? na Krywe?-historia mostu.Dalszy ciąg "Grecy w Krościenku". "Bieszczady z psem" i aktualności czyli wywiady,zdjęcia,itp.Zmniejszył się nakład do 5 tysięcy (zaczynali od 7)

Bieszczadnik Awatar ludwik
    Na forum od
    12.2007
    Rodem z
    Opole

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/20983/abc_wetlina.jpeg

Obejrzyjcie koniecznie

Pozdrawiam

Ludwik
    Parnićku, my jsme s Tebou,
    neopustime Te,
    nikdy Te nezradime,
    bo my Ti verime!

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

Za pozdrowienia dzięki,ale co mają wspólnego z miesięcznikiem "Bieszczady" lokalne,wetlińskie widzi-misie?

Zakupiłem 4 numer (pierwszy raz ten magazyn). Wydanie prześliczne. Zdjęcia w galerii, trochę denne i nudne - ot takie cyknięcia, chociaż autor posługuje się PentaconSix'em.

'Tworylne na skróty' - brakuje mi tam ciekawych informacji, a opis drogi podążający za GPS'em; całkowita kiszka.

'Szybka interwencja' - dobre, ale raczej do 'Nowin' lub innego dziennika.

'Kosmiczne Badania' - bardzo ciekawy temat ale potraktowany zupełnie po macoszemu. Widać, że pisany w jakiejś mega tajemnicy a i merytorycznie niewciągający, brak opisu podstawowych zjawisk, oraz konkretów przydatności fal w życiu codziennym.

Pozostałe artykuły chyba nawet trzymają formę, przynajmniej jak dla mnie.

Mimo sporych niedomagań zastanawiam się nad prenumeratą ;-) Może jeszcze opublikuję tam swoje 'pstryknięcia' i popchnę gazetę w zupełną przepaść ;D
    bieszczadzkagaleria:
    www.rudak-galeria.pl

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Mam już 5 numer. Zostawię go sobie na Święta do poczytania. Zdjęcia jak zwykle ładne i chyba ciekawy artykuł pt.: "Bieszczady z psem" pióra Piotra naszego - niedawnego Moderatora.
    Pozdrawiam
    bertrand236

Bieszczadnik Awatar chris
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Kristiansand i ... ;)

Cytat Zamieszczone przez WUKA Zobacz posta
    Zmniejszył się nakład do 5 tysięcy (zaczynali od 7)
    Nadal sporo .

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Cytat Zamieszczone przez Marcin Zobacz posta
    (...)
    W art o Krościenku informacja że "niedobitki" zostali wysiedleni w ramach "akcji Wisła"... chyba nie bardzo, bo od 45 do 51 Krościenko było za granicą, (...)
    To jest b. częsty błąd popełniany przez niedouczonych dziennikarzy. Nie wiedzą o korekcie granicy w 1951 r. i piszą o Akcji Wisła nawet w odniesieniu do rejonu Lutowisk, Czarnej i Ustrzyk Dln.

Parę lat temu wykryłem taki błąd nawet w prestiżowej "Rzeczypospolitej" i napisałem o tym na forum, a także wysłałem e-mail do z-cy redaktora naczelnego. Potem się dowiedziałem, że młoda dziennikarka (stażystka) nie dostała - podobno z tego właśnie powodu - stałego etatu w redakcji.
    Jej artykuł dotyczył osiedlenia się politycznych emigrantów z Grecji w okolicach Krościenka w domach, "w których do niedawna zamieszkiwały osoby wysiedlone stamtąd w ramach Akcji Wisła w 1947 r.".
    Ostatnio edytowane przez Stały Bywalec ; 17-12-2009 o 08:19
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Cytat Zamieszczone przez Stały Bywalec Zobacz posta
    Potem się dowiedziałem, że młoda dziennikarka (stażystka) nie dostała - podobno z tego właśnie powodu - stałego etatu w redakcji.
    Jej artykuł dotyczył osiedlenia się politycznych emigrantów z Grecji w okolicach Krościenka w domach, "w których do niedawna zamieszkiwały osoby wysiedlone stamtąd w ramach Akcji Wisła w 1947 r.".
    Czekaj, czekaj! Ta dziennikarka (już pewnie niemłoda), albo jej napakowany facet dopadną Cię kiedyś w ciemnej praskiej uliczce...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)