To po lewej w chmurach to nie Doboszanka ?
To po lewej w chmurach to nie Doboszanka ?
Miejsce jast bardzo fajne. Widać oprócz Gorganów, Świdowiec i gł. grzbiet Czarnohory z górującą, bardzo bliską Howerlą ( http://www.panoramio.com/photo/18065257 ). I spore osiedle szałasów tam jest.
Parę ciekawych przygód miałem na Kukulu, ale to raczej na opowieści przy ognisku się nadaje...
W 2002 po odnalezieniu cmentarza z IWŚ umocowałem pośród kamieni krzyż, który leżał na połoninie - pewnie po zimie albo przez krowy lub konie wywrócony. Dwa lata później wybrałem się tam z trójką znajomych. Znów musieliśmy odnaleść krzyż... Natomiast z drutu kolczastego znalezionego w okopach na grzbiecie zrobiliśmy koronę cierniową. Po drodze z Kukula w Czarnohorę w lesie można natrafić na całe zwoje starego druty kolczastego - dziwne, że pasterze z niego nie skorzystali do podziału połonin, ale może to i dobrze... Fragmenty połonin, na których wypasane było bydło i konie z poszczególnych osad podzielone były pasami z ułożonych ugałęzionych czubów uschniętych świerków...
No to jeszcze kilka ujęć na widoki rozciągające się z Kukula:
Marcin
Strasznie żałuję że nie dane mi było być jeszcze na Kukule...
To może teraz ja dam coś łatwego...
![]()
Ostra Hora widziana z Pasma Pikuj-Starostyna (ale raczej bliżej Pikuja)
Marcin
Tak jest kolego !!
Troszkę trudniejsze:
![]()
Coś jakby czarnohorsko mi to wygladało???
Marcin
Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)