Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 62

Wątek: Gdzie mozna się wyciszyć i odpocząć?

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Domyślnie Odp: Gdzie mozna się wyciszyć i odpocząć?

Wysłałem Ci na priva dwie propozycje , które w całości spełnią Twe oczekiwania.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez Piskal Zobacz posta
    Jak mi opłacisz pobyt, to mogę robić za kucharza. Podobno jestem niezły, o czym było również na tym forum.
    Cytat Zamieszczone przez trzykropkiinicwiecej Zobacz posta
    ..
    Jak zatrudnisz Piskala do gotowania i dorzucisz do tego układu czerwone wytrawne krymskie to ja mogę produkować cisze i sprawdzać czy w okolicach nie ma jej więcej ;p
    .
    Cytat Zamieszczone przez dziabka1 Zobacz posta
    Ja mogę szukać co większych krzaków w okolicy! Jestem w tym znakomita. Wręcz rzeknę, że cechuje mnie krzalolubstwo.
    to bylby dopiero wyjazd piskal dobrze gotuje, trzykropek wynajduje cisze i wykopuje klimatyczne miejsca na zawolanie a dziabka szuka gestego krzaka jakby go zabraklo! i jeszcze czerwone krymskie do tego! (choc ja bym wolala slodkie ) jak w marzeniach! zabierzcie i mnie! moze sie do czegos przydam? :)
    w takim towarzystwie to chyba miejsce ma znaczenie poboczne :)
    Ostatnio edytowane przez buba ; 14-03-2010 o 09:14
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez Mitsu Zobacz posta
    Jak już mogę pisać tak z grubej rury co mi do szczęścia potrzeba to proszę.Lokum z wyżywieniem , najlepiej żeby było to miejsce w górach ponieważ bardzo je lubię i chciał bym tam spędzić mój wyczekiwany urlop.Miejsce powinno być w parku krajobrazowym lub innym atrakcyjnie widokowo miejscu, gdzie są lasy jakiś strumień lub rzeka oraz wszystko do okoła w intesywnym zielonym kolorze.Wszystko żeby było w jakiejś spokojnej okolicy.Pozdrawiam :)

takie miejsce chyba w bieszczadach znajdziesz bez problemu..zeby jesc dali a i potoczki sa, i lasy i zielono i gory i widoki i nawet sformalizowany rodzaj ochrony przyrody zwany parkiem narodowym..to tam wszytsko jest..

jesli nie drazni cie:
    - ze na widokowych szlakach mijasz co chwile grupki mniej lub bardziej niedzielnych turystow, i od mowienia im "czesc" zaczyna cie szybko bolec nasada szczeki..
    - ze na parkingach podszczytowych trzeba sie naszukac aby znalezc miejsce wsrod lsniacych aut
    - ze prawie kazda drozka prowadzi cie szlak lub jakas inna wyznakowana dydaktyczna sciezka a tablice pogladowe z wyobrazona na nich flora i fauna czesto przyslaniaja rzeczywisty widok
    - ze w wioskach na kazdym kroku mozesz sie natknac na budujace sie pensjonaty, hoteliki czy domki jednorodzinne a zabudowa czesto zaczyna przypominac willowe dzielnice podmiejskie
    -ze za wszytsko trzeba placic: za wejscie na szlak, za parking, za rozbicie namiotu, za zdjecie z zakapiorem
    -ze jadac droga atakuja cie bilbordy i pomniejsze reklamy zwiazane z tym gdzie mozesz zjesc, wypic, przespac sie, naprawic auto lub zabawic sie w inny sposob
    -ze schodzac ze szlaku masz ogromna szanse wlezc na teren oznaczony karteczka "teren prywatny wstep wzbroniony" i narazic sie na zwiazane z tym nieprzyjemnosci
    - ze na kazdym kroku spotykasz ludzi ktorym powyzsze punkty nie przeszkadzaja a wrecz ich ciesza...

jesli powyzsze punkty cie nie odstraszaja to w bieszczadach niezaleznie od miejscowowsci znajdziesz wlasciwe miejsce na wymarzony urlop...

natomiast jesli "spokojna okolica" jest dla ciebie miejscem gdzie mozna uciec od klasycznego pojecia cywilizacji, jakoby cofnac sie w czasie, odnalezc kontakt z przyroda czy miejscowym folklorem czesto za cene wygod , komfortu i sterylnej czystosci, jesli chcialbys poprzebywac w lesie czy na szczytach gor z duzym prawdopodobienstwem niespotkania nikogo przez caly dzien, jesli chcialbys jechac droga przez godzine aby nie minelo cie zadne auto a piknik na srodku asfaltu nie grozil natychmiastowym rozjechaniem przez jakas niskopodlogowa limuzyne, jesli chcialbys zachodzic do wiosek gdzie od tygodni nie zajrzal turysta i witali cie zdumionym spojrzeniem "a tego co tu przygnalo?", jesli chcialbys aby miejscowi witali cie jak goscia a nie jak "klienta" - jesli tak postrzegasz ciche i spokojne miejsce, to nie jedz w bieszczady , przynajmniej nie latem bo sie rozczarujesz...
    Ostatnio edytowane przez buba ; 14-03-2010 o 09:55
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2010
    Rodem z
    Radomsko

Buba najbardziej przeraził mnie twój ostatni punkt tzn. "ze na kazdym kroku spotykasz ludzi ktorym powyzsze punkty nie przeszkadzaja a wrecz ich ciesza..." Don Enrico jednak mi trochę pomógł i znalazł coś bardzo sensownego i za to mu chwała.Pozdrawiam :)

Poeta Roku 2011
    Awatar Piskal
    Na forum od
    10.2008
    Rodem z
    Toporzysko/Toruń

Bieszczady niestety zrobiły się ostatnio bardzo popularne, wręcz modne. Ale spokojnie, poza sezonem, i poza weekendami idzie wytrzymać. W takim Bukowcu jest jednak mniej aut niż w Polańczyku, czy Solinie. I niekoniecznie trzeba przedreptać po Połoninie Wetlińskiej. Są inne miejsca.Tylko że Bukowiec leży na końcu świata. I dobrze.Dalej już tylko ukraińskie zasieki.

Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Ale spokojnie, poza sezonem, i poza weekendami idzie wytrzymać.
    no tylko ze to chyba nie jest propozycja dla naszego kolegi:

poszukuję miejsca gdzie mogę przez 2 tygodnie w wakacje odpocząć,

Są inne miejsca.Tylko że Bukowiec leży na końcu świata. I dobrze.Dalej już tylko ukraińskie zasieki.
    a jak sie pieknie prezentuje jak sie go oglada zza tych zasiekow

Poeta Roku 2011
    Awatar Piskal
    Na forum od
    10.2008
    Rodem z
    Toporzysko/Toruń

Może zaproponować koledze pieszą wycieczkę z Sękowca do Tworylnego po kilkudniowych opadach? Przyrody z pewnością nie zabraknie a i miejsce jedno z najpiękniejszych. A powrót górą przez Otryt. Jest świeżo porozjeżdżany przez ciężki sprzęt.

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2010
    Rodem z
    Radomsko

Ciężkie warunki nie są mi straszne, przeżyłem 3 miesiące w północneji Szwecji mieszkając w samochodzie i nie był to "kempingowóz" :).Ale nie tak widzę swoje wakacje! Pozdrawiam :)

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Jak już mogę pisać tak z grubej rury co mi do szczęścia potrzeba to proszę.Lokum z wyżywieniem , najlepiej żeby było to miejsce w górach ponieważ bardzo je lubię i chciał bym tam spędzić mój wyczekiwany urlop.Miejsce powinno być w parku krajobrazowym lub innym atrakcyjnie widokowo miejscu, gdzie są lasy jakiś strumień lub rzeka oraz wszystko do okoła w intesywnym zielonym kolorze.Wszystko żeby było w jakiejś spokojnej okolicy.Pozdrawiam :)
    Polecam nie Bieszczady ale Beskid Niski Huta Polańska - schronisko Hajstra:

http://www.hutapolanska.krak.pl/

Do najbliższego domu jest ok 5 km a schronisko otoczone terenem Magurskiego Parku Narodowego.
    Wyżywienie na miejscu jest i ogólnie spokój ... chyba ze będziesz miał pecha i akurat pojawią się kolonie harcerzy.
    Ale o tym to już musisz rozmawiać z Gospodarzami tego miejsca (namiary w linku).

B.

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Ołłł !
    Basia to wie gdzie szukać ciszy. Huta jest super.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)