Witam. Jestem z Tarnobrzega i chciałam się dowiedzieć o stan dróg w Bieszczadach, interesuje mnie Wetlina. Tylko nie wiem czy drogi są tam odśnieżone. Proszę odpowiadać szczerze.
Wersja do druku
Witam. Jestem z Tarnobrzega i chciałam się dowiedzieć o stan dróg w Bieszczadach, interesuje mnie Wetlina. Tylko nie wiem czy drogi są tam odśnieżone. Proszę odpowiadać szczerze.
Moja Droga tutaj są same szczere odpowiedzi , to forum nie przypomina niczym forum tarnobrzeskiego.
odesłać Cię powinienem do działu humor ale odpowiem poważnie.Nigdzie w całej centralnej polsce nie znajdziesz tak dobrze utrzymanych dróg zimą jak w Bieszczadach
Wczoraj byłem na Rawkach. Drogi są śliskie jak cholera, oblodzone i nie posypane niczym. Od strony Ustrzyk Dolnych jest lepiej ale przed Górnymi już zaczyna się lód.
sytuacja się powoli poprawia bo trwa odwilż, ale wczoraj było jedno wielkie lodowisko... jak przymrozi na wieczór to też nie będzie za fajnie. Oszczędnie sypią piasek.
... a od UG do Cisnej jedno wielkie lodowisko, zmrożona gruda , wiem bo jechałem , więcej jak 30 nie pojechało , cały czas na x 4. Pod górę na serpentynach zastanawiałem się czy nie włączyć reduktora, a z góry zjazd na dwójce 10 km/h .Jakie były i nadal chyba są warunki drogowe ... (bo to lodowisko nawet przy + 5 nie stopi się tak szybko) świadczy, że spotkałem na tej trasie tylko 2 maluchy na miejscowej rejestracji.:mrgreen:
Od UD do UG dojazd jest(był) dobry,ale od parkingu przed Stuposianami do UG zaczęła się "śliskość pośniegowa" , tak jak wyżej pisze Duch.
Nie tragizujcie. Drogi odsniezone i posypane. Miejscami może ślisko, ale 50-70km/ha spokojnie na wiekszości można jeździć. W końcu jest zima.
Ale ja pisałem o drodze z UG do Cisnej , a Ty Marcinie tam w tych dniach nie jechałeś...hhaa, choć tym czerwonym maluchem którego już nie masz, to by przejechał , ale nowym to już ???
Maluch to terenowy jest.:-D
ps. nie tragizuję , gorzej było z Tymi co ze mną jechali:lol:
Za rzadko jeździcie w Bieszczady i nie macie wyrobionego zdania o śliskości drogi ;) Ale całkiem serio nie jest w tym roku najgorzej.
Zgadza się nie tragizujcie, drogi są naprawdę dobrze utrzymane, może poza wyjątkiem Wetlina- Ustrzyki Górne, gdzie dla przyjezdnych jest być może ślisko. Ten odcinek drogi zaliczany jest chyba do VI - ostatniej kategoria zimowego utrzymania.