Odp: Beda strzelac do wilków
a wedlug mnie polowanie na zwierzeta byloby duzo bardziej sprawiedliwe gdyby mysliwy szedl w las na niedzwiedzia z dzida albo siekiera. Moglby to byc bardzo ciekawy "sport". Raz by wygrywal mysliwy raz zwierz... kiedys chyba tak bylo.. mysliwy to musial byc ktos, miec jakies umiejetnosci , sile i szczescie ;) i znac prawa i klimaty lasu.. a teraz taki dupek sobie siedzi na ambonie (jeszcze czesto ogrzewanej ), auto zostawil 10min dalej na parkingu, ma spluwe z celownikiem optycznym i mu sie wydaje ze on jest wielki łowca..
a odnosnie klusownikow- fajna sprawa byla na ukrainie ostatnio jak bylam w gorganach- jeden klusownik zlapal sie we wnyk zastawiony przez swojego sasiada ;) ;) ale bylo wesolo ;)
heh i dobrze :), ale podejrzewam, że nie wiele mu to uświadomi.
szkoda, że myślistwo dzisiaj to hobby. kiedyś to się polowało z konieczności.
wracająć do wilków. Bardzo fajne zdjęcia. Pamiętam,że kiedyś jak byłem z tatą na grzybach gdzies na Strwiążku to znaleźliśmy takiego własnie jelonka na wpół zjedzonego. Był bardzo świeży. Jakby to było wczoraj.
Cytat:
Zamieszczone przez
Barnaba
...Mają tę umiejętność już w genach. Widziałem jak zasiadały do stołu. Te stworzenia nigdy nie widziały biegającego jelenia, nigdy nic nie upolowały, a dobierały się do niego z wielką wprawą
Barnaba, a nie kombinowałeś kiedyś, że one mogą myśleć? :D Planować? Kombinować, doświadczać, uczyć się? :D Czy to możliwe?
Pewnie ze kombinują i myślą.... ale myślisz ze aż tak? hmmmm Pewnie masz rację...
Tutaj następna prowokacja(?):
http://www.gb.media.pl/index.htm
Strach się bać-miałem jechać w Bieszczad za tydzień
ale chyba odpuszczę ;-)
Świetne, sam Stephen King by się nie powstydził:mrgreen:
Problem w tym, że ludzie niestety w te historyjki wierzą...
Tak, skoro smok Wawelski ma być dowodem, że teoria Darwina jest błędna, to za chwilę wilkom wypomni się Czerwonego Kapturka i jego babcię.... i to właśnie może być powodem....
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
No uważaj, bo tam koło Bandrowa to ze 100 wilków biega, a może nawet 200:twisted: W zasadzie to już chyba zaczynają żreć dzieci, ale na razie jakoś jeszcze nie pożarły żadnego - może czekają na większy mrok na ulicy? A tej Grzesikowej to trza nagadać, że będzie jeszcze gorzej, bo w buszu to jeszcze lwy, pantery, nosorożce, szarańcza i czarna mamba się czai:D A żyrafa wiśnie jej z drzewa zeżre:) Powinna się do miasta przeprowadzić, ale tu też źle, bo i szczury w piwnicach i mafia na ulicach... No może gdy minister od środowiska obejmie tych ludzi należną ochroną i na liście w ustawie wymieni zaraz za biegaczami i kusakami, to ich sytuacja się poprawi :) Te sukinkoty wilki czytają każdą nowelizację, to napewno oszczędzą gatunek chroniony :)
Tak...chłop żywemu nie przepuści. I ma rację. W końcu żywi y broni:)
Wobec tak wielkiego wzrostu zagrożeń ze strony wilczych hord proponuję napisać list otwarty do redakotra GB - niech idzie na zasłużony urlop bezterminowy i wypocznie z dala od bieszczadzkich potworności, najlepiej z Panią Grzesikową, na Księżycu, bo tam żywiny dzikiej nie ma. Inaczej zacznie się moczyć w nocy albo co inne go złapie z tego lęku niezmierzonego...
a mnie jak bylam mala to sasiadka straszyla ze przyjdzie "bebok" i mnie wezmie ;) moze w bandrowie zagniezdzily sie beboki??? ;) ;) ;)