Odp: Co ludzi ciekawi na forum ? Statystyka
Cytat:
Zamieszczone przez
WUKA
Obejrzałam dziś film A.Holland "W ciemności". Chętnie bym się podzieliła swoim zachwytem (nawet temat dość utrzymany w "granicach" - lwowskie kanały) ale czy warto? Kogo to? Przecież to nie relacja w wycieczki, wędrówki itp. Zawęziła się jakoś tzw. wylewność przeżyć, refleksji, spostrzeżeń. A zresztą....kogo to? Pozdrawiam.
Wydaje mi sie ze zawsze warto sie podzielic.. Mnie np. ciekawia lwowskie kanaly, a nic o tym nie wiem..
Moje watki o ruinach zapewne tez malo kto czyta - ale wydaje mi sie ze jak choc jedna osoba sie usmiechnie czytajac jakis post, czy poszpera po necie na ten temat- znaczy ze bylo warto! nie wazne czy odpisze , skomentuje czy nie..
Poza tym mam wrazenie ze swiata nie mierzy sie statystyka, przynajmniej tego swiata , ktora ja widze.. Poza tym czesto ilosc nie przeklada sie na jakosc.. Ale to moje prywatne zdanie bo nigdy nie lubilam swiata cyfr, licznikow,wynikow i rekordow..
nkrz, chyba po to wyrzucamy jakies swoje emocje, żeby inni mogli odczuć, obejrzeć, podzielić się swoimi.W przeciwnym razie każdy by pisał do szuflady. Uparcie jednak będe twierdzić, że liczby, stany licznika, wykresy nie są do niczego (przynajmniej mnie i bubie, jak wynika z powyzej) potrzebne. Nie jest jednak miło być dziadem co przemawia do obrazu i tylko reakcja (jakaś, ale najlepiej szczera) jest tym co np. mnie motywuje do zamieszczania swoich, być może nieciekawych postów.
Ja natomiast, w przeciwieństwie do buby i WUKI, liczby lubię. I te pierwsze, i te złożone, parzyste i nie, duże i małe... Ale akurat w tym przypadku także nie uważam, żeby liczba wizyt w jakimś wątku była miernikiem jego jakości.
Co nie zmienia faktu, że na forum faktycznie posucha... Może trzeba się zmobilizować i czasem coś jednak wrzucić? Relację, zdjęcie, wiersz, zagadkę, a może jakąś dyskusję wzniecić? Choćby na tematy posuchy na forum :wink: Myślę, że o tym pisze don Enrico, bo same liczby w tej sytuacji są nieistotne, ważne żeby coś się działo.
buba, WUKA, obydwie jesteście jednymi z najbardziej poczytnych forumowiczek i przed obydwiema chylę czoła. I gdyby zinstalowany w forum skrypt pozwolił rozbić cyferki bardziej niż są rozbite, z pewnością potwierdziłyby one moje zdanie :)
Więc do klawiatur marsz i dzielić się, dzielić, bo tu wierni czytelnicy czekają! Ci co nie mają nic mądrego do powiedzenia i tylko analizowanie cyferek im pozostało. O! To o mnie było. Dziękuję Heniosławie za pożywkę.
Buba pamiętaj proszę o mnie jak będziesz się udawać w kanały, mogą być i lwowskie!
Ja tam zawsze czytam to co piszesz.
Cytat:
Zamieszczone przez
nkrz
...Więc do klawiatur marsz i dzielić się, dzielić, bo tu wierni czytelnicy czekają! Ci co nie mają nic mądrego do powiedzenia....
I to jest słuszny kierunek, ale tylko do wykrzyknika, gdyż każdy na pewno ma coś ciekawego do przekazania. Choć muszę przyznać, że sam tak właśnie mam, tzn. większość postów po napisaniu zamiast wysłać to kasuję, bo jakieś takie doniczegowate mi się wydają, bo nic nie wnoszą, bo po co się wtrącać, że przecież samo przez się wiadomo kiedy piszący wykonał kawał dobrej roboty itd., itp. A później szaty drę, walę głową w ścianę, biję się po łapach, że tak nie można, że jeśli mi samemu się nie chce wysilać to chociaż kilkoma zdaniami dopingować trzeba piszących, gdyż inaczej faktycznie mogą się poczuć jak ten dziad, o którym Wuka wyżej napomknęła.
A co do formy przekazu, to dobrze pamiętam, jak Buba, dawno, dawno temu, nie chciała pisać, a bo kropki, a przecinki, a duże litery:wink: - a teraz jej teksty czyta się z wielką przyjemnością!
Chłopaków chwalił nie będę, bo jak to faceci, zaraz się rozbestwią i zleniwią, a według maksymy głoszonej przez pewnego szefa kompanii , żeby to wszystko utrzymać w ryzach to trzeba:
Karać!
...ebać!
Nie nagradzać!
W wolnych chwilach prześladować!:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
bartolomeo
Co nie zmienia faktu, że na forum faktycznie posucha...
Czy ja wiem ? W ciągu ostatnich niespełna 18 godzin, pojawiły się posty (w różnej ilości - z lenistwa nie chce mi się liczyć) w 18 wątkach. Nie sądzę aby był to słaby wynik. Może dla kogoś jest on niesatysfakcjonujący, ale to już inna bajka.
Trochę się sprężyliśmy. I oby tak już z tym sprężeniem zostało :wink:
Pomijając to, że więcej chętnych do czytania niż pisania to i tak to forum nieźle hula, w porównaniu do innych forów o pokrewnej tematyce.
To ja jeszcze tak mimochodem przypomnę, że właśnie czytający mogą teraz nagrodzić "twórców" oddając swój głos w bieżącej edycji Powsimord, I etap głosowania kończy się... dzisiaj!