Odp: Dzikie Bieszczady, a co to?
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
Trudno mi powiedzieć czy to co najbardziej lubię w górach to ich "dzikość"....
Pięknie to napisałaś. Czasem myślę (po kilkunastu godzinach pracy z kompem i telefonem, że zamieniłbym to wszystko na samowystarczalne gospodarstwo w górskiej dolinie. Ale jak mawiają nasi południowi sąsiedzi " to se ne vrati". Postęp cywilizacyjny zmienił wszystko. Ale jest pewna nadzieja, że jeżeli są ludzie, którzy łatwo przystosowaliby się do lamp naftowych to w razie wielkiego "bum" cywilizacja przetrwa.
...ano tak jest właśnie... z wisienką i się każdy ślini.. a tak to zaszyj sie między bukami i na wieczne falowanie
Ja np, potrzebuję dzikich i też tych mniej dzikich Bieszczad,lubię pobyć w chaszczach przez parę dni ,ale muszę niestety pojechać np.po zakupu.
Po ostatnim jakże owocnym KIMBie zaszyłem się z córą i Irasem w głębokiej głuszy by dojść do siebie. Tylko ja, mam wybór zawsze mogę wrócić do siebie ,ale gdy będę już mieszkał w Bieszczadach to chcę mieć dobre drogi dostęp do lekarza ,sklepu internetu, itd czy to duże wymagania myślę że nie .
@takitam
Czy mogę zadać Ci prywatne pytanie? Zastanawia mnie jedno. Twoja zankomita znajomość realiów bieszczadzkich. Mieszkasz w Balnicy?
Na publicznym forum ? ;)
Mimo to odpowiem - nie chciałbym tam mieszkać. Lubię dzikość bardziej ucywilizowaną aby normalnie funkcjonować. Jeśli chcę jakiejś odskoczni od cywilizacji - idę w las i gadam z bukami. Wiele miejsc w Bieszczadach znam mniej aniżeli turyści, bo czasu brakowało na wędrówki i zwiedzanie. Znam natomiast z innej strony, prawdopodobnie dogłębniej i bardziej z codziennością
związanych :-)
...jak rykowisko ludziom mija?..dziko jest?
Byłem,teraz w Beskidzie Małym i rzeczywiscie rykowisko trwa na całego,jelenie podchodzą prawie pod domy,hałasujac niemiłosiernie.
Wczoraj wróciłem z Łopienki, rykowisko w pełni:)
Pozdrawiam
Lech
Cytat:
Zamieszczone przez
Lech Rybienik
Wczoraj wróciłem z Łopienki, rykowisko w pełni:)
Pozdrawiam
Lech
Pełnia jak sobie przypominam była w środe...:mrgreen: A byki ryczą niedaleko chryszczatej 4 sztuki mi ryczały, płakały za łaniami, jedne ze szcześcia inne przez to że najblizsza szansa dopiero w nastepnym roku..