http://www.chatki.yoyo.pl/lopienka.html sprawdź bazę studencką W Łopience.Chyba we wrześniu jeszcze czynna.Masz dokąd stamtąd maszerować ze swoim "domkiem na plecach".
Wersja do druku
http://www.chatki.yoyo.pl/lopienka.html sprawdź bazę studencką W Łopience.Chyba we wrześniu jeszcze czynna.Masz dokąd stamtąd maszerować ze swoim "domkiem na plecach".
Dzięki za Wasze odpowiedzi. Chodzi mi jednak o to, aby wyruszyć z bazy w Sękowcu na inne pole namiotowe, tam spędzić noc i następnego dnia wrócić do bazy. To ma być próba plecakowej mobilności i samowystarczalności. Na mapie widzę różne pola namiotowe wzdłuż szosy do Dwerniczka. Można chyba też rozbić namiot koło Terenowej Stacji Edukacji Ekologicznej BdPN w Suchych Rzekach? Trasa nie musi być bardzo ambitna.
Andrzej, proponuję wejść przez Suche Rzeki na Przełęcz Orłowicza, dalej przez Wetlińską zejść do Bereh. Tu nocleg na polu namiotowym (tel. (013) 461-06-19; 501-387-003). Co prawda, pole namiotowe czynne do września, jednak myślę, że pani Kapesowa pozwoli bez problemu namiot na jedną noc rozbić. Następnego dnia powrót przez Nasiczne, Dwernik Kamień do Zatwarnicy i Sękowa. Wspaniała trasa. Polecam!
Polej, bardzo dziękuję Ci za pomysł. Jak na razie jestem jedynym spośród wrześniowych kimbowiczów z Sękowca, któremu podoba się spanie w namiocie i na dodatek ma chęć wrzucić go na plecy i z nim wędrować. Aby zachęcić innych kimbowiczów do tej trasy, zamieniłbym pole namiotowe w Berehach na Chatkę Puchatka. Wtedy namiot nie byłby potrzebny. Co o tym sądzicie?
Andrzeju, ja mogę z Tobą iść tą trasą i spać w namiocie, już o tym rozmawialiśmy. Za nic nie odpuszę sobie widoku Ciebie z zestawem sypialnym na grzbiecie jak wchodzisz na wetlińską od strony Suchych Rzek ;). Ciężar piwa też doliczyłeś do zestawu?:-D
Może przez Dwernik-Kamień do Nasicznego?
Ja proponowałbym Ci przejść się z Sękowca do Krywego i tam zanocować sam ale nie wiem czy to nie za trudne dla Ciebie.
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów :-D
Tuż obok Kalnicy, przy punkcie BPN na czerwonym szlaku na Smerek, w ubiegłym roku funkcjonowało skromne pole namiotowe.
Woda z rzeki, światło z gwiazd i cisza...
Czy to miejsce działa również w tym roku? Jest może jakaś szansa na kontakt z właścicielem?
Pole namiotowe w Kalnicy jest od dawna więc napewno i w tym roku działa
szukam miejsca w Bieszczadach do rozbicia sporego namiotu, 3 x 5 m., cztery osoby, niezbyt daleko od szlaków, ,może być prywatnie przy domu, lub kemping - pole . początek sierpnia, możliwość korzystania z czystego :!:prysznica i WC, z góry dziękuję za info.
Wetlina, przy PTTK jest pole namiotowe i dostęp do prysznica i WC i do ABC blisko i na szlaki też blisko i dobrą pomidorową mają też.. :)
Witam.
Czy jest osoba orientująca się czy obecnie w miejscowościach Muczne i Wołosate są jakieś pola namiotowe?
Pozdrawiam
Wygląda na to że nikt nie słyszał o polach namiotowych w tych miejscowościach.
Na terenie Bieszczadzkiego Parku istnieją dwa oficjalnie działające pola : w Berehach i Bereżkach.
Właśnie został rozstrzygnięty przetarg na wybudowanie na nich budynków socjalnych z prysznicami.
Bieszczady przestają być dzikie.
Teraz każdy turysta będzie czysty i pachnący.
No i jeszcze Górna Wetlinka, choć to kamping. W Mucznem spałem pod namiotem ale na prywatnej posesji.
...ha, ha, ha :-P:-P:-P ... kemping.Cytat:
jeszcze Górna Wetlinka, choć to kamping
Zawsze mnie to bawiło.
A jeszcze bardziej to ten kemping w Stasianym.
...ha, ha, ha :razz::razz::razz: ... kemping.
A nie tak się nazywa http://www.bieszczadywetlinka.pl/foto/tabl.jpg
Muczne nie jest Parkowe, ale kawałek dalej w Tarnawie Niżnej już oferuje pole namiotowe.
Może "papierzaków" będzie mniej...:wink:
Pewnie jestem skażona cywilizacją, ale to miło wykąpać się czasem w ciepłej wodzie;-)
I jeszcze jestem przewrażliwiona, ale jak chodzę po chaszczorach to mam wrażenie, że nie jestem sama i to mnie troszku stresuje;)
A i tak smrodek życia namiotowego jest jakiś taki trudny do wytępienia:mrgreen:
na mapie mam zaznaczonych kilka pól namiotowych w okolicy: Teleśnica Oszwarowa, Chrewt, Terka - orientuje się ktoś które z tych pól funkcjonuje (albo funkcjonowało w tamtym roku) a nawet byłaby szansa by było otwarte na majówkę? jeśli nie to pozostaje metoda "na dzika" ale chciałam się mniej więcej zorientować w temacie - byłabym bardzo wdzięczna za informacje :)
W Ustrzykach Górnych również masz pole namiotowe PTTK z dostępem do sanitariatów, chyba że nie jesteś na tyle wygodny i wystarczy Ci "prysznic" w Wetlince i wychodek to masz w Wetlinie przy wjeździe od strony Cisnej pole namiotowe w sumie bardzo przyjemne:).
Jimi a orientowałaś się w Rajskim, wydawało mi się że widziałam tam jakieś pole namiotowe w okolicy "nowego" mostu, ale nie mam wiedzy czy już będzie czynne.
W Komańczy przy schronisku, jest możliwość korzystania z łazienki z ciepłą wodą. W sierpniu będzie stosunkowo mniej ludzisków niż np w UG( UG są nie do zaakceptowania w wakacje!! Z powodu tłumów dzikich).Pozdrawiam
Raczej tak może być UG,raz tam tylko byliśmy w sumie przypadkowo. Zależność rozbijania namiotu powinna być rozważana tym co się chce zobaczyć i jakie punkty chce się mieć dookoła i czy jest się mobilnym. Ja osiadłam w Wetlinie póki co i tam mi dobrze:))
dzięki za informacje. w zasadzie to nie zależy mi na żadnych warunkach :P pole nawet nie musi być czynne, chciałam tylko wiedzieć gdzie się mogę rozbić żeby nikt nie krzyczał a przy lesie nie bardzo bo średnio mam ochotę by mnie lisy budziły w nocy :) co do pozostałych miejsc to się orientuję tylko nie wiedziałam jak sytuacja ma miejsce w okolicy Teleśnicy Oszwarowej, Chrewtu czy Terki
Dawniej w Teleśnicy funkcjonowały trzy pola namiotowe.
Wszystkie po koleii zdziczały.
Najpierw to "za skałką" , potem to koło "uczitieli" - blizej baru Zatoka.
W ubiegłym roku nawet na tym w obszarze "leśnictwa" przed barem u Bolka nikt nie kosi trawy i nikt nie zbierał opłat.
Ale nikt też nie zabraniał się postawić namiot.
Ot normalne, wszakże to dzikie Bieszczady więc i pola zdziczały.
witam, nie mogę znaleźć czegokolwiek o polach namiotowych nad Soliną
google maps wyrzuca co prawda jakieś 'miejsca' -> nie ma www, ok, ale telefonów też nie ...
od rana siedzę, ale nic z tego, POMOCY, bo planujemy tydzień nad Soliną, a tydzień w Ustrzykach Górnych
A mnie wyszukiwarka od razu znalazła np to
http://cypel-polanczyk.pl/oferta_campingi.php
Może powinieneś wklepywać słowo kamping (camping) zamiast pole namiotowe, a wówczas powinna wyskoczyć jeszce Solina, Wołkowyja itd
Natomiast w Teleśnicy było takie prymitywe pole, ale w jakim teraz jest stanie ?
masz rację, mój błąd, powinienem napisać że ten CYPEL jest znajdywalny, jest jeszcze FOKA w Zawozie i co dalej ?
No jest przecież niezawodny Jawor kemping ze swymi tarasami.
a jakiś namiar ? chodzi o to że wybieram się z żoną która niestety nigdy pod namiotem nie była i 3 letnim synem, więc warunki muszą być zadowalające (a przez to rozumiemy czysty prysznic z ciepłą wodą)
poczytaj na forum np
http://forum.bieszczady.info.pl/show...Pola%C5%84czyk
dobra, najpierw pojedziemy w Ustrzyki Górne, przy okazji zrobimy rozeznanie po polach wokół Soliny, także w tym temacie na początku Sierpnia będę wrzucał namiary i zdjęcia ...
Witaj!
Ja znam tylko Zatokę w Wołkowyji - ale jej bym nie polecał. Chyba że, jest się miłośnikiem muzyki w pokroju Tomasza Niecika do białego rana :)
Witam.
W poniedziałek wybieram się w Bieszczady. Zdecydowaliśmy się na zakwaterowanie w namiocie, natomiast warunkiem koniecznym jest prysznic i rozsądne sanitariaty.
Czy ktoś z forumowiczów ma może namiary na jakieś pole namiotowe w okolicy Wetliny, Brzegów Górnych itp gdzie nie będzie totalnego tłoku i będą rozsądne warunki (prysznic, kibelek) ? Może być również kawałek pola przy jakimś domu gdzie gospodarze udostępniają sanitariaty.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc wszystkim forumowiczom :)
Pozdrawiam,
Grzesiek
CAMPING "Górna Wetlinka" http://www.bieszczadywetlinka.pl/
Ustrzyki Górne obok Hotelu http://www.hotel-pttk.pl/pl/camping
Wetlina Dom wycieczkowy PTTK (nie wiem jak tam teraz jest, przed laty tam spałem pod namiotem) http://www.trivago.pl/cisna-110871/h...etlina-1305141