Odp: Bieszczady przestają być dzikie
Cytat:
Zamieszczone przez
Barnaba
trasa UG- Wołosate - 6km
Przy prędkości 60km/h czas przejazdu to 6 minut, ta sama trasa
przy prędkości 20km/h czas przejazdu 18 minut.
I pytam, po co ludzie śmigają w Bieszczady wiele godzin, skoro nie mają nawet 12 minut czasu na podziwianie widoków?
akurat z tym sie nie zgodze. zamiast podziwiać widoki musza uważać aby nie wjechać w jakaś dziurę aby nie urwać zawieszenia,a potem jakoś wrócić do domu.
a na koniec UG- Wołosate - pieszo - 1 godzina ;)
Na koniec ścieżka dydaktyczna salamandra Ustrzyki Górne-Wołosate czas przejścia nieznany. 2 żmije na 1 m kwadratowy. Obowiązkowe wodery lub cuś podobnego.
Cytat:
Zamieszczone przez
Barnaba
A dziurawa droga do Wołosatego .... jeśli wadzi, to chyba miejscowym tylko.
I to IMHO jest wystarczajacy powod zeby te droge wyremontowac.
Statystyczny turysta przyjezdza w Bieszczady na 1 tydzien w roku i te droge pokonuje powiedzmy w tym czasie 1 raz. A sa zapewne miejscowi ktorzy musza nia jezdzic codziennie i te dodatkowe 24 minuty (w obie strony liczac) przemnozone przez 21 dni roboczych w miesiacu daje 8,5 godziny "w plecy".
To oczywiste co teraz napisze, ale chyba niektorzy o tym zapominaja - w Bieszczadach sa nie tylko turysci, ale rowniez miejscowi ktorzy chca normalnie zyc.:wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
waroms
(...) chyba niektorzy o tym zapominaja - w Bieszczadach sa nie tylko turysci, ale rowniez miejscowi ktorzy chca normalnie zyc.:wink:
No właśnie. Niektórzy chyba traktują Bieszczady jak rezerwat, w którym drogi mają też pozostać dzikie.
Witam
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
No właśnie. Niektórzy chyba traktują Bieszczady jak rezerwat, w którym drogi mają też pozostać dzikie.
Chyba Andrzeju niechcąco trafiłeś w sedno - to jest rezerwat !!! i pozostanie nim tak długo jak długo będziemy w UE. Przyjmując wszelakie Dyrektywy UE sami skazaliśmy się na folklorystyczny rezerwat Unii. I to pomimo tego, że środowisko tamtejsze nie spełnia wymogów podstawowych norm :shock:
A tacy jak "nasza" forumowa" Lucyna własną piersią będą :!: deczko po deczku skurwiać ostatnią ostoję mentalnej odskoczni od tego codziennego gówna, którym nas karmią. I to w imię niby polepszenia bytu tambylców:!:
Żenada
P.s.
Szanowni moderatorzy - zapewne znowu załapie sie na karnego punkta, ale nigdzie nie mogę znaleźć, ile takich karniaków zniesie to forum.
A w związku z tym nie wiem ile jeszcze postów mogę skrobnąć:lol:
Proszę o wyjaśnienie ciemniakowi.
...................
No i druga sprawa - co to za możliwość użycia do 9 images - wstawiam 9 głupawych ikonek i szlaban. Kasuję jedną - może przejdzie.
.....................
Dupa - muszę dziabnąć do 4.
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
Michał
A tacy jak "nasza" forumowa" Lucyna własną piersią będą :!: deczko po deczku skurwiać ostatnią ostoję mentalnej odskoczni od tego codziennego gówna, którym nas karmią. I to w imię niby polepszenia bytu tambylców:!:
Żenada
:shock:
Poddaję się. Czy ktoś może mi wytłumaczyć o czym mój Ulubiony Pan Michał pisze? Mam problem z czytaniem ze zrozumieniem. Niby znam znaczenie każdego z użytych słów ale za diabła nie mogę powiązać je w jakąś logiczną całość.
Witaj
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
:shock:
Poddaję się. Czy ktoś może mi wytłumaczyć o czym mój Ulubiony Pan Michał pisze? Mam problem z czytaniem ze zrozumieniem. Niby znam znaczenie każdego z użytych słów ale za diabła nie mogę powiązać je w jakąś logiczną całość.
Zadaj pytanie - a odpowiedź w mig.
Fakt - dobitnie określiłem sytuację i perfidnie wykorzystałem Twój wizerunek. Ale to Ty jesteś "nauczycielem i przewodnikiem".
Chcesz istnieć? - Płać:!:
Pozdrawiam
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Michał
Chyba Andrzeju niechcąco trafiłeś w sedno - to jest rezerwat !!! i pozostanie nim tak długo jak długo będziemy w UE.
Nie bardzo rozumiem. Przecież UE współfinansuje remonty dróg w Bieszczadach, jak widać na załączonym obrazku.
Cytat:
Zamieszczone przez
Michał
Witaj
Zadaj pytanie - a odpowiedź w mig.
Fakt - dobitnie określiłem sytuację i perfidnie wykorzystałem Twój wizerunek. Ale to Ty jesteś "nauczycielem i przewodnikiem".
Chcesz istnieć? - Płać:!:
Pozdrawiam
Rozumiem, rzeczywiście jesteś moim Ulubionym Panem Michałem. Jeżeli mogłabym prosić o coś Moda to chciałabym abyś miał jeden punkt karny mniej. Nagroda za szczerość.:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
100% racji.
Trudno wymagać od tubylców, aby założyli pióropusze i udawali Apaczów, bo dla nas tak będzie fajniej. Z rozmów z mieszkańcami wiem, że zawieszenie w samochodzie naprawiają kilka razy w roku. To jest ich miejsce życia i ma być życiem w cwywilizowanych warunkach a nie wegetacją w jakimś rezerwacie dla naszego chciejstwa. Poza tym zapewnienie szybkiej pomocy lekarskiej w ekstremalnych sytuacjach itp itp itp i milion innych powodów. Nie nakłaniam do niszczenia przyrody, ale narazie nikt nie kładzie asfaltu na Chryszczatą :)