-
5 załącznik(ów)
Odp: KIMB 2012 - organizacja
Troszkę się po wsi poplątałem, zajrzałem do dzbana:
Załącznik 28572
minąłem dryfującą łódź, z rybą na sterburcie:
Załącznik 28573
(dobrzy ludzie proszeni są o wsparcie prac: http://forum.bieszczady.info.pl/show...l=1#post132727 )
i postanowiłem udać się na spoczynek, na razie nie wieczny a jeno chwilowy.
Cytat:
Zamieszczone przez
trzykropkiinicwiecej
...jaskrawo bukowa zieleń.(...)
Ta zieleń strasznie kusiła, wręcz domagała się, by w jej cieniu zaniemóc na czas bliżej nieokreślony.
Mojej uwadze nic nie ujdzie :wink:, więc z bezkresu morza zieloności wypatrzyłem sobie takiego trochę lipnego buka:
Załącznik 28574
i mimo, iż prosił mnie:
„Gościu, siądź pod mym liściem, a browca huknij sobie!
Nie dójdzie cię tu słońce, przyrzekam ja tobie,
Choć się nawysszej wzbije, a proste promienie
Ściągną pod swoje drzewa rozstrzelane cienie.
Tu zawżdy chłodne wiatry z pola zawiewają,
Tu słowicy, tu szpacy wdzięcznie narzekają.
Z mego wonnego kwiatu pracowite pszczoły
Biorą miód, który potym szlachci pańskie stoły.
A ja swym cichym szeptem sprawić umiem snadnie,
Że człowiekowi łacno słodki sen przypadnie.
Jabłek wprawdzie nie rodzę, lecz mię pan tak kładzie
Jako szczep napłodniejszy w hesperyskim sadzie.”*
postanowiłem mu nie ulegać i zamiast usiąść, rozścieliłem się horyzontalnie.
Z tej pozycji podziwiałem perły Bieszczadów Wysokich (Rozsypaniec, Halicz, Słoń):
Załącznik 28575
Oraz pojawiające się co pewien czas, jak z całkiem innego snu, pędzące elektriczki relacji „tak daleko stąd, a tak blisko...”:
Załącznik 28576
*Jan Kochanowski „Na lipę”
errata – jest: browca huknij, powinno być: odpocznij
-
Cytat:
Zamieszczone przez sir Bazyl
dzięki za przypomnienie
-
Widzę, że szacowny sir Bazyl jest smakoszem piwa pt. Perła;)! Gratuluję dobrego smaku!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
creamcheese
Widzę, że szacowny sir Bazyl jest smakoszem piwa pt. Perła;)! Gratuluję dobrego smaku!
Nie chciałbym, broń boże, urazić Twojego lubelskiego patriotyzmu. Jednak z wiarygodnych, choć anonimowych źródeł jest mi wiadomo że sir Bazyl w wyżej wymienionym piwie samochód myje (dobrze się pieni, specyficzny zapach odstrasza meszki). A co, kto bogatemu zabroni!
............................................. Pozdrawiam! + Pastor ręką własną
-
A te puste puszki to po co on targa ze sobą na piesze ekskursje?;) Król Aluminium??
-
Cytat:
Zamieszczone przez
creamcheese
A te puste puszki to po co on targa ze sobą na piesze ekskursje?;) Król Aluminium??
Taaaa, to jeszcze raz powtórzę: kto bogatemu zabroni???
-
Pochylam głowę nad Twą mądrością. Pozdrawiam
-
Wszystkie powyższe stwierdzenia dotyczące wykorzystania treści w puszce zawartej potwierdzam i dementuję, a jeśli na to spojrzeć z drugiej strony to nawet odwrotnie niż można by sądzić z pierwszej części :mrgreen:
-
7 załącznik(ów)
Szczęście nie trwa wiecznie a każda puszka piwa ma dno. Z lasu od strony Bukowca wytoczył się drogą wielokolorowy pleń turystyczny, który płynąc w dolinę, to dzielił się, to łączył. W przyrodzie niby nic nadzwyczajnego takie przywdziewanie odstraszających barw oczojebnych ( w przypadku obserwowanego przeze mnie zjawiska z dominantą czerwieni ) , ale dla spotęgowania efektu „jesteś widoczny – jesteś bezpieczny” pleń dziesiątkami gardeł tokował zawzięcie, a hałas z jakim się przemieszczał wypłoszył nawet elektriczki. Przez łąki śmignąłem do górnej drogi i z widokiem na Trumnę, Wołowy Garb, Słonia, Wołowe, Kijowiec, Mytrów Roh, Patryję i Halicz :mrgreen: :
Załącznik 28609
spokojnie wróciłem w okolice parkingu. Stąd udałem się do centrum miejscowości i najpierw defilując Aleją Błękitną, następnie opłotkami dostałem się do cerkwiska
Załącznik 28610 Załącznik 28611
cmentarza przycerkiewnego
Załącznik 28612
oraz cmentarza z I wojny światowej
Załącznik 28613
Po chwili wróciłem do krzyżówki i ruszyłem "w górę mapy":razz:. Dobrze, że wtedy jeszcze tego nie wiedziałem
Cytat:
Zamieszczone przez
trzykropkiinicwiecej
(...)... kolejny chwalił się jak to go drapnął Niedźwiedź pod Sokolikami, pokazując blizny na kolanie (...)
mogłem więc śmiało rwać lasem w kierunku końcowej stacji kolejki wąskotorowej biegnącej z UG. Ponieważ okoliczne łąki zostały wchłonięte przez BdPN, nie chcąc zbytnio rzucać się w oczy, nie węszyłem w poszukiwaniu śladów torowiska, pstryknąłem tylko fotki okolicy
Załącznik 28614 Załącznik 28615
i wróciłem do głównej drogi, którą rano próbowałem dostać się od strony Tarnawy do torfowisk. Czytającym przypominam, że próbę tą udaremnił mi Bob! Teraz miałem drugą szansę, tym razem zaatakować od strony Bukowca. Pozostał mi już niecały kilometr, a tu nagle
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
(...) ...Cały urok dreptania...po asfalcie popsuł mi Bob zajeżdżając drogę z podchwytliwym pytaniem:
- Wsiadasz?
- A niech to szlag! Wsiadam.
Pojechali my, wysiedli,...
w Tarnawie przed hotelikiem. I tak oto Bob zepsuł mi wycieczkę na torfowiska :twisted: – dziękuję Ci bardzo!
Jakby tych nieszczęść było mało, wieczorem odbył się KIMB :shock: !
Ooo dzięki...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
z widokiem na Trumnę, Wołowy Garb, Słonia, Wołowe, Kijowiec, Mytrów Roh, Patryję i Halicz
Niewiarygodne! :wink:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bartolomeo
Niewiarygodne! :wink:
A jednak! Jak się dobrze przyjrzeć to jeszcze Mariankę widać! :shock:
-
Tyle czasu upłynęło a ja wciąż wspominam smak wędzonego karpia, pierwszy raz miałem okazję taki rarytas spożywać i do dziś się oblizuję na myśl samą :)
ale po kolei nim dotarlismy do Nasicznego, Nadchaszczownik zabrał mnie do miejsca oznaczonego na mapie jako Maksymiszki. Na mapie Nadchaszczownika był tam zaznaczony krzyż a na mojej nie, a w realu? to właśnie było przedmiotem popołudniowej wycieczki.
https://lh3.googleusercontent.com/-i...0/ORL_5620.JPG
dotarliśmy do końca baczne przetrząsajac okoliczne zarośla i łaki podmokłe
https://lh5.googleusercontent.com/-s...0/ORL_5623.JPG
widoki były cudne a krzyża nie ma,lub się doskonale zamaskował.
https://lh5.googleusercontent.com/-j...0/ORL_5625.JPG
sielanka nie mogła być jednak doskonała bo był tam ktoś jeszcze, jak doszliśmy do szlabanu usłyszeliśmy odgłos strzału.
Pojechaliśmy do Nasicznego a to co się tam działo Bazyl doskonale zilustrował utworem słowno muzycznym. Ja po krótkim przywitaniu, zdecydowanie dłużnej witam się z karpiem na stole,(ach był wspaniały) na szczęście było jeszcze wino które doprowadziło mnie do ogniska :).
Nazajutrz po uzupełnieniu wody i odpuszczeniu poszukiwanie jaskiń, jako że pierwsza osoba co wiedziała gdzie zniknęła o świecie , druga za nic nie dała się obudzić, trzecia spędziła dzień poprzedni na kolejnych bezowocnych poszukiwaniach, udaliśmy się w stronę Tarnawy. Po zabezpieczeniu pierogów w lodówce w pomieszczeniu zamykanym na klucz, jako że słoneczko nie żałowało promyczków
https://lh6.googleusercontent.com/-A...0/ORL_5640.JPG
udaliśmy się nad potok, potem spojrzały drzewa wymownie i udaliśmy się stromo po górę.
https://lh6.googleusercontent.com/-0...2/ORL_5644.JPG
a na górze oojjjjj warto było bo widoki cudne czekały
https://lh6.googleusercontent.com/-K...0/ORL_5654.JPG
aż się chciało iść dalej więc czemu nie
https://lh4.googleusercontent.com/-F...0/ORL_5674.JPG
czasem resztki śniegu były
https://lh4.googleusercontent.com/-p...2/ORL_5664.JPG
https://lh3.googleusercontent.com/-w...0/ORL_5679.JPG
https://lh6.googleusercontent.com/-t...0/ORL_5683.JPG
https://lh3.googleusercontent.com/-l...2/ORL_5693.JPG
potem potem był już wieczór i nagrody konkursy śpiewy znaczy był wspaniale :)
-
Mam pytanie w kwestiach okołokimbowych. Czy ktoś z Was przywiózł nakrętki?A jeśli tak to gdzie je zostawił?
-
mAAtylda jeszcze w kwesti nakrętek, w lipcu będę w UG oczywiście przywiozę trochę nakretek. Gdzie je zostawić?
-
Jestem w Bieszczadach :) Wykopałem swoją KIMBową nagrodę, tę do własnoręcznego odnalezienia i wykopania od Wojtka1121. Nagroda został skonsumowana. Aby tradycji stało się zadość w miejscu ukrycia tejże nagrody umieściłem inny przedmiot wart pożądania. Tak więc Wojtku1121, ta lokalizacja jest nadal aktualna i można nią dysponować w przyszłości. Dzięki !
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Hero
Nagroda został skonsumowana.!
hallo,
ja również komunikat wklejam...
nagroda skonsu...,e ...nie !
Nagroda została Wkomponowana w Cudny Plener- we wsi Bartne z podkładem pierogowym w ilości...(wszyscy podjadali,więc nici z matematyki ! ).
Pępkówka rocznik '98 i ..(świadomość ,że coś/ktoś w tym roku przyszło na świat:oops: ).
Zbyszku ???
..oj,paliła w gardła przy słabym biało-czerwonym meczu!
a, wino...:shock:,Hero ,
no,cóż... na jego degustacje ... przyjdzie czas w "ekslusivocasa" Mavo...(wrzesień-październik)
oczywiście -powiadomienie o tym niecnym procederze zawiśnie na słupie ogłoszeniowym :-P i kto będzie chciał po-degustować to zapraszam !
Piskalu ,cóż ...nie będę się powtarzał ...ale jesteś wielki a nawet większy -dzięki
hej
-
Pozostaje jeszcze do wydobycia flaszka którą na Kimbie 2011 wylosował Polej i na moje dwa listy nie odpowiedział. Proszę z tego miejsca o kontakt w celu wybrania dogodnej lokalizacji.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Wojtek1121
Pozostaje jeszcze do wydobycia flaszka którą na Kimbie 2011 wylosował Polej i na moje dwa listy nie odpowiedział. Proszę z tego miejsca o kontakt w celu wybrania dogodnej lokalizacji.
Hallo,Wojtku...
Myślę,że kolegę Poleja nagroda przycisnęła swą ilością i jakością...może należałoby wyjść naprzeciw biedakowi : tzn. Odkopać( nie wykopać!) zacne trunki i postawić na Nasiczańskim stole u Mavo...tuż przy świeżo uwędzonych karpiach i...czekać...z nadzieją, iż pobłądzi. ..czy też kosmiczny kataklizm przeszkodzi w dotarciu do źródełka.
Nie. ..żebym się nie podzielił...:shock:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Wojtek1121
Wybacz Wojtek moje milczenie, wysłałem Tobie wiadomość na priv, w której jest więcej szczegółów.
Niestety nie zawsze wszystko układa się po naszej myśli, raczej częściej zdani jesteśmy na scenariusze napisane przez samo życie, czego ostatnio boleśnie doświadczałem.
Jeśli nic i nikt nie stanie na przeszkodzie, początkiem sierpnia będę w Bieszczadach i chętnie podzielę się (o ile oczywiście zdołam zlokalizować) Wojtkową Nagrodą.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Polej
Wybacz Wojtek moje milczenie, wysłałem Tobie wiadomość na priv, w której jest więcej szczegółów.
Niestety nie zawsze wszystko układa się po naszej myśli, raczej częściej zdani jesteśmy na scenariusze napisane przez samo życie, czego ostatnio boleśnie doświadczałem.
Jeśli nic i nikt nie stanie na przeszkodzie, początkiem sierpnia będę w Bieszczadach i chętnie podzielę się (o ile oczywiście zdołam zlokalizować) Wojtkową Nagrodą.
Hallo,
Kolego Polej...
mam nadzieję,że nie masz do mnie żalu...za prowokację...
Toteż życzę lepszych chwil i zapraszam do Nasicznego (z lub bez)
data spotkania mającego na celu konsumpcję nagrody jest jeszcze nie ustalona,...we wrześniu lub też padnie na październik...
Trzymaj się.
;-)
-
4 załącznik(ów)
Na Dzikim Wschodzie w jednej chwili, w środku dnia zrobiło się ciemno. Słychać groźne pomruki zbliżającej się burzy i szum kropel deszczu uderzających o parapet. I jakoś tak zupełnie mimochodem wróciłam pamięcią do tych pagórków leśnych, do tych łąk zielonych tuż przed posiedzeniem KIMB utrwalonych:
Załącznik 29175 Załącznik 29176 Załącznik 29177 Załącznik 29178
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Pierogowy
Piskalu ,cóż ...nie będę się powtarzał ...ale jesteś wielki a nawet większy -dzięki
hej
Bobra bobra,chodzi Ci o mój brzuch? Powiedz mi to face to face, czyli beer to beer. Może we wrześniu w gawrze Mavo?:razz:
Pozdrawiam!
PS. Do kronikarzy- a gdzie cdn?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Bobra bobra,chodzi Ci o mój brzuch?
hi,hi,hi
ostatnio, jak się widzieliśmy, a było to w roku pańskim 2011 przy okazji KIMBU, nie zwróciłem uwagi na Twoje krągłości...
są ważniejsze rzeczy ...a krągłości na które zwracam uwagą należą do...ciut innej nacji ...tej pochodzącej z Wenus...
więc...
a gawra...
tak ,tak czemu nie ,świetna myśl: na wybory MIŚKA Mokrego Podkoszulka też się piszę...
teraz tylko należy wybrać jurystki i wykombinować nagrodę...(oprócz słoika miodu ! )
Oj, Jaśku (GOSPODARZU) znowu się będzie działo w Nasicznym ,
oj będzie :))
-
Ja bać się zaczynam trochę.:-P
Żeby chociaż Mania nie było,to przynajmniej będzie drętwo.
-
Postaram się żeby było drętwo i nie przyjadę :-)
-
Ostatni akt KIMB 2012
Wczoraj , na spotkaniu rzeszowskiego klubu owacje na stojąco towarzyszyły wręczeniu nagród i dyplomów dla Powsimordy roku w kategorii EXPERT dla Wojtka Pysza.
Okolicznościowe życzenia złożył Powsimorda 2008 w asyście dwóch innych Powsimord oraz licznie (2) zgromadzonych forumowiczów.
Niech się darzy !
-
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Wczoraj , na spotkaniu rzeszowskiego klubu owacje na stojąco towarzyszyły ...
Jak nie ma na czym usiąść, to trzeba na stojąco;)
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
... wręczeniu nagród i dyplomów dla Powsimordy roku w kategorii EXPERT dla Wojtka Pysza.
Okolicznościowe życzenia złożył Powsimorda 2008 w asyście dwóch innych Powsimord
Niniejszym potwierdzam odbiór wyżej wymienionych przedmiotów oraz obecność wymienionych mord;)
DZIĘKUJĘ!
-
Odp: X KIMB odbył się- Retrospekcje lekko sentymentalne...
Fajnie, jakby powstał wątek z filmikami z ostaniego KIMBU. Bardzo chęnie zerknęłabym, co mnie ominęło. Ja w Bieszczady na początku siepnia, aż na tydzień. Już nie mogę się doczekać
-
Ano nie było naszego naczelnego dokumentalisty, czyli Andrzeja 627 i nie ma żadnych filmików. Możesz znaleźć na You Tube filmy z dawniejszych KIMBów, ale uwierz, że żaden film i tak nie odda tego co przeżywany live.Amen.
-
Te wcześniejsze już po kilkakroć widziałam. Andrzej bardzo dobrze utrwalał te chwile, opowiadania, komentarze zdarzeń, bardzo przyjemne. A jest gdzieś zbiorowa fotka uczetników ostatniego KIMBU?
-
Skąd indziej wiadomo, że upowszechnianie wizerunków na prawo i lewo zniechęca sporą grupę forumowiczów do uczestnictwa w kongresie .
Tegoroczne potraktowanie zdjęciowe było bardzo wyważone. Prywatne zdjęcia trafiły tylko dla uczestników.
Dzięki czemu każdy mógł poczuć bezpośredni klimat intymności jaki panował na spotkaniu.
Tak trzymać.
-
Mam wrażenie że byłem na KIMBie i będę ogromnie wdzięczny za fotki. Sam rownież mogę przesłać pod wskazany adres :)
-
Oj Zbyszku, Zbyszku !
Ładnie to ująłeś , że masz wrażenie.
Zaglądnij do skrzynki, a wrażenia powrócą.