Niestety to nie te miejsca. Myślę, że ten szczególik powyżej tablicy:
Załącznik 30464
pozwoli namierzyć cel bez pudła!
Wersja do druku
Niestety to nie te miejsca. Myślę, że ten szczególik powyżej tablicy:
Załącznik 30464
pozwoli namierzyć cel bez pudła!
Moczarne - stary most kolejki wąskotorowej?
To by i do Łupkowa pasowało, ale odpływ mają i środków czystości pozwalają używać...
przy drodze na Moczarne... - Wetlina :-)
Niedaleko "Bazy studenckiej" w Wetlinie, bo tam się ludzie chodzą myć. Akurat ja się tam nie myłam, bo lało jak z cebra.
Wszystko się zgadza, znak przy polu namiotowym nad Solinką.
W nagrodę kolejna zagadka. Skałek w bieszczadzkich lasach jest sporo, ale ta jest dość charakterystyczna:
Załącznik 30466
A to folder reklamowy tego pensjonatu:
Załącznik 30467
Nie jest to ot taka skałka nieznana, ma swoje miejsce na mapie, tej najlepszej oczywiście :)
Obok piętrzy się skalny grzebień:
Załącznik 30470
A ona z profilu wygląda tak:
Załącznik 30471
A od drugiego przodu tak:
Załącznik 30472
Spróbuję takiej podpowiedzi: skałka wyrosła mniej więcej gdzieś na linii pomiędzy Szczawnikiem a Klewą :mrgreen:
wzięła najlepszą mapę, sznureczek -skała na południu od Daszówki?
Nikt się nie rwie do zadawania, nikt! A wątek spadł w otchłań i pewnie by słuch o nim zaginął. Na szczęście udało się go odgrzebać :) Gdzie się ta ściana rozpościera?:
Nie wiem gdzie jest ta ściana więc strzelę że to Myczkowce.
Jaja sobie robisz :?:
trafiłem ? ;)
jeśli tak, to nie gram już w tym roku w totka.
Gdzie szukać takich zimowych klimatów ?
Załącznik 30821
Nie jest to Terka czasem?
Pozdrawiam
Nie jest to Terka czasem. A zagadkę wrzuciłem z myślą o Tobie (ale inni tez mogą ja rozwiązać)
Ja to coś mało widzę na tym zdjęciu - co to takiego jest? Ale i tak palne sobie na razie odpowiedź: czy w pobliżu (tam z tyłu) nie płynie rzeka?
I trochę nie w temacie - przeglądam sobie wcześniejsze zagadki i o ile na tym zdjęciu dona coś tam widać to na tym http://forum.bieszczady.info.pl/show...l=1#post136797 i następnych ciemność widzę :) a ma być niby dziwoląg. Jakiś wirus zżera zdjęcia czy co?
Jak to mało widzisz na zdjęciu ?
Jest to ogrodzenie pewnego obiektu. W ogrodzeniu wykorzystano końskie chomąto.
A wnętrze obiektu widać tu
Załącznik 30827
Nie mam specjalnego sentymentu do knajp ale ta jednak jest wyjątkowa. I pierogi dają dobre :mrgreen:
Chyba się poddam
Lokal ten słynie nie tylko z dobrych pierogów, ale i z dużej ilości czapek, czyli jesteśmy gdzie ?
Czyżby to był ekskluzywny lokal Pod Kamieniem Głupków ?
Taka ciekawostka jakby kogoś interesowało. Konto nie moje więc nie ma kryptoreklamy a mapę już mam. http://img18.allegroimg.pl/photos/or.../14/2828001473
Chyba mnie tam nie było...
Pozdrawiam
A ja za to byłem wielokrotnie i też nie poznałem z zewnątrz o co chodzi :) Tyle, że u mnie spostrzegawczość jest raczej na dość miernym poziomie. Jak już się pierożków nawtykaliśmy i piwkiem popiliśmy to teraz, dla równowagi coś z zagadek dla "strawy duchowej":
Załącznik 30838
Krzyże znajdują się na szczycie, z którego w jedną stronę rozpościera się taki widoczek:
Załącznik 30840
Dzień był dość pochmurny, ale z czasem się troszkę poprzecierało i widać było z tego szczytu kilka innych detali, np. spore wieże:
Załącznik 30842 Załącznik 30843
Kulaszne?
Nie Kulaszne, ale można powiedzieć, że nie najbliższa, ale jednak okolica namierzona prawidłowo. Zaraz wygmeram inną fotkę z widokiem na fyrtaki i to powinno znacznie ułatwić lokalizację tego szczytu.
Już się uporałem:
Załącznik 30844
fyrtaki na Pogórzu Bukowskim (dokładnie nad Bukowskiem)... a ten przekaźnik na Dziadach?
Bardzo dobrze to rozpoznałeś. A te wszystkie zdjęcia zrobione są z jednego miejsca, tego z krzyżami, z którego widać jeszcze taką niewielką wieżę:
Załącznik 30845
Czyli Golgota z mojej zagadki to będzie wzgórze...
jak tyle krzyży to może Zboiska?
ta droga na #1753 wygląda jakby była w Wysoczanach