Odp: Wybór miejsca VII KIMB 2008. Głosowanie do dn. 31.01.2008 r., godz. 20:00
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Ma ktoś listę obecności ze wszystkich Kongresów, na podstawie której można by weryfikować prawo do głosowania ?
W Dołżycy lista była - mam kopię :mrgreen:
(oryginal chyba Asiczka)
W Dołżycy byłem tylko kilka minut. Nie wiem, czy jestem na liście. Jestem za to na zdjęciach Irka. I co teraz? /Znowu nie na temat. Znowu usuną... ech/
Sprawozdanie na półmetku naszego głosowania
Mamy mniej więcej połowę okresu przeznaczonego na głosowanie. Podsumowanie dotychczas oddanych głosów przedstawia się następująco (pseudonimy podaję ściśle wg pisowni na Forum, a Wasze głosy przedstawiam od końca tego wątku).
Propozycja organizacji VII KIMB w Bystrem k/Baligrodu (Pensjonat Wisan)
http://www.pensjonat.wisan.pl/
1. Wojtek1121
2. Tarnina
3. mAAtylda
4. Xiro
5. Marcowy
6. krawc
7. lucyna
8. kobieta_bieszczadzka
9. iza
Propozycja organizacji VII KIMB w Ustrzykach Górnych (Zajazd pod Caryńską)
http://www.carynska.pl/
1. Pastor
2. Derty
3. irek
4. Jaro
5. bertrand236
6. Hero
7. długi
8. zbyszekj
9. Polej
10. andrzej627
11. Stały Bywalec
Przypomnienie
Głosujemy do godz. 20:00 dn. 31. stycznia br. Na początku tego tematu (1-szy post) podane są reguły głosowania - kto może, i jak może, wziąć w nim udział.
W skrócie przypominam, że głosować powinny tylko te osoby, które spełniają (jednocześnie) trzy nw. warunki:
- były członkami naszego Forum już przed rokiem 2008,
- już w chwili głosowania mają, ew. „uzbierają” na dzień 31 stycznia br., godz. 20:00, minimum 50 postów na naszym Forum,
- mają szczery zamiar i realne możliwości przyjechać na VII KIMB, przy czym tylko jakieś naprawdę nadzwyczajne sprawy osobiste, rodzinne lub zawodowe (których nie sposób teraz przewidzieć) mogłyby im ten plan pokrzyżować.
Wisan.
Z czystego wygodnictwa: można tam np. normalnie kupić normalny nocleg, normalnie zaparkować samochód, normalnie pójść na pierwszą z brzegu łąkę czy do lasu na spacer bez konieczności dreptania szlaczkiem lub opuszczenia terenu BdPN -żadnej z tych rzeczy nie oferuje ZpC.
p.s - również nie zgadzam się z Pastorem, który twierdzi wprost że poprzednim miejscom daliśmy "czerwoną kartkę" i że teraz do us.. śmierci ma być w UG. Zawsze można zrobić zlot przyjaciół ZpC.
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
Wisan......
p.s - również nie zgadzam się z Pastorem, który twierdzi wprost że poprzednim miejscom daliśmy "czerwoną kartkę" i że teraz do us.. śmierci ma być w UG. Zawsze można zrobić zlot przyjaciół ZpC.
Witaj Piotrze! Nie wiem czy jest sens odpowiadać,ponieważ na Forum namnożyło się moderatorów, tnących wszystko co popadnie. Wiadomo, zawsze najgorliwszy jest neofita!
W poprzednich postach próbowałem zwrócić uwagę na dwa problemy. Pierwszy to sprawa miejsca KIMB-ów. Jestem zwolennikiem stałego miejsca, zresztą niekoniecznie w Z p C,żeby uniknąć corocznego zamieszania, bicia piany i cudów nad urną! Jakimś wyjściem mogłoby być przegłosowanie miejsca następnego KIMB-u przez uczestników ostatniego!
W jednym z poprzednich postów dałem wyraz przekonaniu że w tym roku zwycięży Bystre. Nie chcę tego szerzej uzasadniać aby kogoś nie urazić. Jednak problem jest i nie pomoże skasowanie paru postów. Klony na Forum są i mogą głosować. W tym wypadku może i dobrze że jedne-mu z moderatorów(?) myli się funkcja modera z funkcją komisarza! Może ich posty też usunie! Pozdrawiam! + Pastor mp
Cytat:
Zamieszczone przez
Pastor
Jakimś wyjściem mogłoby być przegłosowanie miejsca następnego KIMB-u przez uczestników ostatniego!
To akurat jest bardzo dobry pomysł.
Cytat:
Zamieszczone przez
Pastor
Klony na Forum są i mogą głosować.
Owszem, są. Póki co zagłosowało 21 osób i klonów wśród nich nie widzę. To że ktoś posługuje się liczbą nicków większą od 1, nie znaczy że my o tym nie wiemy. Osobiście upublicznię dane osoby, która odważy się zagłosować więcej niż raz.
Klony sa i będą, co nie zmienia faktu, że są wyłapywane.... Tym razem SB ustalił głosowanie jawne i obostrzył kryteria dla głosujacych, aby uniknąć przekłamań, które miały miejsce w poprzednich latach. Jeżeli "klon" odda głos, nie powinien być liczony, moim zdaniem..... No chyba , że ktoś stawi się na KIMB w dwóch osobach... 8)....
Co do modów itd.... Nie było by masowego kasowania, jeżeli wątki nie były by zaśmiecane...... są zawsze dwie strony medalu..... Jeżeli skończą się tego typu pogaduchy, to neofici, jak nas określiłeś, przestaną się czepiać...... jest tyle miejsc na tym forum, gdzie można sobie pogawędzić, na dowolne tematy.... Możemy przy większej ilości postów wydzielić osobny wątek, ale.... czy nie powstanie ich tysiące .....?
Cytat:
Zamieszczone przez
Pastor
jedne-mu z moderatorów(?) myli się funkcja modera z funkcją komisarza!
A do kogo pijesz Pastorku ... :lol: ?
ustalenie jednego miejsca KIMBu może się wiązać z tym, że impreza ta umrze śmiercią naturalną..... Ja bardzo chętne przyjeżdżam spotkać się z Wami, ale np.: po którymś tam razie w jednym miejscu, chyba miałabym dość..... a może się mylę.....
Jak na razie (odpukać !) głosowanie przebiega bez komplikacji.
Głosów oddanych przez "klony" nie uznam, jeśli oczywiście o tym będę wiedział. Proszę zatem albo o upublicznienie (jak obiecuje Piotr) takiego faktu, albo o zgłoszenie mi tego prv przez Moderatora.
Pojawia się też inny problem, oby tylko w sferze teorii. Obydwie zgłoszone lokalizacje idą w wyborach prawie "łeb w łeb", może się więc okazać, że uzyskają identyczną liczbę głosów. Powstaną wówczas co najmniej 3 możliwości:
- przedłużenia głosowania (ale o o ile dni czy godzin ?),
- rozstrzygnięcia przez losowanie (kto i gdzie miałby dokonać tego losowania ?),
- policzenia "prezydenckiego" (czyli mojego) głosu podwójnie.
To ostatnie też mi się nie uśmiecha. Głosowałem wprawdzie na Ustrzyki Górne i tego głosu już na pewno nie wycofam, ale ... tylko troszeczkę zmartwiłbym się, gdyby zwycięską okazała się lokalizacja w Bystrem.
Oczekuję zatem jakiejś porady na wypadek, gdybym musiał w takiej sprawie (jednakowej liczby głosów) podejmować decyzję.
Ps. Do Mania (nick manio). Jak wynika z "półmetkowego" sprawozdania, nie uznałem Twojego głosu, jako że nie został oddany przez Ciebie osobiście, lecz przez Twoją piękniejszą połowę. A skąd ja niby mam mieć pewność, że w kwestii lokalizacji VII KIMB panuje u Was zgoda rodzinna ? O drobniejsze sprawy małżonkowie drą ze sobą koty.
Zatem - proszę, abyś zagłosował osobiście. Masz na liczniku 52 posty, więc przeciwskazań formalnych nie widzę.
Demokracja jakaś musi być i dlatego jestem zdecydowanie za punktem 3.
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
..........Pojawia się też inny problem, oby tylko w sferze teorii. Obydwie zgłoszone lokalizacje idą w wyborach prawie "łeb w łeb", może się więc okazać, że uzyskają identyczną liczbę głosów......
Oczekuję zatem jakiejś porady na wypadek, gdybym musiał w takiej sprawie (jednakowej liczby głosów) podejmować decyzję........
Sz. P. Prezydencie,Honorowy i Dożywotni SB!
Uprzejmie informuje że problem jest czysto teoretyczny, akademicki niejako. Jak już pisałem poprzednio, w ramach zaśmiecania wątku, w tym roku demokratycznie zwycięży lokalizacja w Bystrem. Nie będziesz musiał podejmować żadnych decyzji (ewentualnie możesz podjąć decyzję o uznaniu mnie Prorokiem). Pozdrawiam! + Pastor mp