-
Odp: II tura wyborów miejsca VIII KIMB - głosowanie do dn. 1 marca do godz. 20:00
Widzę, że nie tylko ja jestem upierdliwy.
-
Odp: II tura wyborów miejsca VIII KIMB - głosowanie do dn. 1 marca do godz. 20:00
I Ty Brutusie przeciwko mnie???
orsini [Edit | Delete] klops na KIMB się wybierasz?
Wczoraj 17:23 klopsik jezeli w sekowcu sie napocznie
klopsik a w sanie zakonczy
Wczoraj 17:26 Browar a do UG też masz zamiar przybyć?ocipiałeś czy co?
Wczoraj 17:27 klopsik a w ug plynie san ?
tak po krótce, jak ktoś chce to w archiwum może poczytać.
A więc Szanowny Prezydencie w myśl powyższego proszę o usunięcie głosu Klopsika do czasu aż uroczyście nie da słowa, że i do Ustrzyk Górnych na KIMB mimo braku Sanu w nich przyjedzie.
-
Orsini, gratuluję. W łapaniu za słówka jesteś lepsza.
-
Od ostatniego wczorajszego porannego komunikatu wprawdzie nic się nie zmieniło, ale potem była tu taka burza mózgów (kilka stron zapisanych), że postanowiłem komunikat powtórzyć.
Dotychczas głosowało 20 osób.
W chwili obecnej rozkład głosów jest następujący (nazwy miejscowości w porządku alfabetycznym, a Państwa pseudonimy dokładnie wg pisowni logowania na Forum i kolejności oddawania głosów):
I. Sękowiec - ośrodek wypoczynkowy
www.sekowiec.net
1) piskal
2) Basia Z.
3) bertrand236
4) Pastor
5) Marcowy
6) dorota z krakowa
7) długi
8. Tarnina
9) Misieg
10) manio
11) klopsik
II. Ustrzyki Górne - zajazd "Pod Caryńską"
www.carynska.pl
1) orsini
2) Stały Bywalec
3) Jaro
4) WUKA
5) andrzej627
6) Jurko
7) Wojtek1121
8. Recon1
9) vm2301
PS 1
Osoby, które tylko sporadycznie tu zaglądają, proszone są o uważne przeczytanie 1-go postu (wprowadzającego) w tym wątku tematycznym. Jeśli spełniają kryteria "czynnego prawa wyborczego", to obowiązkowo powinny zagłosować (pod warunkiem, że potem przyjadą na VIII KIMB).
PS 2
Osobom, którym brakuje nieco postów, a marzą o zagłosowaniu (m.in. Pawelk i Tasiek) :-D , przypominam, że na Naszym Forum są również takie tematy, jak różne zgadywanki (w dziale: relacje z wypraw w Bieszczady), czy gra w skojarzenia (w dziale: off topic). Możecie także tworzyć limeryki bieszczadzkie w dziale: poezja i proza.
A ostatni wymagany post (ten 50-ty) możecie napisać już np. dn. 1 marca, oddając głos (koniecznie przed godz. 20:00).
PS 3
Orsini, Twój donos na Mr. Klopsika jest akualnie wnikliwie analizowany przez odpowiednie specsłużby, a On sam został już poddany prewencyjnej inwigilacji. Na razie jednak z pionu prawnego odpowiedniej Agencji (bynajmniej nie towarzyskiej, chociaż pracuje w niej jeszcze kilku byłych towarzyszy) otrzymałem opinię, że przytoczona przez Ciebie wypowiedź Mr. Klopsika stanowi (cyt.): "... wirtualny bełkot niedający materiału dowodowego, powstały najprowdopodobniej pod wpływem spożycia przez Obiekt taniego alkoholu niskoprocentowego, jakim jest piwo".
Dalej pan mecenas napisał również (cyt.): "... nieznajomość geografii Polski, w tym niewiedza przez jakie to miejscowości przepływa rzeka San, nie przesądza jeszcze o złej woli Obiektu, który w dodatku został chwilę wcześniej sprowokowany niecenzuralnym zapytaniem, czy aby nie ocipiał".
W tej sytuacji, Orsini, muszę trzymać się litery prawa. Zakładam, iż Mr. Klopsik przeczytał post wprowadzający do tego wątku, a następnie z pełną świadomością podjął decyzję o oddaniu głosu na Sękowiec.
.
-
Być może to był bełkot, ale z którego JASNO wynika, że Klopsik do Ustrzyk Górnych nie zamierza przyjechać.
Czym się wieć jego głos różni od głosu Lucyny???że ona nie chciała przyjechać ani do UG, ani do Sękowca???
Ale złamany został TEN SAM punkt regulaminu,.
Głosu Jagny też NIE uznałeś swego czasu.
Więc albo postępujesz tak samo, albo ja się tak nie bawię i zabieram zabawki czy jak to tam szło, bo zapomniałam.
-
Nie strasz, nie strasz, bo ....
A po co Ty Orsini od razu napuszczasz na Klopsa tego policmajstra, skoro on sam (Klopsik znaczy się) może się wytłumaczy z tego, co miał na myśli?
Po drugie nie denuncjuj kablu jeden, bo ja Cie do właściwych władz podpieprzę za eksperymenty na zwierzętach...znaczy się hodowanie tych pseudo-psów krzyżówki pudla z turkuciem podjadkiem.
Stały Bywalcze,
Orsini jest upierdliwą babą, ale w pewnym stopniu ma rację. Każdy głosujący, bez względu na preferencje i gorliwość w lansowaniu określonej lokalizacji, musi dawać wyraźny wyraz chęci i determinacji w planowaniu przyjazdu na KIMB, bez względu na miejsce.
Pozdrawiam o świcie:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
Być może to był bełkot, ale z którego JASNO wynika, że Klopsik do Ustrzyk Górnych nie zamierza przyjechać.
Czym się wieć jego głos różni od głosu Lucyny???że ona nie chciała przyjechać ani do UG, ani do Sękowca???
Ale złamany został TEN SAM punkt regulaminu,.
Głosu Jagny też NIE uznałeś swego czasu.
Więc albo postępujesz tak samo, albo ja się tak nie bawię i zabieram zabawki czy jak to tam szło, bo zapomniałam.
Orsini, widzę, że nie jest Ci do śmiechu.
A zatem powaznie.
1. W sprawie Lucy i Pawelka rzeczywiście przeholowałem, ale potem się zreflektowałem i oddany głos anulowałem.
2. Jagna oddając swój głos od razu napisała "jak w tym czasie będę w Polsce", co od razu postawiło pod znakiem zapytania ważność Jej głosu. Zważ też, iż napisała to tutaj, nie tylko na Naszym Forum, ale właśnie w odpowiednim wątku poświęconym głosowaniu. Zwróciłem się do Niej z prośbą o doprecyzowanie (wyjaśnienie) tej sprawy, zarówno publicznie, jak i poprzez priv. Nie odpowiedziała w ogóle.
3. Gdyby więc Klopsik też tak sobie "gdybał" oddając swój głos, albo czynił to później w niniejszym wątku tematycznym, to też bym Jego głosu nie uznał. Gdyby to miało miejsce formalnie w tym wątku. Ale nie, On tak się tylko luźnie gdzie indziej wypowiedział (w dodatku raczej nieprecyzyjnie), Ty to podejrzałaś - podsłuchałaś, a następnie "doniosłaś". Wybacz, ale na podstawie "donosów", że "ktoś - coś" nie mam prawa anulować komuś jego głosu.
4. Najlepiej by było, gdyby to sam Zainteresowany (Klopsik) się teraz wypowiedział, oddalając (albo potwierdzając) Twoje wątpliwości. Tu, w tym wątku. Albo do mnie poprzez priv.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
4. Najlepiej by było, gdyby to sam Zainteresowany (Klopsik) się teraz wypowiedział, oddalając (albo potwierdzając) Twoje wątpliwości. Tu, w tym wątku. Albo do mnie poprzez priv.
dobrze wiesz, że się nie doczekasz.
Uznajesz głos kogoś kto nie ma zamiaru przyjechać-nie widzę żadnej różnicy pomiędzy nim a Lucyną, że Lucyna tu to powiedziała, a on niżej???
masz archiwum w shoucie-jaki problem poczytać?
Rozumiem, że jeśli wygra Sękowiec, a ja głosowałam na UG to już nie będę miała obowiązku się tam pojawić?ok TRZYMAM ZA SŁOWO w takim razie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Widzę, że nie tylko ja jestem upierdliwy.
Andrzeju, Ty to stanowisz wręcz łagodny i prawie bezobjawowy przypadek tej dolegliwości.
:smile:
-
Nie wprowadzaj zamętu w naszej drużynie;-)))
ja co prawda jestem kibicem Lecha,ale...:lol:
Dobrze zrozumiałam-jeśli wygra opcja, która mi nie pasi to tak jak Klopsik nie musze tam jechać. Mi pasuje :lol::-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
Rozumiem, że jeśli wygra Sękowiec, a ja głosowałam na UG to już nie będę miała obowiązku się tam pojawić?ok TRZYMAM ZA SŁOWO w takim razie.
Lucyna w ogóle nie ma zamiaru być na KIMBie a Orsini jak wyżej. Czuję się zatem zwolniony z pierniczków. Co więcej. Wycofuję swoją propozycję korupcyjną. Jeśli ktoś głosował na Sękowiec powinien to uczynić z wolnej i nieprzymuszonej woli.A i ja będę miał czyste sumienie bo brzydzę się korupcją nawet jeśli tylko bawimy się w korupcję. Przecież to jasne,że przywiozę kilka paczek pierników nawet do Ustrzyk.Ot, z czystej sympatii.
-
Ja to tylko się zastanawiam co się stało i gdzie się podziały flaszki oferowane przez SB w I turze :lol::lol:
-
Orsini
Masz jeszcze coś ciekawego do powiedzenia?
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
Ja to tylko się zastanawiam co się stało i gdzie się podziały flaszki oferowane przez SB w I turze :lol::lol:
Zapewne na sam widok tych flaszek by Cię zemdliło - chętnie zobaczę jak sobie z tym radzisz praktycznie.
Vote
Sękowiec
Pozdrawiam
-
Jak przyjedziesz to zobaczysz;-))
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Michał
Orsini
Masz jeszcze coś ciekawego do powiedzenia?
Zapewne na sam widok tych flaszek by Cię zemdliło - chętnie zobaczę jak sobie z tym radzisz praktycznie.
Vote
Sękowiec
Pozdrawiam
Zdziwiłbyś się Michale.
Oczywiście Orsini,jak to dama, wódki nie pije, ale spirytus to i owszem. Oczywiście, w rozsądnych ilościach (najwyżej wiadro i dość - chyba że dziurawe,to dwa).
Pozdrawiam! + P....
-
I co więcej bardzo miło wspominam ten spirytus :-P:razz:
-
Michał na KIMB-ie? :) Gratuluję wyboru miejsca Michale :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tarnina
Michał na KIMB-ie? :) Gratuluję wyboru miejsca Michale :)
Ja po prostu nie mogę się już doczekać kiedy poznam Was wszystkich. :razz: :razz: :razz:
B.
-
15 maja pod Pikujem większość :-)
no chyba, że poprowadzisz w tym dniu tajemniczą wycieczkę do Lwowa, o której pisał SB :razz:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
15 maja pod Pikujem większość :-)
no chyba, że poprowadzisz w tym dniu tajemniczą wycieczkę do Lwowa, o której pisał SB :razz:
Nie - obiecałam Stałemu Bywalcowi przygotować program wycieczki do Lwowa ale na 18 maja (poniedziałek po KIMB-ie) i zamieścić go na forum do 1 marca (mam jeszcze 2 dni czasu :wink: ).
Pozdrowienia
Basia
-
A to łon nie doczytał, bo z uporem twierdzi, że wycieczka do Lwowa odbędzie się 15 maja;-)
-
SB własnie była koleżanka weteryniarz i mówi, że kocurka to już 6 miesięcy można, generalnie 6-7 miesięcy to dobry czas, bo jeszcze nie zaczął znaczyć w domu
-
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
SB własnie była koleżanka weteryniarz i mówi, że kocurka to już 6 miesięcy można, generalnie 6-7 miesięcy to dobry czas, bo jeszcze nie zaczął znaczyć w domu
Co takiego?:-x
Ten złoczynca chce wysterylizować Sabinka? Okaleczyć prawdziwego bieszczadnika? Nie rozmawiam z Prezydentem.
-
No w ch... mnie strzyka
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Co takiego?:-x
Ten złoczynca chce wysterylizować Sabinka? Okaleczyć prawdziwego bieszczadnika? Nie rozmawiam z Prezydentem.
W ramach darmowej terapii domowej przepisuję Ci prawdziwy bieszczadniku regulamin tego forum.
Wypad TROLLU
Blee
-
Aktualnie sytuacja przedstawia się następująco:
Dotychczas głosowało 21 osób.
W chwili obecnej rozkład głosów jest następujący (nazwy miejscowości w porządku alfabetycznym, a Państwa pseudonimy dokładnie wg pisowni logowania na Forum i kolejności oddawania głosów):
I. Sękowiec - ośrodek wypoczynkowy
www.sekowiec.net
1) piskal
2) Basia Z.
3) bertrand236
4) Pastor
5) Marcowy
6) dorota z krakowa
7) długi
8. Tarnina
9) Misieg
10) manio
11) klopsik
12) Michał
II. Ustrzyki Górne - zajazd "Pod Caryńską"
www.carynska.pl
1) orsini
2) Stały Bywalec
3) Jaro
4) WUKA
5) andrzej627
6) Jurko
7) Wojtek1121
8. Recon1
9) vm2301
PS 1
Osoby, które tylko sporadycznie tu zaglądają, proszone są o uważne przeczytanie 1-go postu (wprowadzającego) w tym wątku tematycznym. Jeśli spełniają kryteria "czynnego prawa wyborczego", to obowiązkowo powinny zagłosować (pod warunkiem, że potem przyjadą na VIII KIMB).
PS 2
Osobom, którym brakuje nieco postów, a marzą o zagłosowaniu (m.in. Pawelk i Tasiek) :-D , przypominam, że na Naszym Forum są również takie tematy, jak różne zgadywanki (w dziale: relacje z wypraw w Bieszczady), czy gra w skojarzenia (w dziale: off topic). Możecie także tworzyć limeryki bieszczadzkie w dziale: poezja i proza.
A ostatni wymagany post (ten 50-ty) możecie napisać już np. dn. 1 marca, oddając głos (koniecznie przed godz. 20:00).
.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Twoja sękowiecka drużyna pachnie mi V kolumną !
Ostrzegam, że będzie nie na temat, ale ta kolumna przypomniała mi pewną anegdotę, którą opowiadał mi mój przyjaciel, nauczyciel historii. Wiemy, że greckie kolumny dzielą się na doryckie, jońskie i korynckie. Jego uczeń na sprawdzianie w odpowiedzi na pytanie o rodzaje kolumn greckich wymienił tylko dwa:gotyckie i końskie. Szkoda, że współczesny "Przekrój" nie kontynuuje humoru z zeszytów szkolnych.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Aktualnie sytuacja przedstawia się następująco:
Dotychczas głosowało 21 osób.
Dołożę 2 kolumny.
Jak dotychczas w II turze nie glosowało 13 osób, które wzięły udział w I turze:
1) Aleksandra
2) Marcin Scelina
3) Derty
4) wojtek legionowo
5) krawc
6) kobieta_bieszczadzka
7) Piotr
8) zbyszekj
9) Hero
10) iza
11) mAAtylda
12) Polej
13) irek
Za to głosowały 4 osoby, które nie wzięły udziału w I rundzie:
1) orsini
2) Pastor
3) klopsik
4) Michał
-
hmm...to jak Andrzeju ...skoro głosowało dotychczas 21 osób, u Ciebie jest 13 + 4= ... a do tego nie ma mnie ani w pierwszej ani w 2 turze, a w obu brałem udział....
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Misieg
hmm...to jak Andrzeju ...skoro głosowało dotychczas 21 osób, u Ciebie jest 13 + 4= ... a do tego nie ma mnie ani w pierwszej ani w 2 turze, a w obu brałem udział....
Przeczytaj jeszcze raz uważnie post Andrzeja :mrgreen:
-
Rachunek się zgadza:
30-21=9=13-4.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
piskal
Lucyna w ogóle nie ma zamiaru być na KIMBie a Orsini jak wyżej. Czuję się zatem zwolniony z pierniczków. Co więcej. Wycofuję swoją propozycję korupcyjną. Jeśli ktoś głosował na Sękowiec powinien to uczynić z wolnej i nieprzymuszonej woli.A i ja będę miał czyste sumienie bo brzydzę się korupcją nawet jeśli tylko bawimy się w korupcję. Przecież to jasne,że przywiozę kilka paczek pierników nawet do Ustrzyk.Ot, z czystej sympatii.
A więc mamy jasność. W przypadku wygranej Sękowca osoby głosujące na tę lokalizację nie otrzymają po paczce pierników toruńskich. Za to my wszyscy, niezależnie od miejsca VIII KIMB, zostaniemy nimi poczęstowani - ew. także i w Ustrzykach Górnych (Piskal obiecał przywieźć kilka paczek).
Muszę się więc w tym miejscu zapytać również i Recona, czy podtrzymuje On swoją "ofertę korupcyjną", czy może też się chce z niej wycofać. Bo po godz. 20-tej dnia 1-go marca, to już będzie za późno !
Przypominam, iż Recon1 obiecał wręczyć każdej osobie głosującej na Ustrzyki Grn. - oczywiście tylko w razie zwycięstwa tej lokalizacji - książkę pt. "Zapomniane Bieszczady" autorstwa Pawła Kusala.
Reconie - czekamy zatem (my, którzy już oddaliśmy głos na Ustrzyki Grn., jak i elektorat dopiero potencjalny) na Twoją odpowiedź. Twoje ewentualne milczenie będzie oczywiście oznaczać podtrzymanie oferty - no bo skoro się coś przyrzekło, a potem nie odwołało, to znaczy, że nadal to obowiązuje.
Nie muszę chyba dodawać, iż w przypadku nie wycofania przez Recona Jego oferty, rachunek ekonomiczny będzie prosty: osoby, które przyczynią się do zwycięstwa Ustrzyk Grn. nie tylko otrzymają po ww. książce, ale również skosztują Piskalowych pierników.
:smile::smile::smile:
PS
Pozostałe "propozycje korupcyjne" - z powodu odrzucenia przez Was w I turze głosowania lokalizacji, których one dotyczyły - są oczywiście już teraz całkowicie bezprzedmiotowe.
-
Moja propozycja nie została wycofana. Osoby głosujące na Krywe dostaną obiecane mapy.
-
SB nie wypaczaj, proszę moich wypowiedzi.Czy myślisz,że osoby głosujące na UG nie były by poczęstowane w Sękowcu?I odwrotnie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
piskal
SB nie wypaczaj, proszę moich wypowiedzi.Czy myślisz,że osoby głosujące na UG nie były by poczęstowane w Sękowcu?I odwrotnie.
To się nazywa mieć dobrą klasę :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
piskal
Wcale tak nie napisałem ani nawet nie pomyślałem. Przecież osoby obdarowane nie schowałyby pierników do plecaków, tylko paczuszki z nimi by otworzyły. A i Ty sam przewidywałeś na pewno jakąś rezerwę dla wyjątkowych łakomczuchów.
Ale to już tylko historyczne gdybanie, liczy się rzeczywistość.
-
Ok. To żeby już zakończyć temat. Przywiozę kilka paczuszek, wsypie się do większego naczynia i jedzcie i jedzcie z tego wszyscy.;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Moja propozycja nie została wycofana. Osoby głosujące na Krywe dostaną obiecane mapy.
Bardzo miło to z Twojej strony, gdyż wychodziśz poza zakres swojej wcześniejszej oferty. Krywe przegrało z kretesem (ostatecznie dostało 1 głos), więc oferta dla głosujących na tę lokalizację stała się już całkowicie bezprzedmiotowa.
:-(
Ale, ale ... Czemu użyłaś liczby mnogiej ?
Nawet jeśli uznać Twoją interpretację, to mapy należą się jedynie Aleksandrze - tylko Ona jedna pozostała bowiem w Krywem !!! :smile:
.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Bardzo miło to z Twojej strony, gdyż wychodziśz poza zakres swojej wcześniejszej oferty. Krywe przegrało z kretesem (ostatecznie dostało 1 głos), więc oferta dla głosujących na tę lokalizację stała się już całkowicie bezprzedmiotowa.
:-(
Ale, ale ... Czemu użyłaś liczby mnogiej ?
Nawet jeśli uznać Twoją interpretację, to mapy należą się jedynie Aleksandrze - tylko Ona jedna pozostała bowiem w Krywem !!! :smile:
.
Liczą się intencje. Krywe było zarazem najgorszą i najlepszą lokalizacją KIMB. Dla przepraszam za określenie przeciętnego KIMBowicza ze względów logistycznych i noclegowych było wyjątkowo złe ale dla tych czujących i pamiętających klimat niekomercyjnych Bieszczadów sprzed lat wprost wymarzoną. Do Aleksandry wystosowałam na pw ofertę korupcyjną. Dla pozostałych Kolegów zmieniających głos ze względów stategicznych w ostatnich chwili aby wspomóc lokalizację Sękowca mam oficjalną propozycję. Jeżeli jesteście zainteresowani mapami Ruthenusa o ekomuzeum to proszę się ze mną skontaktować na pw.
Dlaczego? Pamiętasz Bieszczady sprzed lat? Miały inny klimat, dzieliliśmy się tym co posiadalisy. Czasami bochnem chleba z wystaną konserwą przeznaczonym na 1 namiot można było poczęstować jeszcze kogoś głodnego albo nakarmić tę wspaniałą psią cholerę Pruta (pies ratownik Lutka, który żebrał ale nie zjadał, musieliśmy zawsze iść po "właściciela" aby ta morda pozjadała wyżebrane kęsy).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
(...) Do Aleksandry wystosowałam na pw ofertę korupcyjną. Dla pozostałych Kolegów zmieniających głos ze względów stategicznych w ostatnich chwili aby wspomóc lokalizację Sękowca mam oficjalną propozycję. Jeżeli jesteście zainteresowani mapami Ruthenusa o ekomuzeum to proszę się ze mną skontaktować na pw.
(...)
I znów niepotrzebnie w liczbie mnogiej.:lol: Dotyczy to tylko Długiego. bo ja przerzuciłem 15.02. swój głos na Ustrzyki Grn. (już po odejściu Długiego, gdy w Krywem pozostałem tylko z Aleksandrą)
Owszem, postąpiłem tak ze względów strategicznych. Gdyby podobnie (jak Długi i ja) uczynił to "elektorat" Mucznego i Wołosatego, oraz ww. "samotnica" z Krywego, nie musielibyśmy teraz przeżywać II tury głosowania.