-
Odp: Głosowanie do dn. 15 lutego 2009 r. do godz. 20:00 - wybór miejsca VIII KIMB
Kopiuję mój post z innego wątku, bo byc może tam nie zaglądacie...
Byłem dzisiaj na małym spotkaniu bieszczadzkim w ... Z kilkoma czynnymi forowiczami /jak ja nie lubię tego słowa/zastanawialiśmy się nad jednym tematem. Wg stanu na dzien dzisiejszy /proszę mnie poprawić jeżeli się mylę/ na miejsce KIMBU głosowało 29 osób. Na Powsimordy niespełna połowa. Czyli nie jest istotne, co i kto na tym forum "wyprawia" tylko jest istotne, gdzie się napijemy i kto ile flaszek przytarga. Trochę mi smutno jest...
Pozdrawiam
-
Odp: Głosowanie do dn. 15 lutego 2009 r. do godz. 20:00 - wybór miejsca VIII KIMB
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
(...) na miejsce KIMBU głosowało 29 osób. Na Powsimordy niespełna połowa.
Szkoda, że te dwa głosowania odbywają się w tym samym czasie. Przykro mi, że nie śledziłem wątku o Powsimordach na tyle uważnie, aby móc wziąć udział w głosowaniu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Szkoda, że te dwa głosowania odbywają się w tym samym czasie. Przykro mi, że nie śledziłem wątku o Powsimordach na tyle uważnie, aby móc wziąć udział w głosowaniu.
A dogrywka,to pies?
Andrzeju! Trochę powagi. Proszę.
-
Dotychczas głosowało 29 osób.
W chwili obecnej rozkład głosów jest następujący (nazwy miejscowości w porządku alfabetycznym, a Państwa pseudonimy dokładnie wg pisowni logowania na Forum i kolejności oddawania głosów):
I. Krywe
www.krywe.webpark.pl
1) długi
2) Aleksandra
3) Stały Bywalec
4) lucyna
II. Muczne
www.muczne.org
1) bertrand236
2) Marcowy
3) Marcin Scelina
4) kobieta_bieszczadzka
5) krawc
III. Sękowiec
www.sekowiec.net
1) piskal
2) Misieg
3) Tarnina
4) manio
5) irek
6) vm2301
7) dorota z krakowa
8. Basia Z.
9) Derty
10) wojtek legionowo (wz. Gosiczek L-wo)
IV. Ustrzyki Górne
www.carynska.pl
1) zbyszekj
2) Hero
3) Recon1
4) iza
5) mAAtylda
6) andrzej627
7) orsini
8. Piotr
9) Wojtek1121
V. Wołosate
www.podtarnica.bieszczady.net.pl
1) Polej
PS 1
Przypominam, że aby nasze głosowanie rozstrzygnąć już w 1-szej turze, zwycięska lokalizacja powinna otrzymać ponad połowę liczby ważnie oddanych głosów. Do chwili obecnej głosowało 29 osób, zatem aktualnie (za kilka minut może się to zmienić) taka "większość bezwzględna" wynosi 15.
PS 2
Osoby, które tylko sporadycznie tu zaglądają, proszone są o przeczytanie 1-go postu (wprowadzającego) w tym wątku tematycznym. Jeśli spełniają kryteria "czynnego prawa wyborczego", to powinny zagłosować (a potem oczywiście przyjechać na VIII KIMB).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
piskal
Sekowiec.Jest tu i dla Boga świecka i dla biesa ogarek:
-klimat,
-sala konferencyjna pod gwiazdami, a w razie niepogody namiot wojskowy, -dyskusje przy ognisku(nie ma jak ognisko-vide wątek Bertranda),
- możliwość przyniesienia własnych alkoh..wróć-napojów regeneracyjnych,
-możliwość negocjacji cen,
-wyżerkę można zrobić wspólną w domku, albo i kilka"wyżerków",
-dla Orsini domek ze świeżą pościelą i prysznicem,ale jest też, jeśli sobie ktoś życzy pole namiotowe,
-wycieczki co najmniej trzy:Otryt-Chata Socjologa,Dwernik Kamiń-Hylaty- Zatwarnica i, oczywiście, Krywe,
- przemiła szefowa i jej fraucymer(uwaga kawalerowie-fraucymer do wzięcia),
-łatwy dojazd zarówno samochdem jak i PKS-em, alibo i pieszo, np. z Polany albo z Wetliny,
-stada węży Esculapa, co prawda nie widziałem żadnego, ale możemy się zaczaić z dzidami i poczekać, broń Boże nie do polowania, wiem,że są pod ochroną.
Poza tym nieprawdą jest, że jak tam przyjeżdżamy, to w promieniu 20 km. brakuje piwa.Plotka zawsze z 10 km. zrobi 20.
Nieprawdaż Stały Bywalcze?
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
)
Wracamy do hotelu w Mucznem. Czy naprawdę chcecie obradować w hotelowej restauracji, nb. całkiem przyzwoitej ? Przecież w sobotni wieczór na pewno nie będziemy tam sami. Czy nam tam pozwolą wydzierać się i obradować w "podgrupach" ? Czy będziemy mogli słuchać gitarowych ballad Mania ? Czy nas stamtąd nie wygonią o północy, jeśli nie będziemy zamawiać coraz to nowych potraw i napitków ? Jesteście gotowi na większe wydatki ? Przecież do restauracji nie wniesiemy nic swojego, ani nalewki z Krakowa, ani piwa z Sopotu, ani flaszki zakupionej w delikatesach w Lutowiskach.
Doświadczenia poprzednich KIMB-ów, a zwłaszcza ostatniego, wykazują, że ich uczestnicy to ludzie raczej oszczędni (eufemizm).
A teraz do urn Rodacy!
-
Piskal - jesteś świetnym mecenasem Sękowca. Jeśli ta lokalizacja wygra, to chyba będziesz miał u Basi abonament na jej fraucymer (przez cały czas trwania KIMB). Jak byś nie wyrabiał, to możesz jeden kuponik odstąpić.
Przyjrzyjmy się teraz pozostałym wnioskodawcom.
Długi - zgłosił Krywe i zamilkł. W zasadzie to ja bardziej niż On reklamowałem Tosię i jej agrogospodarstwo. Złożyłem równiez potężną propozycję sponsorsko - korupcyjną (cały czas aktualną - jeśli zwycięży Krywe).
Matylda - zgłosiła Muczne, pobyła tam trochę i wyjechała do Ustrzyk Grn.
Tarnina - zgłosiła Wołosate i pojechała na spotkanie z Piskalem.
Iza - zgłosiła Ustrzyki Grn. i po pewnych perturbacjach nawet tam dotarła. Ale teraz siedzi sobie cichutko i nawet nie zająknie się w sprawie namówienia innych do głosowania na tę lokalizację. To już Andrzej 627 więcej za sprawą Ustrzyk Grn. agitował i gardłował. A szkoda, Izo, bo Ustrzyki Grn. są już na 2-gim miejscu, tuż - tuż za Sękowcem. Jest jeszcze nadzieja, że Pastor obudzi się ze snu zimowego.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Matylda - zgłosiła Muczne, pobyła tam trochę i wyjechała do Ustrzyk Grn.
No właśnie, poszedłem Mucznego tylko dla Matyldy. Na dzisiaj jesteśmy razem w Ustrzykach.
-
I lepiej w nich zostańcie, bo jak mnie w jajo robicie to normalnie na Krywe zagłosuję :lol::lol:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
I lepiej w nich zostańcie, bo jak mnie w jajo robicie to normalnie na Krywe zagłosuję :lol::lol:
Orsini, nic się nie martw, zostanę z Tobą w Ustrzykach.
-
-
7 załącznik(ów)
No cóż, może trzeba przedstawić Ustrzyki Górne od każdej strony i pomóc Izie?
Noclegi; info na stronach:
http://www.twojebieszczady.pl/noclegi/n_ug.php
http://www.lutowiska.pl/forum/viewtopic.php?p=56
Ratoń Teresa. Usługi noclegowe
http://www.ustrzyki-gorne.prv.pl/
Hotelik Biały
http://www.hotelik-bialy.bieszczady.info.pl/
Pod Caryńską. Zajazd
www.carynska.pl
Pod Szerokim Wierchem
http://kowalczyk.spanie.pl/
Schronisko PTTK Kremenaros
http://www.bsih-pttk.webpark.pl/kremenaros/
Stacja GOPR Ustrzyki Górne
http://gopr.bieszczady.pl/index.php?p=noclegi/
Archidiecezjalny Dom Rekolekcyjny im. Jana Pawła II
http://domrekolekcyjny.e-meteor.pl/
Camping PTTK nr 150, Ustrzyki Górne
http://www.hotel.ustrzyki.biz/pl/index.htm
U Eskulapa pensjonat, karczma
http://www.bieszczady.net.pl/ueskulapa/index.html
Hotel Górski PTTK
http://www.hotel.ustrzyki.biz/pl/index.htm
Usługi turystyczne- Teresa Paraniak
Usługi noclegowe- Danuta Kowalczyk
Noclegi- Marcin Musiałowski
Noclegi- M i E Wójcik
Pokoje gościnne- Henryk Wrzyszcz
Noclegi- M i E Wójcik
Wyżywienie - jest kilka punktów np.:
Pod Caryńską, Kremenaros, U Eskulapa, Hotel Górski…
Są też sklepy z dużą gamą produktów.
Bardzo dobry dojazd i odjazd dla każdego uczestnika KIMB-u. Są busiki i autobusiki.
http://www.pksconnexsanok.pl/
O Zajeździe pod Caryńską nie ma się co rozpisywać bo każdy może wejść na stronkę www.carynska.pl i zobaczyć. Mogę tylko dodać kilka swoich zdjęć nocnych bo to odpowiednia pora w tej kwestii.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Polej
I tak wygra Wołosate ;)
o!
prawdziwy optymista! :mrgreen::lol::grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Orsini, nic się nie martw, zostanę z Tobą w Ustrzykach.
Z Orsini czy z Matyldą ?
Zdecydowałbyś się wreszcie !
Bo jeżeli z Orsini, to proszę, abyś przeniósł swój głos na Sękowiec, jako że Ona - skuszona Piskalowym piernikiem - tam (aktualnie) przebywa.
PS
A skądże, co ja wypisuję - Orsini jest już w Ustrzykach Grn.
Tak szybko się przemieszcza (pojawia się i znika), że trudno za Nią nadążyć.
-
no właśnie;-)))
za kobietami nigdy nie nadążysz-baaa, nawet nie radzę próbować :mrgreen:
-
Jako,że czuję się odpowiedzialna,że Polej znalazl się Wołosatem, serdecznie zapraszam Cię i proszę o przyłączenie do zacnego grona głosującego na Sękowiec. Cóż mogę Ci zaproponować...w 100% doborowe towarzystwo:)
-
eeee 100% doborowe towarzystwo będzie wszędzie zdaje mi się :mrgreen:
Polej zapraszamy do nas po sąsiedzku :grin:
-
W zasadzie miałem sie już nie bawić w głosowanie ale co mi tam-niniejszym zmieniam swój głos z Mucznego na Sękowiec
-
Jestem cierpliwy, poczekam jeszcze. Poza tym wierzę gorąco ( wiedziony przykładem Mucznego), że obstaję przy słusznym stanowisku :lol:. Może się zdarzyć, że ktoś przypomni sobie o karaluchu w zupie podanym w Sękowcu, zdechłej myszy leżącej pod stołem w Ustrzykach Górnych, przesolonej kwaśnicy w Krywem i wtedy … jaka pozostanie alternatywa ?
(Bez urazy do w.w. lokalizacji);)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Polej
I tak wygra Wołosate ;)
Przy tak skonstruowanej ordynacji wyborczej wszystko jest możliwe. Nawet to,że wygra...SĘKOWIEC
-
Zmieniam swój głos na Wołosate.
Tam są jednak najlepsze warunki na KIMB
cisza i spokój
świetna duża sala do biesiadowania
mało ludzi postronnych w porównaniu do ZPC
media WI FI, rzutnik multimedialny
dużo miejsca w plenerze na ognisko itp
baza noclegowa w hoteliku gdzie wszyscy a przynajmniej większość może być w kupie dla samotników kilka agro
miejsce na namioty i niezła baza wypadowa w góry
-
Dotychczas głosowało 29 osób.
W chwili obecnej rozkład głosów jest następujący (nazwy miejscowości w porządku alfabetycznym, a Państwa pseudonimy dokładnie wg pisowni logowania na Forum i kolejności oddawania głosów):
I. Krywe
www.krywe.webpark.pl
1) długi
2) Aleksandra
3) Stały Bywalec
4) lucyna
II. Muczne
www.muczne.org
1) bertrand236
2) Marcowy
3) Marcin Scelina
4) kobieta_bieszczadzka
III. Sękowiec
www.sekowiec.net
1) piskal
2) Misieg
3) Tarnina
4) manio
5) vm2301
6) dorota z krakowa
7) Basia Z.
8. Derty
9) wojtek legionowo (wz. Gosiczek L-wo)
10) krawc
IV. Ustrzyki Górne
www.carynska.pl
1) zbyszekj
2) Hero
3) Recon1
4) iza
5) mAAtylda
6) andrzej627
7) orsini
8. Piotr
9) Wojtek1121
V. Wołosate
www.podtarnica.bieszczady.net.pl
1) Polej
2) irek
PS 1
Przypominam, że aby nasze głosowanie rozstrzygnąć już w 1-szej turze, zwycięska lokalizacja powinna otrzymać ponad połowę liczby ważnie oddanych głosów. Do chwili obecnej głosowało 29 osób, zatem aktualnie (za kilka minut może się to zmienić) taka "większość bezwzględna" wynosi 15.
PS 2
Osoby, które tylko sporadycznie tu zaglądają, proszone są o przeczytanie 1-go postu (wprowadzającego) w tym wątku tematycznym. Jeśli spełniają kryteria "czynnego prawa wyborczego", to powinny zagłosować (a potem oczywiście przyjechać na VIII KIMB).
-
przyszedł czas na Sękowiec - jak będę w Polsce już, to się stawię na 100%
-
-
Witam ponownie,,,, zazwyczaj się nie uginam :P, ale czego się nie robi dla zobaczenia pięknego uśmiechu :-)
zmieniam głos:
Sękowiec
-
...spokojnie chłopaki (i dziewczyny), mamy dużo czasu! Jesteście wspaniali. Zyczę zdrowia i złota. :)
-
No tak. Przy takim obrocie spraw to ja też zmieniam głos. Na... SĘKOWIEC
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jagna
przyszedł czas na Sękowiec - jak będę w Polsce już, to się stawię na 100%
No, dobrze.
Ale jakie jest z kolei prawdopodobieństwo, że w dniach 15 - 17 maja br. będziesz w Polsce ?
Jeśli również 100 %, lub przynajmniej bliskie takiej pewności, to Twój głos na Sękowiec zostanie zaliczony.
Proszę o odpowiedź na ww.pytanie.
-
Tak sobie myślę , poprawcie mnie jeśli jestem w błędzie,że to całe głosowanie jest irytujące i trzeba obmyślić na następny rok inną formę wyboru miejsca, może przez losowanie. Poza tym zaczynąją się tworzyć różne obozy zwolenników poszczególnych miejsc i wygód oraz sympatie i antypatie, bo ta czy tamten wybrał inne miejce niż temu czy tamtej się podoba. Jakieś przedszkole się tu wkrada i dlatego zamiast nas to jednczyć tylko niepotrzebnie dzieli i szczerze mówiąc na taki KIMB powoli zaczynam tracić ochotę.
-
Tarnino, uśmiechnij się. Każde wybory dzielą, ale przecież się nie pożremy w tych przeciwnych obozach. Co najwyżej będziemy z okopów wrzeszczeć do siebie i na siebie, by potem zgodnie spotkać się na KIMB-ie.
Parafrazując słowa Pana Marszałka Komorowskiego ("jaka wizyta, taki zamach") powiedz sobie tak: jaki KIMB, takie wybory.
Keep smiling. Niedługo "Walentynki".
Jeżeli kogoś to nasze "przekomarzanie się" denerwuje, to niech sobie spokojnie zagłosuje (raz), a potem już tylko cierpliwie czeka na wynik finalny.
Instrukcja prosta:
1) przeczytać 1-szy post,
2) zagłosować,
3) przeczytać ostatni post.
Na Naszym Forum są takie wątki, do których nie zaglądam, gdyż akurat mnie one w ogóle nie interesują. Wystarczy, że się tylko ogólnie zorientuję, o co w nich chodzi. Proponuję postępować podobnie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tarnina
Tak sobie myślę , poprawcie mnie jeśli jestem w błędzie,że to całe głosowanie jest irytujące i trzeba obmyślić na następny rok inną formę wyboru miejsca, może przez losowanie.
Tarnina, masz rację. Tak długie głosowanie może faktycznie być irytujące dla kogoś, kto lubi szybkie decyzje, a dodatkowo ma swoje ulubione miejsce na KIMB i nie chce jechać gdzie indziej. Zgadzam się z Tobą, że na przyszły rok trzeba obmyślić inną formę wyboru miejsca. Moim zdaniem, jeżeli utrzymamy głosowanie, to trzeba je skrócić.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tarnina
Poza tym zaczynąją się tworzyć różne obozy zwolenników poszczególnych miejsc i wygód oraz sympatie i antypatie, bo ta czy tamten wybrał inne miejce niż temu czy tamtej się podoba.
Tarnina, zapewniam Cię, że darzę Cię tak samo dużą sympatią bez względu na to, czy głosujesz na Sękowiec czy Ustrzyki.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tarnina
Jakieś przedszkole się tu wkrada i dlatego zamiast nas to jednczyć tylko niepotrzebnie dzieli i szczerze mówiąc na taki KIMB powoli zaczynam tracić ochotę.