Odp: Nowe przejścia graniczne z Ukrainą w budowie
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Derty chcieć to móc.
Jakbyś tylko chciał to byś wyjechał sobie i na 2 dni w Gorgany.
Ale chcieć, trzeba chcieć!!!
majac 2 dni spod jeleniej w gorgany????????? nie mow jeszcze ze pociagiem przez walbrzych ;) zdradz mi ten sekret jak!!!! plissssssssss
chyba na piwo do osmolody by nie zdazyl ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
hmmm z tym powolnym to chyba nie tak.
no chyba ze ktos postanowi ze lwowa do uzhorodu elektriczka pojechac ;) "powolnie" to drugie slowo po "klimatycznie" ktore mi sie nasuwa ;)
Ej nie w 2 dni, a na 2 dni;-)
Tyle urlopu, żeby na 2 dni tam pojechać to każdy sobie wygospodaruje.
Tylko trzeba chcieć
Dzisiaj, kiedy obszar Schengen obejmuje prawie całą Europę, samo pojęcie "przejście graniczne" jest już anachronizmem.
Buba, jak można w takim momencie historii być zwolennikiem status quo w temacie przejść granicznych z Ukrainą? Osobiście mam nadzieję dożyć chwili, że Ukraina też będzie w strefie Schengen i będzie można przejechać z Paryża do Lwowa bez żadnej kontroli. Jeżeli nie ja, to Ty na pewno się tego doczekasz. A może nie chcesz tego?
Krysiu, Tobie też nie szkoda czasu spędzanego bezsensownie na dzisiejszych "przejściach granicznych"?
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Krysiu, Tobie też nie szkoda czasu spędzanego bezsensownie na dzisiejszych "przejściach granicznych"?
Nie, bo poznałam tam różnych ludzi i ciekawych i mniej ciekawych i jestem bogatsza o nowe doznania Andrzejku.
Nie zamykaj się na świat, a świat nie zamknie się na Ciebie;-))
I polecam granicę z Israelem. A tak, żeby było milej to ją pokonywać od strony np. Jordanii i mieć w paszporcie wizę z Iranu.
POEZJA!!!
ha ha ha
a nie tam jakaś malunia kolejeczka na ukraińskiej granicy
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
no chyba ze ktos postanowi ze lwowa do uzhorodu elektriczka pojechac ;) "powolnie" to drugie slowo po "klimatycznie" ktore mi sie nasuwa ;)
Buba, wyobraź sobie, że kiedyś jechałem tym pociągiem. Było to w czasach, gdy Związek Radziecki trzymał się jeszcze dobrze. Mogę opowiadać anegdoty z tej podroży, ale nie wspominam jej z nostalgią. Wprost przeciwnie, nie chciałbym ponownie przeżywać tego "klimatu".
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Buba, wyobraź sobie, że kiedyś jechałem tym pociągiem. Było to w czasach, gdy Związek Radziecki trzymał się jeszcze dobrze. Mogę opowiadać anegdoty z tej podroży, ale nie wspominam jej z nostalgią. Wprost przeciwnie, nie chciałbym ponownie przeżywać tego "klimatu".
No to z całym szacunkiem po co chcesz jechać na Ukrainę?
Szpicbergen zły?Albo Alpy "cywilizowane"?
Wschód nie jest dla każdego i niechaj nigdy nie będzie.
Takie moje życzenie przy spadającej gwiazdce z nieba.
Bubo,
Ja bardzo bym chciał mieć tyle czasu, żeby sobie leżeć w rowie koło Sianek w oczekiwaniu na marszrutkę. Ale go nie mam. Muszę wybierać miedzy rowem a pikami. To mnie czasem drażni ale cóż robić. Jak się ostatecznie wnerwię, to wezmę domek i się przeprowadzę w Biesy:D
ŻĄDAM PLECAKOWEGO PRZEJSCIA GRANICZNEGO W SIANKACH!:)
Co do 2 dni z Jeleniej w Gorgany to powiem, że można. Autostradami przez Czechy i Słowakię, a dalej za pomocą PKP lub nadal swoim bolidem. Chyba zaczynam się skłaniac do takich rozwiazań. Lecz nie w tym jest problem, a w tym, o czym pisałem ze 3 lata temu - Chciałbym łazić w sposób nieskrępowany po całych Karpatach. Istnienie granic jest tu barierą istotną. Mnie się one nie podobają, bo marzy mi się świat gór bez granic. Wiem, wiem...czysty idealizm. Ale marzenia można mieć chyba?:)
Derty
Derty na 2 dni się da i PKP stosując od Was. Teraz masz długi weekend.
Gdzie jedziesz???
Ojej, nigdzie?bo daleko, bo zimno, bo mnie się nie chce...
A 4 dni to akurat, żeby gdzieś te 2 dni sobie pobyć, 2 na dojazd, 2 na miejscu.
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
osobiście mam nadzieję dożyć chwili, że ukraina też będzie w strefie schengen i będzie można przejechać z paryża do lwowa bez żadnej kontroli. Jeżeli nie ja, to ty na pewno się tego doczekasz. A może nie chcesz tego?
zdecydowanie nie!
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Wschód nie jest dla każdego i niechaj nigdy nie będzie.
Takie moje życzenie przy spadającej gwiazdce z nieba.
zdecydowanie tak!