Odp: Grudniowe Bieszczady
Fajnie było zakukać w stare kąty dzięki tej relacji. Tylko nie w "Ustianowie" a w "Ustianowej" (co zresztą uległo poprawie przy kombinacie drzewnym)..Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
T.P.
Tu Maciek nas opuścił, choroba nie wybiera. Dalej do Chatki Puchatka poszliśmy we dwóch.
Piękna opowieść.
Ale co się stało z Maćkiem?
Nigdy nie pozostawił bym chorego kolegi na pustkowiu samemu sobie.
Cytat:
Zamieszczone przez
domektomek
Ale co się stało z Maćkiem?
Nigdy nie pozostawił bym chorego kolegi na pustkowiu samemu sobie.
M. miał problemy żołądkowe.
Ciągle czuł się słabo. Po prostu ze schr. Jaworzec poszedł do najbliższego przystanku PKSu i wrócił do domu.
O !!!
To jeszcze są na świecie takie osobniki ?
Osobniki wrażliwe na coś więcej, niż słodycz cukierków ?
Podnosi mnie na duchu ta relacja. Dziękuję za nią.
p.s a chłopakom - pogranicznikom pozwól przetrwać zimę. Ty wiesz jak się ucieszyli gdy mogli wreszcie kogoś skontrolować ?
I komendant nie będzie im gadał że znowu całą służbę przesiedzieli "Pod Rawkami"
poczułem się jak kanapowy piecuch ;D
Rewelacyjna wyrypa,pozdrówka.
Tak tylko zachciało mi się świątecznie pomarzyć. Może tam wędrować samotna kobieta mogę i ja.
http://tubylismy.pl/relacje/213-trek...ia/wpisy/488-1
fajnie prawdziwy "hardkor":)
Dzielcie się dalej swoimi wędrówkami - to miód na serce dla nnych ;-)
hallo;
pozdrawiam i gratuluję wyrypki...donoszę uprzejmie,iż pasmo RAWEK również bezludne...nawet bacówka...
nie licząc straży G....
chciałoby się napisać :" we wtorek w schronisku po sezonie[...] ":smile:
http://galeria.serwertomeks.nazwa.pl...ce42e.jpg&q=75
A propos , mamy dzisiaj wtorek
więc jak to było "we wtorek w schronisku po sezonie (...
Cytat:
W Chatce Puchatka puchy. Pan Lucek zignorował naszą obecność /sen zimowy/. My go też. Pobraliśmy nielegalnie wodę na posiłek, przespaliśmy parę godzin i na długo przed bladym świtem ruszyliśmy do Wetliny.
Tak z ciekawości zapytam : izba kominkowa była otwarta ?
Czy pytaliście w goprówce ? (o gospodarzy)
Po sezonie panują inne zasady.
Heh ;) a co z tym spaniem na szafie bylo? ;);)
pogode widze mieliscie taka mocno hartujaca ducha i cialo, ja to sie cieszylem ze w tym czasie siedzialem w domku i grzanca wciagalem.
Nawiasem mowiac to kiedys w czerwcu szlismy ze znajomymi wzdluz potoku Czarny wciaz przekraczajac jego nurt i wtedy to bylo fajne,
ale zeby tak w grudniu, bez lodu ;) pozdrawiam!Pete
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
A propos , mamy dzisiaj wtorek
więc jak to było "we wtorek w schronisku po sezonie (...
to była środa, mająca charakter" poezyjnego "wtorku ,a nie odbiegająca od czwartku:razz:
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Tak z ciekawości zapytam : izba kominkowa była otwarta ?
Czy pytaliście w goprówce ? (o gospodarzy)
Po sezonie panują inne zasady.
Przyszliśmy dość wcześnie ok. 18tej. Izba kominkowa była otwarta ale było zimno.
Na nasze natarczywe stukanie pojawił się gospodarz w kalesonkach, powiedział żeby być cicho i głowy mu nie zawracać. Na prośbę o rozpalenie w kominku (za dopłatą) też usłyszeliśmy odpowiedź nie.
Również prośba o ciepły posiłek została odrzucona.
Odwrócił się, zamknął na klucz swoje pomieszczenie i tyle go widzieliśmy.
Dzięki !
Nie tej odpowiedzi się spodziewałem , ale dzięki
Może czas najwyższy oczekiwać czegoś innego ...
Cytat:
Zamieszczone przez
T.P.
Przyszliśmy dość wcześnie ok. 18tej. Izba kominkowa była otwarta ale było zimno.
Na nasze natarczywe stukanie pojawił się gospodarz w kalesonkach, powiedział żeby być cicho i głowy mu nie zawracać. Na prośbę o rozpalenie w kominku (za dopłatą) też usłyszeliśmy odpowiedź nie.
Wildze że z miesiąca na miesiąc coraz lepiej, w październiku brakowało tylko ciepłej wody w kranie.
No ale w kominku się paliło, ciepły posiłek był. Dwa miesiące później już nic :D
Cytat:
Zamieszczone przez
T.P.
Zapomniałeś o herbacie. Dał nam jeszcze herbatę.
Co do kominka, to nie wiem czy odmowa rozpalenia nie była spowodowana obawą o odwrotny cug i zadymieniem całej sali. Kiedyś byłem jak próbowali w podobny wiatr palić w kominku. Zadyma jednym słowem :-) Może Lutkowi nie chciało się już tłumaczyć dlaczego "nie".
Wiatr był wg GOPR-owca ok 60km/h. Wg mnie na grani Połoniny były porywy do 100.
Wprawdzie byliśmy spoceni, trochę mokrzy, ale brak ciepła kominka nie zagrażał naszemu zdrowiu. Lekko wilgotne ciuchy wyschły na stryszku, przy jeszcze lekko ciepłym kominie.
Też liczyłem na gorący, buzujący kominek, a tu d... Ale nie było tragicznie.
Pete, a Ty co? Telepata? Tadek nic nie pisał o szafie :-)
Ogólne wrażenia z tego wyjazdu - paskudna pogoda. Co z tego, że śnieg, jak temperatury na ogół dodatnie. Mżawki z rachitycznymi płatkami śniegu. Jednej nocy może aż -4, pozostałych cieplej. A ostatniej pewnie z +2, +3 i poziomy deszcz. Wolałbym już duży mróz. Zeszłego roku byłem 5 dni, od 1 do 5-go grudnia. Na dzień dobry w Rzeszowie -10, w górach -8 do -14. I było wtedy dużo więcej śniegu.
Hehe, mam swoich ludzi ;) a tak na serio, to obczajalem galerie Macka ktory z Wami byl, z jednego klubu jestesmy. Jade jutro do Gruzji, oby bylo wlasnie -15 a nie parszywa jesieniozima :(
P.