Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Zabłąkany!

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Domyślnie Odp: Zabłąkany!

Cytat Zamieszczone przez admin Zobacz posta
    :D

Chyba Cię osobiście nominuję do jakiejś nagrody forumowej.
    Myślę, że "malkontent roku" byłby odpowiedni (z braku innych kategorii które dałoby się podpasować).
    Dzięki , ale ja już nie mam ambicji na jakiekolwiek nominacje :) a zwłaszcza, jak brak dla mnie kategorii.Ja już jestem za stary na wyjazd z Polski(nigdy nie chciałem tego) , mnie ta paranoja bawi tylko ..już się nawet tym nie denerwuje.
    ps. wkurza mnie tylko troszeczkę ,że" polonia ?? w chikago i z new jorka" która w większości podczas wyborów, chce decydować jak ma być w Polsce.To jest dopiero śmieszne.
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez joorg Zobacz posta
    ps. wkurza mnie tylko troszeczkę ,że" polonia ?? w chikago i z new jorka" która w większości podczas wyborów, chce decydować jak ma być w Polsce.To jest dopiero śmieszne.
    z tym sie zgadzam! ile szumu jest zawsze jak sa wybory ze ci rodacy co wyjechali zarabiac na zachod chca glosowac! tam siedza latami, tam zyja, dla tamtego kraju wykonuja prace, tam placa podatki, tam wychowuja dzieci, juz prawie mowic po polsku zapomnieli, a chca decydowac jak ma byc w polsce.. albo wroc i decyduj albo spadaj na drzewo...
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Cytat Zamieszczone przez joorg Zobacz posta
    I ciekawe też to że zawsze wybierają rodakom największych kmiotów. Najczęściej tych którzy im najgłośniej śpiewają pieśni o patriotyzmie i polskości (nie uwieżyłbyś jakie banialuki opowiadają polscy politycy na tourne).

To już taka nasza polska specjalność: jak dają "coś" w PL to mamy wtedy 20 mln rodaków za granicami. Jak trzeba ojczyźnie dać to każdy już wachluje się paszportem innego kraju.
    Polonię trzeba poznać by ją zrozumieć :) Kilku jej przedstawicieli spotkałem i przyznam, że czasem wstyd się przyznać, że mamy wspólną słowiańską krew.
    Ja bym powiedział, że polonia obecnie mści się na rodakach. Ich dolary już prawie nic nie warte w ojczyźnie, bilet to polski drogi, na wyjazd trzeba wydać worek dudków - nie jak to drzewiej bywało że z $200 w kieszeni "amełrykanin" robił za szlachcica, standard życia się wyrównał (czasem w PL jest nawet wyższy).
    Teraz to przynajmniej każdy ma misję by polskość w ojczyźnie pielęgnować.
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

I takim sposobem "zabłąkaliśmy" się z Beskidu w zagranicu ! "Gwiaździstym" współpartnerom warto by moze gps -a zafundować. Może zaoszczędzi skarb (dlaczego akurat tak się to nazywa??) państwa, na kolejnej akcji poszukiwawczej.

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

WUKA jeszcze trochę zagranicy..pozwól
    I ciekawe też to że zawsze wybierają rodakom największych kmiotów. Najczęściej tych którzy im najgłośniej śpiewają pieśni o patriotyzmie i polskości (nie uwieżyłbyś jakie banialuki opowiadają polscy politycy na tourne).

To już taka nasza polska specjalność: jak dają "coś" w PL to mamy wtedy 20 mln rodaków za granicami. Jak trzeba ojczyźnie dać to każdy już wachluje się paszportem innego kraju.
    Polonię trzeba poznać by ją zrozumieć :) Kilku jej przedstawicieli spotkałem i przyznam, że czasem wstyd się przyznać, że mamy wspólną słowiańską krew.
    Ja bym powiedział, że polonia obecnie mści się na rodakach. Ich dolary już prawie nic nie warte w ojczyźnie, bilet to polski drogi, na wyjazd trzeba wydać worek dudków - nie jak to drzewiej bywało że z $200 w kieszeni "amełrykanin" robił za szlachcica, standard życia się wyrównał (czasem w PL jest nawet wyższy).
    Teraz to przynajmniej każdy ma misję by polskość w ojczyźnie pielęgnować.
    Cytat w całości zamieszczam , bo nic ująć i nic dodać, no może jeszcze dodam ,że jak by już taki "zasiedziały" polonus miał pomóc w potrzebie nowemu przyjezdnemu z Polski to by dopiero było...powiedział by tak (z zawiścią i pianą na ustach)

" jo mom mu pomagać , toć ja tu na azbeście lata robił , a łon chce zaraz mieć dulary ...ło ni ch... niech zdycha"

PS. Darek chyba Ci zafunduje tablice jakąś pamiątkowa za te Twoje trafne spostrzeżenia "polonijne", ostatnio bardzo popularna w Polsce forma upamiętniania, gdzie tylko się da i kto tylko , to stawiaja .
    W załączeniu fot tablicy upamiętniającej na Przełęczy Żebrak, ..Szacunek mam, ale..... mądre ludzie mówią, że i "kota można zagłaskać na śmierć.”

"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez WUKA Zobacz posta
    "Gwiaździstym" współpartnerom warto by moze gps -a zafundować. Może zaoszczędzi skarb (dlaczego akurat tak się to nazywa??) państwa, na kolejnej akcji poszukiwawczej.
    moze choc kompas?
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Oooooo i to jest pomysł! Możnaby zrobić forumową zbiórkę funduszy a następnie za zebrane pieniądze kupić im GPS. Niech się ludzie nie gubią w przyszłości.
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Myślę, że "malkontent roku" byłby odpowiedni (z braku innych kategorii które dałoby się podpasować).
    ej to MOJE tak?;-))))
    wydumaj coś innego proszę!;-)))
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Ekspert Roku 2011
    Ekspert Roku 2010
    Forumowicz Roku 2009
    Awatar marcins
    Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    Lesko/Rabe

A mi się zdaje,ze to media lubią nakręcać takie tematy i nie szukałbym wszędzie podstępów i spisków. Zdaję się, że te parę lat temu spotkałem ich w Beskidach Wschodnich i nic nie wskazywało, że zaginęli, jeno w kraju chcieliby wiedzieć, gdzie oni są i co robią. Przyznam szczerze, że jak jadę gdzieś w UA to nie po to, żeby wszyscy wiedzieli gdzie i do kiedy będę. Po prostu jadę, gdzie i na ile często sam nie wiem. Po prostu mówię, że do miesiąca powinienem wrócić i tyle...
    Marcin

Ja pierdykam. Czy nikt nie przeczytał co napisałem? Gwiazda cały czas znał swoje połozenie. Po prostu jego małżonka, czy też jej siostra, nie wiem dokładnie źle się poczuła i nie była w stanie kontynuować wedrówki. Czy to jest lans? Przypominam, że są to już starsi ludzie i chyba maja prawo źle się poczuć. Jak zwichniecie nogę na wędrówce (czego wam nie życzę), to choćbyscie potrafili swoje położenie określić co do centymetra, to też wezwiecie pomoc i wyzyskacie ciężko pracującego podatnika.

Co do zarzutu lansowania się w mediach, to pozostawię to bez komentarza. Naparawdę sądzicie, że to Gwiazda poleciał do GazWybu ze swoim nieszczęściem?

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)