Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Zabłąkany!

Mieszany widok

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Domyślnie Odp: Zabłąkany!

Cytat Zamieszczone przez joorg Zobacz posta
    ps. wkurza mnie tylko troszeczkę ,że" polonia ?? w chikago i z new jorka" która w większości podczas wyborów, chce decydować jak ma być w Polsce.To jest dopiero śmieszne.
    I ciekawe też to że zawsze wybierają rodakom największych kmiotów. Najczęściej tych którzy im najgłośniej śpiewają pieśni o patriotyzmie i polskości (nie uwieżyłbyś jakie banialuki opowiadają polscy politycy na tourne).

To już taka nasza polska specjalność: jak dają "coś" w PL to mamy wtedy 20 mln rodaków za granicami. Jak trzeba ojczyźnie dać to każdy już wachluje się paszportem innego kraju.
    Polonię trzeba poznać by ją zrozumieć :) Kilku jej przedstawicieli spotkałem i przyznam, że czasem wstyd się przyznać, że mamy wspólną słowiańską krew.
    Ja bym powiedział, że polonia obecnie mści się na rodakach. Ich dolary już prawie nic nie warte w ojczyźnie, bilet to polski drogi, na wyjazd trzeba wydać worek dudków - nie jak to drzewiej bywało że z $200 w kieszeni "amełrykanin" robił za szlachcica, standard życia się wyrównał (czasem w PL jest nawet wyższy).
    Teraz to przynajmniej każdy ma misję by polskość w ojczyźnie pielęgnować.
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Domyślnie Odp: Zabłąkany!

WUKA jeszcze trochę zagranicy..pozwól
    Cytat Zamieszczone przez admin Zobacz posta
    I ciekawe też to że zawsze wybierają rodakom największych kmiotów. Najczęściej tych którzy im najgłośniej śpiewają pieśni o patriotyzmie i polskości (nie uwieżyłbyś jakie banialuki opowiadają polscy politycy na tourne).

To już taka nasza polska specjalność: jak dają "coś" w PL to mamy wtedy 20 mln rodaków za granicami. Jak trzeba ojczyźnie dać to każdy już wachluje się paszportem innego kraju.
    Polonię trzeba poznać by ją zrozumieć :) Kilku jej przedstawicieli spotkałem i przyznam, że czasem wstyd się przyznać, że mamy wspólną słowiańską krew.
    Ja bym powiedział, że polonia obecnie mści się na rodakach. Ich dolary już prawie nic nie warte w ojczyźnie, bilet to polski drogi, na wyjazd trzeba wydać worek dudków - nie jak to drzewiej bywało że z $200 w kieszeni "amełrykanin" robił za szlachcica, standard życia się wyrównał (czasem w PL jest nawet wyższy).
    Teraz to przynajmniej każdy ma misję by polskość w ojczyźnie pielęgnować.
    Cytat w całości zamieszczam , bo nic ująć i nic dodać, no może jeszcze dodam ,że jak by już taki "zasiedziały" polonus miał pomóc w potrzebie nowemu przyjezdnemu z Polski to by dopiero było...powiedział by tak (z zawiścią i pianą na ustach)

" jo mom mu pomagać , toć ja tu na azbeście lata robił , a łon chce zaraz mieć dulary ...ło ni ch... niech zdycha"

PS. Darek chyba Ci zafunduje tablice jakąś pamiątkowa za te Twoje trafne spostrzeżenia "polonijne", ostatnio bardzo popularna w Polsce forma upamiętniania, gdzie tylko się da i kto tylko , to stawiaja .
    W załączeniu fot tablicy upamiętniającej na Przełęczy Żebrak, ..Szacunek mam, ale..... mądre ludzie mówią, że i "kota można zagłaskać na śmierć.”

"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)