Strona 25 z 62 PierwszyPierwszy ... 15 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 35 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 614

Wątek: Beskid Niski -wiosna, lato ... jesień, zima

Bieszczadnik Awatar olgaa
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Domyślnie Odp: Beskid Niski -wiosna, lato ... jesień, zima

Piękny ten nasz Beskid Niski

Bieszczadnik Awatar Pyra.57
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    stolica Pyrlandii

Oj piękny!!!!
    pozdrawiam
    Marek

Bieszczadnik Awatar Viwaldi68
    Na forum od
    03.2009
    Rodem z
    podkarpacie

Cytat Zamieszczone przez olgaa Zobacz posta
    Piękny ten nasz Beskid Niski
    Olgaa co tu powiedzieć
    może to
    sami nie wiemy co posiadamy
    w naszym zasięgu :).
    Niby jest tego tak nie wiele a jednak tak dużo.
    pozdrawiam

Bieszczadnik Awatar Gandalf
    Na forum od
    04.2011
    Rodem z
    Gród Kraka

Niski, chyba jeszcze bardziej dziki niż Bieszczady

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2010

nat.jpg
    Ot taki robaczkowy kamień z B N

Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Umówiliśmy się z duszkiem że w sobotę za nic nie będziemy siedzieć w domu ,szkoda kisić się w blokowisku skoro zapowiadają cudną pogodę.I tak już raniutko duch pobiegł do kościoła ze święconką a ja dokończyłam przygotowania świąteczne.Już o dziesiątej pakowaliśmy plecaki do autka i jazda gdzie nas oczy poniosą Pogoda jakaś taka niemrawa nijak nie chciało przebić się słoneczko ale co tam może akurat się poprawi. Już koło Dukli chmury zaczęły się rozchodzić i nieśmiało przebijały pierwsze promyki nie jest źle ,pogoda znowu jest dla nas łaskawa.W Nowym Żmigrodzie autko skręciło i już było wiadomo że szykuje się polegiwanie na Grzywackiej Wygrzebaliśmy się z autka i leniwym krokiem ruszyliśmy w górę ,bo gdzie tu się spieszyć jak dookoła cudowna wiosna .A to pierwiosnki to zawilce a tam miedzy nimi malutkie fiołki kurcze jak cudnie pomyślałam ech wiosna wiosna. Już na początku wędrówki doczepił się do nas sympatyczny psiak i do samej Grzywackiej nam dotrzymywał kroku pod szczytem nas opuścił stwierdził chyba że nas doprowadził do celu i może wracać do domu,ot mały przewodnik się znalazł A na Grzywackiej jak zwykle wiało ,tak tam już jest .Poszukałam przytulnego miejsca i miedzy choinkami rozłożyłam kocyk dziś totalne lenistwo a co wolno mi Duch latał w trawskach za motylami niczym Stuhr w Deja Vu tylko zamiast siatki miał aparat a ja oddawałam się totalnemu leniuchowaniu .Po godzinie gonitwy wrócił siadł koło mnie na kocyku i dumy co najmniej jak by skwarka lizał wpatrywał się w aparat.Pokaż coś sfocił ,hm toć to paź królowej o jaki cudny no no no pierwszy w tym roku Pozazdrościłam mu i sama pobiegłam za motylami a muszę wam powiedzieć że jeszcze tyle paziów na raz nie widziałam istna plaga.Fajniusio tam było oj fajniusio ale słonko zaczęło się już chować pora już wracać oj nie marudź jeszcze zahaczymy o wodospad w Iwli jeśli chcesz.Ba głupiego się pyta czy co pewno że chcę to moje ulubione miejsce.I już autko nasze pędziło w stronę magicznego miejsca .Chmury ciemne pokryły niebo i zaczęło delikatnie kropić ale co tam chodź na chwilkę zaglądnijmy tam.Wodospad cudowny aż żal ściskał serce że woda lodowata i odstrasza wejście do niej .Ale latem tam powrócę i wypluskam się za wszystkie czasy ba nawet może założę białą sukienkę jak bohaterka z Wina truskawkowego ,a co mi tam Na dziś tyle wędrowania jutro czas na odwiedziny u bliskich,ale w poniedziałek jak pogoda dopisze to gdzieś pewno mykniemy ciągnie nas oj ciągnie w te górki jak wilka do lasu.
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Drzwi skrzypnęły i na schodach poczułam zapach naftaliny, to nasi sąsiedzi szykują się na świąteczną sumę. A my w górki hm no co poradzić? Popatrzyli na nas z pogardą jakbyśmy co najmniej pół klatki schodowej zamordowali i w plecakach ociekających krwią ich szczątki wynosili Znowu w górki rzekł sąsiad gdzieś wybywacie ano wybywamy.
    Popatrz Stasiu to nie ludzie, my do kościoła w garsące i szpilkach a oni, a oni jak nie ludzie kucyki ma jak Tola a on spodnie w ciapy ochyda No kochani bez przesady no ja w szpilkach cały tydzień popierdakam do pracy ,no co lubię szpilki i garsonki wolno mi. A duszysko lubi luz i tak niech trzyma. I tak w lany poniedziałek ruszyliśmy z Kaśią na Przymiarki. Dzień był jakiś taki niemrawy, pochmurno ale co tam idziem a co nam. Fajniusio jest ciepło i mimo chmur pogoda jest a dla nas łaskawa. Trasa łatwa z Iwonicza do Bałcianki to dla nas pikuś idziemy i rozmyślamy ech jak cudnie i pięknie bo wiaterku zero i tylko nasze myśli słychać ech jak to miło.Cisza lanego poniedziałku wprawiła nas w błogi nastrój jak to cudnie delektować się każdym dniem ech jak cudnie .I tak po kilku godzinach marszu cupneliśmy pod wiatą w Iwoniczu żeby doładować baterie Było wszystko ciasto i pyszne Porto i tylko brakowało nam Janusza. W sekundzie powstał jego portret nie zdradzę kto go malował ale powiem krótko artystka nie z tej ziemi ha ha ha . Piłyśmy Porto w towarzystwie Janusza i nagle telefon zdzwonił hm kto to to słynny botanik i jego rodzina zapowiedziała przybycie na nasze blokowisko hura! hura! supcio jedziem do domu i radujmy się gośćmi Zanim dotarliśmy domu już na stole bylo ciasto i napoje synio zadbał o gości. A poetm już był tylko śmiech i zabawa ech ech ech. Fajnie mieć przyjaciół oj fajnie

Bieszczadnik Awatar tomas pablo
    Na forum od
    01.2009
    Rodem z
    pod karpacie

ech...porto w takich okolicznościach przyrody ! mniaaaam !

Bieszczadnik
    Na forum od
    10.2009

Cytat Zamieszczone przez olgaa Zobacz posta
    ...I tak po kilku godzinach marszu cupneliśmy pod wiatą w Iwoniczu żeby doładować baterie ...
    Trochę wystraszyłaś mnie tą wiatą - nie wiem czy dobrze było by jakby gmina Iwonicz zajęła się tak "ruskimi polami" jak Rymanów Wołtuszową. Na szczęście wiata okazała się z liści, których jeszcze nie ma

Bieszczadnik Awatar Małgocha
    Na forum od
    11.2006
    Rodem z
    Rymanów

Cytat Zamieszczone przez Dlugi Zobacz posta
    nie wiem czy dobrze było by jakby gmina Iwonicz zajęła się tak "ruskimi polami" jak Rymanów Wołtuszową.
    Racja, oby dali już sobie spokój z tym "zagospodarowaniem".
    Chociaż Wołtuszowa, mimo wszystko, jeszcze jest przyjemna...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)