Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: Pomoc przy ułożeniu trasy :)

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2012
    Rodem z
    z Puńczy...

Domyślnie Odp: Pomoc przy ułożeniu trasy :)

Cytat Zamieszczone przez joorg Zobacz posta
    Wiata to jest wiata , bez ścian i drzwi , ale ma kominek (palenisko), stoły i ławy, zawsze można się przespać na stole jak się ma ze sobą "sprzęt" do spania a to ,że Cię rano nie zbudzi Miśka z Łopiennika to nikt Ci tego nie zagwarantuje.
    ...o miśkach wiem,że tam zaglądają,zdjęcia które przeglądałem zbytnio nie oddają szczegółów,czy jest taka otwarta...a co do spania,to ponoć nie na stole a nieco wyżej,jest coś w rodzaju antresoli,właśnie misiek ma nie sięgnąć po wciągnięciu drabiny,ale proszę potwierdzić,pamiętam,że gdzieś mi się to obiło o uszy...
    Człowiek może wytrzymać tydzień bez picia, dwa tygodnie bez jedzenia, całe lata bez dachu nad głową, ale nie może znieść samotności

Wiata w Łopience jest dostępna cały rok.

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2012
    Rodem z
    z Puńczy...

Ok,dzięki bardzo,w zasadzie dlaczego jadna noc ma nie być bliżej natury... a jeśli nocleg nie wyda się zbyt bezpieczny,to można iśc dalej i tyle...
    Ostatnio edytowane przez Pełta ; 22-03-2012 o 20:15
    Człowiek może wytrzymać tydzień bez picia, dwa tygodnie bez jedzenia, całe lata bez dachu nad głową, ale nie może znieść samotności

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Na stryszku masz piękne miejsca noclegowe.

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2012
    Rodem z
    z Puńczy...

Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
    Na stryszku masz piękne miejsca noclegowe.
    ...a nie mówiłem,że gdzieś już to słyszałem...
    ukłon don Enrico!

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Cytat Zamieszczone przez Pełta Zobacz posta
    Ok,dzięki bardzo,w zasadzie dlaczego jadna noc ma nie być bliżej natury....

Cytat Zamieszczone przez Pełta Zobacz posta
    ...a nie mówiłem,że gdzieś już to słyszałem...
    pomału pomału miśka i bez drabiny na stryszek się dostanie
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2012
    Rodem z
    z Puńczy...

Cytat Zamieszczone przez joorg Zobacz posta
    pomału pomału miśka i bez drabiny na stryszek się dostanie
    ...no trudno,trzeba się będzie z nią wziąść za bary...po kiełbasie i kielichu i spać...moze się dogadamy

Bieszczadnik
    Na forum od
    06.2011
    Rodem z
    Warszawa

Zubow tam kiedyś walczyła ze zgrają niedźwiedzi i dzików oszczepem....ilość niedźwiedzi w miarę picia sponsorowanych trunków w Siekierezadzie się zwiększała w opowieści, .........ale fakt, ze tam w tej okolicy najłatwiej spotkać miśka

Awatar Winnetou
    Na forum od
    08.2011
    Rodem z
    Terra Cracoviensis

Witam!
    Żeby nie zaśmiecać forum nowymi tematami, które szybko umrą, piszę tutaj.
    Jako, że jestem raczej wędrowcem wrześniowo - październikowym a nie wiosennym mam pytanie do bardziej doświadczonych ode mnie bieszczadników.
    Mam zamiar pojawić się w Biesach w najbliższy weekend. Powiedzcie mi proszę jak wyglądają obecnie szlaki? Mam się spodziewać jakichś niespodzianek poza błotkiem, które pewnie zostawi po sobie padający właśnie deszcz?

I jeszcze jedna sprawa. Jeden z etapów trasy zakłada przejście z Jaworca do Cisnej przez Jasło. Chcielibyśmy przejść przez Strzebowiska a potem znaleźć jakąś ścieżkę na górę.
    Można ufać w tej sprawie mapom (mam mapę Compassu)? W jakim stanie mogą być obecnie te ścieżki? Ciężkie do przejścia dla człowieka niosącego nie tylko ciężar życia ale i sporego plecaka? Łatwo się zgubić?
    Zaznaczam, że ja mógłbym się troszkę poplątać po lesie i jakoś doszedłbym na górę ale Moja Lepsza Połówka stanowczo sprzeciwia się takim pomysłom i pewnie zaczęła by mi w takiej sytuacji coś buczeć za uchem...

Pozdrawiam serdecznie

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2008
    Rodem z
    Lublin

Przez Strzebowiska na Jasło nie szedłem, ale rok temu schodzilem w dół do Przysłupu. Też myślałem o.... Strzebowiskach, ale nie do końca byłem pewien czy dobrze wyliczyłem moment rozwidlenia i zdecydowałem, że walę na Przysłup (droga i kompas potwierdzały ten kierunek). Posiłkowałem się mapą Compassu, ale i bez tego było dość łatwo. Trasa wyraźna. Wyjście masz z okolic smażalni (tu sobie coś przetrącicie i Twoja Połówka będzie happy), potem łagodnie przez przyjemną łąkę. Dalej w górę, twoja ścieżka przecina stokówkę prostopadle tak jak na mapie i tam byś miał trochę bardziej stromego podejścia, ale dasz radę. Końcówka z pięknymi widokami w kierunku pn-zach (ten odcinek pokrywa się już z alternatywną drogą do Strzebowisk).
    Może rozważ czy nie warto zrobić tego wariantu? Ja polecam, ale wyjscie ze Strzebowisk też muszę przetestować. Daj znać na forum jak Ci poszło i czy droga była łatwa w orientacji.
    Aha, końcówka zejścia do Cisnej (ze szczytu 801 na mapie Compassu) bardzo stroma! Po deszczu może być ślisko i na dole błotko przy potoku masz wtedy na bank. Musisz wtedy się liczyć z buczeniem za uchem.... :)
    Powodzenia!

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)