Jeszcze raz pięknie dziękuję za miłe powitanie. Joorg, ten Twój nick znam z innego forum. Mam nadzieję , ze to tylko przypadek :). Nie abym miał coś do tego forum, ale chciałbym zacząć od "zera". Pozdrawiam serdecznie, a wracając do naszego " bohatera" to pamiętam jak należałem do drużyny jego imienia i uczyłem się jego losów. Pracy w fabryce Gerlacha jako dzieciak , walkach w Hiszpani ...itp, itd. A ciekawe ilu z Was wie czemu przypisać kształt pomnika ku jego czci ? Pewnie wiecie , ale nie chce mi się przeszukiwać wszystkich postów. Niemniej mam kaca moralnego jak widzę w Cisnej pomnik poległych w walkach z UPA pokrytych sprayem, prezeratywami i rozbitymi butelkami po piwie , a obok pomnik JP II cały w zniczach. Jedna , wielka masakra. Znajdżmy jakiś złoty środek. Każdemu należy się cześć. Każdemu pamięć i szacunek. To, że komuś nie dano szansy na godne, uczciwe, długie życie nie znaczy, że musiał być kanalią. Posłuchajcie ludzi, którzy przymierali z glodu na przednówku , a wyśrodkujecie swoje poglądy na temat III i IV Rzeczpospolitej. Pozdrawiam veg1.

Odpowiedz z cytatem