Dzięki za rady. Cieszę się, że z DAI nie ma takiej tragedii. Piratować nie zamierzam, a i parę dolarów i paczek papierosów będę miał ze sobą. Będę jechał starą osobową Toyotą Corollą, tak więc żadnego off-roadu nie będzie. Zakładałem, że nie ma co pchać się w jakieś "białe" na mapie dróźki, ale czy rzeczywiście prosta droga z Krościenka do Wołosianki (najpierw T1401 a potem 1H-13- ze Starego Sambiru) jest tak zła, że przejazd osobówką będzie wyzwaniem? Droga przez Stryj wydaje się znacznie dłuższa.
Co do trasy, to powiedzcie jeszcze proszę, czy idąc z Żdeniewo na Ostrą Horę idzie się jakimiś szlakami, stokówkami czy też innymi ścieżkami? Czy też raczej nawigacja z kompasem w terenie. Nie mam nic przeciwko wędrówkom poza szlakami, ale tak jestem ciekawy, a nie mam jeszcze dokładnej mapy tych terenów. Na razie posługuję sie ukraińśka mapą 1:200 000, która daje mi tylko ogólny pogląd na całę Karpaty Ukraińśkie. Jak już zapadnie decyzja, że Pikuj i Ostra, to będę poszukiwał dokładniejszych map.
Pozdrawiam i dziękuję,
Sioux

Odpowiedz z cytatem
Zakładki