Też tak myślę. Na potwierdzenie, jeszcze 2 zdjęcia tego obiektu.
Tyskowa1.jpg Tyskowa2.jpg
Też tak myślę. Na potwierdzenie, jeszcze 2 zdjęcia tego obiektu.
Tyskowa1.jpg Tyskowa2.jpg
Na tym cmentarzu wiele się zmieniło(stan 2011):
Bieszczady marzec 2011 174.jpg Bieszczady marzec 2011 175.jpg w sąsiedztwie góra, niedawno Jimia tam była:Bieszczady marzec 2011 171.jpg
Żubracze pewnikiem.
Naprowadziła mnie Jimia - hi, hi, dobre, bardzo dobre :)
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Żubracze to prawidłowa odpowiedz, z lewej kawałek dachu Cichej Wody,niestety ostatno była nieczynna:
Bieszczady marzec 2011 176.jpg
A to miejsce jest Wam znane?:
detal74.jpg
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Kilka lat temu, po drugiej stronie drogi, kursowała taka kolejka:
Jest takie miejsce pod Gruszka, tylko kolejki w okolicy nie pamiętam.
To jest lokomotywa typu WLs40 lub WLs50 (różniły się mocą silnika) w PKP oznaczona była Ld1 i była to (jest) bardzo popularna lokomotywka na polskim wąskim torze.
Właściwie to w niedalekiej odległości od Gruszki, na zboczu której znajduje się inne miejsce pamięci:
http://forum.bieszczady.info.pl/show...ll=1#post78862
To jest właśnie ten typ lokomotywy, która była powszechnie używana również w cegielniach (stąd filmik z cegielni). Miejsce, o które pytałem znajduje się naprzeciwko cegielni Zagórz-Zasław, zaraz po prawej stronie za serpentynami.
Ruch w zagadkowym wątku obłędny, trudno się ze swoją zagadką wcisnąć... Ale spróbuję!
Zagadki są w zasadzie dwie, choć zdjęcie jedno:
- Co to jest?
- Gdzie to jest?
I od razu podpowiedź #1: rzecz jest dość wiekowa.
Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)
Zakładki