Jak to gdzie, wiadomo, że jak Święta, to musi być w niebie. Sobie tam wyparowała i może jak upały zelżeją to powróci.
A tak po prawdzie, to ponieważ nie mam pojęcia gdzie jest to drzewo z napisami to sobie strzelę w Choceń, choć wiem, że to nie tam, bo tak zaraz koło drogi to bym się na pewno potknął o te kamienie okalające źródło i coś zapamiętał :)
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
To nie te "marginesy" dróg i ścieżek - ale już całkiem blisko... Pierwszego lutego 1915 r. toczyła się w tamtym rejonie całkiem spora potyczka może po tym wydarzeniu buki takie rozpłatane jak na poniższym obrazku. Jest też wypał przy szlaku do źródełka z całkiem zadbanym ogródkiem. Woda tam ciurczała pomimo suszy, a było tam stosunkowo wysoko. Nigdzie nie mogłem znaleźć informacji na temat tego źródełka... Może Marcin S. coś wie na ten temat? (za dużo wskazówek?)DSC_0197 (Kopiowanie).JPGDSC_0202 (Kopiowanie).jpg
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)