Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: Biesy intymne...

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Warszawa

Domyślnie

Nie bardzo Cię Ezechielu rozumiem. Z czym się nie zgadzasz? Z tym, ze góry bieszczadzkie mogą swoim pieknem zachwycać i zmieniać szarą ( w moim przypadku warszawską) rzeczywistość na zachwycajace i cudowne odczucia?
    To, ze mogę stracic głowe dla ich piekna? To, ze mnie oczarowuja za każdym razem coraz bardziej gdy tam jadę?
    Pozdrawiam Cię i wszystkich Biesolubców.
    Anka

Domyślnie Nie

W pełni zgadzam się z zachwytem (Gombrowiczem zaleciało. "Jak się zachwycam, skoro się nie zachwycam"). Nie zgodziłem się z interpretacją rzeczywistości, ale tylko metaforycznie. Moja schizofrenia jeszcze mnie nie zjadła.
    Pozdrawiam z dalekiej północy,
    Marcin.

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Warszawa

Domyślnie

Osiągnelismy jako taki kompromis :)

Anka

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Wyżyna....Lubelska

Domyślnie

Staś urodził się we wrzesniu 2004, pobralismy się we wrzesniu 2003, podróż poslubna była w Bieszczadach (po kolana w błocie ;-)
    Potem jeszcze wyjazd w październiku 2003 i w styczniu 2004.
    Jak przyjechalismy w maju 2005 do naszego gospodarza w Przysłupie, zak zobaczył Stasia pierwsze słowa: W BIESZCZADACH ZROBIONY!!!!!!!!!
    Cały czas wspominamy nasze wyjazdy w Bieszczady, a Stas mając dokładnie rok ( w urodziny) zdobył Smerek!!!! A wyjeżdzc do domu wczale nie chciał
    I nadal i ciagle nas ciagnie (nosi mnie, wodzi i nosi i chyba wreszczie na stałe nas tam wyniesie...)
    Pozdrawiam
    PYTON

Bieszczadnik Awatar WueM
    Na forum od
    04.2004
    Rodem z
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

To może i ja coś dodam.
    Było to w 1988r. Wybrałem się w Bieszczady z rok wcześniej poślubioną niewiastą. Jak to w Bieszczadach - chodziliśmy sobie to tu, to tam, mieszkaliśmy w przytulnym namiocie (mam go do tej pory - nie do zdarcia). Było fajnie, albo jeszcze bardziej...
    No cóż po Bieszczadach żonka oznajmiła, że więcej ze mną w góry nie pojedzie. I tak już zostało. Owszem jakieś wczasy pod Giewontem, czy Śnieżką, ale dla mnie, to jak lizanie przez szybę (lodów oczywiście).
    Ale wziąłem się na sposób: uzbieram trochę forsy i wyślę moją oblubienicę do Paryża, albo jakiegoś innego Rzymu, a sam, może w towarzystwie dorastającej latorośli czmychnę w Bieszczady. A co tam, w końcu to maja pierwsza miłość!
    Nie wszystkim dzieciom jest pisane stać się dorosłymi, niektóre nie mogą nauczyć się kłamać.

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Domyślnie Odp: Biesy intymne...

Po przeszło roku od mojej ostatniej wypowiedzi w tym wątku, musze stwierdzić że wspomnień intymnych czy sentymentalnych, przybywa niemal z każdym wyjazdem. I bardzo dobrze! Zawsze lepiej się wspomina wspaniałe wieczory, niż zimną wodę w potoku- choć w sierpniu była nawet ciepła, i wspomnienia z potoku też fajne! (ale to już OT)
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

No ładnie. Zaintrygowałeś i... skończyłeś pisać Używając określenia WueM-a z notki powyżej - daleś polizać przez szybę (lodów oczywiście) :)

Bieszczadnik Awatar Dott
    Na forum od
    09.2006
    Rodem z
    Wrocław

Intymnie??
    18.07.1999 zakochałam się w pewnym chłopaku...
    Ja z Wrocławia on z Bieszczad...
    Po dość długim czasie zostaliśmy parą dzięki poniekąd mojemu kuzynowi :)
    Pierwsze pocałunki, pierwsze pieszczoty i ten pierwszy raz...
    Mimo iż nie jesteśmy już razem nadal w sercu mam tego chłopaka, w sumie już mężczyznę :) I nadal wspominam nasze wspólne dni...

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Super ten chłopak musi być skoro cały czas Tobie on w głowie....

Tymczasem przygotowuję się stopniowo do kolejnego wyjazdu, pewnie kolejne miejsca obrosną wspomnieniami....
    Marcowy.... ja tylko nieśmiało odświeżyłem wątek! Widzisz, 14 dni minęło od Twojej wypowiedzi i już..... kolejni zakochani się wpisują. Co do lizania przez szybę.... każdy pisze to co może, czym chce się podzielić.... grunt że Bieszczady teraz częściej łączą niż dzielą

A tak z innej beczki :) Bom dawno nie pisał.... Firefox testowa wersja 2.O.xxxx ma w standardzie słownik ortograficzny- to takie info dla tych bardziej wyczulonych, lub tych którym wyczuleni się naprzykrzają :)
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Bieszczadnik Awatar Dott
    Na forum od
    09.2006
    Rodem z
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez Barnaba Zobacz posta
    Super ten chłopak musi być skoro cały czas Tobie on w głowie....

Pierwsza miłość
    Zawsze już jak będę wracać w Bieszczady zawsze przed oczami będę mieć Marcina ((Bo tak ma na imię ))

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)