Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Bieszczady z plecakiem

Widok wątkowy

Bieszczadnik Awatar malo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    okolice 3-city:506908042

Domyślnie Odp: Bieszczady z plecakiem

Cytat Zamieszczone przez yasiolek
    jeśli chodzi o plecak - nie żałuj kasy. kupiłem plecak za około 250 zł i po 3 latach jest juz nie da sie z nim chodzić.
    Cóżeś z nim robił że tak mało przetrzymał.
    Mój najdłużej używany plecak -ok.7 lat- był kupiony u ruskich na targu w połowie lat 90`. Plecak typu harcerski-kulka, z pasami zapinanymi klasycznie na sprzączkę. Tylko że 3 x większy od dawnych harcerskich plecaczków. Nazywałam go "plecak na ruskiego komandosa" - bo te najkrócej ustawione dziurki na pasach dawały i tak za długi rozstaw na moją fizjonowmię (mam 182cm). Więc musiałem zapinać pasy na krzyż żeby dobrze przylegał. Ale bezlitośnie wiele wytrzymał, nawet brutalne wyrzucanie z jazdy pociągiem, desanty przez rzeki zimą. Miał dobre szwy. Choć materiał typu brezent (ale niezbyt gruby brezent) był nieco przemakalny, to jednak przy dobrym ułożeniu w plecaku, w środku zawsze zostało coś suchego :) Zmogło go dopiero przetarcie materiału na plecach (czyżby pot w dłuższym czasie działał toksycznie?). Ale nadal mam jego pozostałości i jeśli dostanę gdzieś kawałek brezentu, to uszyję sobie jego kopię.

ps: Lechu, zapomniałem o istotnym drobiazgu w części "jeść". O najważniejszej rzeczy - nosidło na wodę. Zawsze potrzebna WIĘKSZA butelka przynajmniej 1,5 ltr. Taka zwykła plastikowa po napoju. Bo termosy mają zazwyczaj pojemnośc do 1 ltr, a to bywa nieco za mało. Jeśli będziesz chciał na ognisku sobie + komuś ugotować zupę i zaparzyć herbatę, to ostatecznie nawet 1,5 ltr wody doniesione ze strumyka nie wystarczy. Więc właściwie każdy w ekipie powinien być zaopatrzony w taką zwykłą butelkę. Poza tym termos waży, a na lato nie ma potrzeby wozić metalu który by trzymał ciepło.
    Ostatnio edytowane przez malo ; 25-11-2006 o 11:00
    pozdrawiam
    malo :wink:

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów