To jest nierealne z uwagi na zdolność wilków do migracji na duże odległości. One same sobie wyszukają tereny do życia i nikt tego za nie lepiej nie zrobi.
Problemem nie są wilki tylko ludzki stosunek do tych drapieżników. Wilk został wpisany w krąg bestyj mrocznych i krwawych i jako archetyp dzikiej, krwawej, antyludzkiej bestii funkcjonuje w naszej kulturze od tysięcy lat. Ludzie reagujący na wilki tylko głuchą nienawiścią są zwyczajnie barbarzyńcami XXI (już!) wieku. Do takich ludzi kierują swe artykuliki GC Nowiny. Brzdąkają na najniższych strunach najpodlejszych uczuć i niewiedzy. Jednym słowem - brukowiec wzorcowy.
Już to napisałem i powtórzę w nieco zmienionej formie: gdyby wszelkie inne zagrożenia dla rodzaju ludzkiego traktować tak jak się traktuje w tej gazetce wilki, i gdyby kończyć każde doniesienie o tych zagrożeniach hasłem: odstrzelić natychmiast, to stalinizm byłby sielanką;> Odstrzelić natychmiast wszystkich przynapitych kierowców!! Już, jak najszybciej, bo zagrażają mi, moim dzieciom!! Statystycznie tryliony razy bardziej niż wilk w głuszy!! Pijaczek z nożem w kieszeni na ulicy: rozwalić!! Tlący peta w moim towarzystwie: rozwalić!! Wszelcy szefowie wszelkich podwładnych: rozpieprzyć do imentu!! Bo stress w pracy skraca życie, zabija!! I w ogóle człek się podle czuje...
Czemu GC Nowiny nie chce uczyć ludzi, że do istniejącego zagrożenia należy przyłożyć właściwą miarę? Czemu reza wilki, a nie pisze sążnistych artykułów o trucicielach z petem w zębach? To jest dramat - umierający w męczarniach na raka rodacy, Panowie...redaktorzy...;>
Jezuici - ci zawsze byli lepiej wykształceni Pastorze:)
Pozdrawiam Zabieszczadzonych:)
PS: Postaram się już milczeć w tym wątku:P
Zakładki