Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Wątek: Sport W Bieszczadach

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Domyślnie Odp: Sport W Bieszczadach

Cytat Zamieszczone przez freebies Zobacz posta
    latawiec na linkach pracuje [...] ok. 30 m nad głową..[...]
    kitewing trzymasz w rekach metr nad ziemia ..
    napisali o tym w tym madrym necie??????????
    pewnie nie bo mało kto by to zrozumiał.
    No, napisali, napisali:) Jednak Co do zasady to to samo, a różnice w długości linek prowadzą tylko do różnic w skutkach wypadków:P 'Latawcowym' częściej zdarza się spotkanie ze słupami, kominami itd, a 'żaglowym' solidne otwarte złamania kończyn tylnych i skręcenia karku, gdy walą w podłoże.
    Na saksofonie można grać jak Garbarek albo jak Coltrane, a nawet jak Jefferson, ale i tak trzeba dymać w rurę ostro, że pociągnę to porównanie:D
    Pomijając kwestie definicji trza stwierdzić, że nadal jesteś jednym z tłumów:D Jedni pędzą za adrenaliną inni w ciszę, jeszcze inni bimber. To wszystko już było:D Twoja szufladka się zwie: zbuntowani miłośnicy prędkości i bulgoczącej adrenalinki. To jest tak samo ciekawe jak moje łażenie po krzakach, albo tak samo nudne. Ważne jest na ile umiesz się dostosować do panujących reguł i prostego faktu, że nie jesteś sam na tym świecie:)

Derty

PS: Co do różnych form sportu w BdPN - te będą dopuszczone, które nie zaszkodzą celom ochrony zapisanym w papierach PN-u. Możesz sobie tu buntowniczo pohukiwać, a prawo pozostanie prawem.
    PS2: Pewnie wołam na puszczy...zostają linki?:O
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2006
    Rodem z
    Rzeszów

Cytat Zamieszczone przez Derty Zobacz posta
    No, napisali, napisali:) Jednak Co do zasady to to samo, a różnice w długości linek prowadzą tylko do różnic w skutkach wypadków:P 'Latawcowym' częściej zdarza się spotkanie ze słupami, kominami itd, a 'żaglowym' solidne otwarte złamania kończyn tylnych i skręcenia karku, gdy walą w podłoże.
    Na saksofonie można grać jak Garbarek albo jak Coltrane, a nawet jak Jefferson, ale i tak trzeba dymać w rurę ostro, że pociągnę to porównanie:D
    Pomijając kwestie definicji trza stwierdzić, że nadal jesteś jednym z tłumów:D Jedni pędzą za adrenaliną inni w ciszę, jeszcze inni bimber. To wszystko już było:D Twoja szufladka się zwie: zbuntowani miłośnicy prędkości i bulgoczącej adrenalinki. To jest tak samo ciekawe jak moje łażenie po krzakach, albo tak samo nudne. Ważne jest na ile umiesz się dostosować do panujących reguł i prostego faktu, że nie jesteś sam na tym świecie:)

Derty

PS: Co do różnych form sportu w BdPN - te będą dopuszczone, które nie zaszkodzą celom ochrony zapisanym w papierach PN-u. Możesz sobie tu buntowniczo pohukiwać, a prawo pozostanie prawem.
    PS2: Pewnie wołam na puszczy...zostają linki?:O

OJEJ!!!!!!!!!!!!! mam nadzieje że te mechanizmy ustalania zasad i zakazów w BPN nie polegaja na sugerowaniu sie takimi wypowiedzami. Jestes Derty!! w okrapnym błedzie.. "nieświadomość jest piękna bo mozna stworzyć każdą historię" Twoja nic wspólnego niema z rzeczywistością, jak i wypowiedzi pozostałych ktorzy wzorują się na necie itp..

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Cytat Zamieszczone przez QSQS Zobacz posta
    OJEJ!!!!!!!!!!!!! mam nadzieje że te mechanizmy ustalania zasad i zakazów w BPN nie polegaja na sugerowaniu sie takimi wypowiedzami. Jestes Derty!! w okrapnym błedzie.. "nieświadomość jest piękna bo mozna stworzyć każdą historię" Twoja nic wspólnego niema z rzeczywistością, jak i wypowiedzi pozostałych ktorzy wzorują się na necie itp..
    Będę grzeczny i zapytam Cię QSQS - która moja wypowiedź mija się z rzeczywistością?:D Jeśli stawiasz zarzut - to go postaw wprost.
    I jeszcze: Skoro znasz tak dobrze rzeczywistość, to czemu zadajesz to pierwsze pytanie? Czyżbyś nie wiedział, jakie są mechanizmy ustalania zasad i zakazów w PN-ach?:)
    Pozdrawiam,
    Derty

eksportową śliwowicję

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2006
    Rodem z
    Rzeszów

spoko !!

szkoda tylko poprost że wszystkie Twoje wypowiedzi oparte są na domysłach i cytatach , ale nie martw się tak wszyscy mają .......

Wszystko kurcze!! negujeci.......... co by to nie było.

paralotnie-quady-latawce-crossy-itp.. wszystko jest BEEEEEEEEEE

kurde! ale fajni jesteście..:)))

a z tym parkiem i przepisami to długa historia.. szkoda gadać bo wstyd.

może przy piwe... kiedyś..

plum!!!

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

QSQS,
    Dobrą masz ksywę, choć danie trudne do przełknięcia dla mnie;P Nie złość się, ino gadaj o co biega. Ja powiadam tylko tyle, że zakaz zakazem. Jeśli masz ochotę go łamać, to czyń to. Jest sprawą parkowych wyłapać takich, a jeśli nie potrafią lub nie chcą, to co inni tu mogą? Nie mam zdania co do techniki używania latawców w górach. Jeżeli ten sprzęt gwarantuje kontrolowane loty bez stwarzania zagrożenia dla np innych turystów, to proszę bardzo. Pojapię się na to sam. W tajemnicy powiem, że dawno temu w Tatrach z Koziego próbowałem polecieć na skrzydle. Nie wyszło - szkoda. Innemu się przynajmniej udało dolecieć do skał i zwisnąć smętnie na półeczkach. Stworzył zagrożenie dla ratowników, którzy musieli iść mu na pomoc. W Bieszczadach najwyżej zwiśnie na drzewie...

W odróżnieniu od 'latawcowych' drażnią mnie 'motorowi' w górach. Sam nie raz wiałem przed takimi, byłem ognojony błockiem z kałuży itd, itp. Poza tym jednak jestem miłośnikiem zwierzątek - może to ze starości?:P I wiem, jak hałasy 'motorowych' działają na np tokujące cietrzewie itd. Dlatego ostro protestuję przeciwko ryczącym maszynom. Naprawdę można dostać białej gorączki, gdy w środek ścisłego rezerwatu wpada chmara ludków na motorach i ryją teren między drzewami, bo tak postanowili.
    To tyle - dalej śledzę ten wątek i nie odpowiadam na zaczepki;>
    Pozdrawiam,
    Derty

eksportową śliwowicję

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

To tyle - dalej śledzę ten wątek i nie odpowiadam na zaczepki;>
    Łeeee... A ja już usmażyłem popcorn

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Cytat Zamieszczone przez Marcowy Zobacz posta
    Łeeee... A ja już usmażyłem popcorn
    No dobra-złamię się. Daję piwo i żremy razem?:D
    Derty

eksportową śliwowicję

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

QSQS,
    W tajemnicy powiem, że dawno temu w Tatrach z Koziego próbowałem polecieć na skrzydle. Nie wyszło - szkoda. Innemu się przynajmniej udało dolecieć do skał i zwisnąć smętnie na półeczkach.
    Derty
    No popatrz,mój epizod fruwania też odbył się z Koziego dawno temu,na spadochronie SW12 z doszytymi komorami.Udało się wystartować,polecieć i wylądować (latać każdy potrafi,lądować już nie ) pod czujnym okiem niejakiego "Dżacka" z Wa-wy...
    Pozdrav

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2006
    Rodem z
    Rzeszów

No to żeś swój chłop!! :)

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Cytat Zamieszczone przez QSQS Zobacz posta
    Psssst! QSQS, dobrze radzę - nie kompromituj się. Derty to może i zbok, ale w roztrząsanej przez Was kwestii - fachowiec

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)