Cytat Zamieszczone przez QSQS Zobacz posta
W aktualnym prawie lotniczym na temat lotów nad parkami jest tyle:
[...]
Zabrania się wykonywania lotów statkami powietrznymi z napędem nad obszarami parków narodowych i rezerwatów przyrody poniżej wysokości względnych podanych przez państwowy organ zarządzania ruchem lotniczym w trybie art. 122.

I DO CHWILI PRZEBYWANIA W POWIETRZU TYLKO TO DOTYCZY PARALOTNI I SZYBOWCóW. [...]
O ile się nie mylę praktyka prawna w Polsce jest taka, że ustawy są praktycznie zawsze uzupełniane przez rozporządzenia wykonawcze. To rozporządzenia (wydawane przez odpowiedniego ministra) szczegółowo określają odpowiednie zasady zakreślone ogólnie w ustawie i właśnie takie rozporządzenie cytowałem poprzednio. Nie masz racji twierdząc, że rozporządzenie nie dotyczy paralotniarzy.

Wiem, że wśród paralotniarzy są ludzie bardzo wielu zawodów, poszukaj może prawnika lub studenta prawa - daj im do przeczytania ustawę i rozporządzenie, może oni Cię przekonają.

Pozdrawiam
Bartek

PS. Jak pisałem wcześniej nie wnikam, czy to słuszny zakaz czy nie. Chcę Ci tylko pokazać, że park jest w prawie zabraniając lotów nad swoim obszarem.