Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Czy ujawniać atrakcyjne dla turystów miejsca, które są objęte ochroną?

Bieszczadnik Awatar ludwik
    Na forum od
    12.2007
    Rodem z
    Opole

Domyślnie Odp: Czy ujawniać atrakcyjne dla turystów miejsca, które są objęte ochroną?

Cytat Zamieszczone przez klopsik Zobacz posta
    Sranie w banie kazda gmina jak robi szlak to co, bierze od nadlesnictwa liste rezerwatow , pominkow przyrody i tam prowadzi szlak. Liczba mijesc nie objetych ochrona jest jeszcze spora . Wiec zamykajac watek wszytko co jest objete prawna ochrona jest znane i dojscie do danych nie jest trudne. Wiec sam temat dyskusji jest wielce nietrafiony. Suche Rzeki.
    1. Jasne, że Suche rzeki, pełno info na ten temat.
    2. Z punktu widzenia "Lucyny" - problem jest. Zdaje się, że pracuje w turystyce.
    3. Z mojego punktu widzenia problemu nie ma: startuję "ze swoimi" mając konkretne zamiary na trasę, dojście, mamy jakiś cel i nie interesują nas szlaki.
    4. Dojście do danych nie jest zbyt trudne - to fakt. Z wyjątkie info dotyczących lokalizacji konkretnych, starych "siedzib", szlaków niekoniecznie turystycznych, ale to już inna bajka.
    5. Z tą "gminą" - to chyba masz rację. Gmina chce "robić kasę" i tyle.
    Pozdrawiam.
    Parnićku, my jsme s Tebou,
    neopustime Te,
    nikdy Te nezradime,
    bo my Ti verime!

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

Domyślnie Odp: Czy ujawniać atrakcyjne dla turystów miejsca, które są objęte ochroną?

..rzekł bym AMEN do Klopsika ale raczej to nie po mojemu.. o ironio... miejsca nie chronione są najdziksze?! ...wczoraj w knajpie słysząłem ze TO forum to jeden z najlpeszych leksykonów wiedzy o Bieszczadach... tyle że nie kazdy głupi wie jak z niego korzystać...

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez klopsik Zobacz posta
    Sranie w banie kazda gmina jak robi szlak to co, bierze od nadlesnictwa liste rezerwatow , pominkow przyrody i tam prowadzi szlak. Liczba mijesc nie objetych ochrona jest jeszcze spora . Wiec zamykajac watek wszytko co jest objete prawna ochrona jest znane i dojscie do danych nie jest trudne. Wiec sam temat dyskusji jest wielce nietrafiony. Suche Rzeki.
    Suche Rzeki to wiem ale nie znam dokładnego miejsca.
    Nie przesadzaj. Tylko kilka rezerwatów jest udostępnionych turystycznie. Mam przed sobą listę ściężek wytyczonych na terenie rezerwatów. Są na tej liście: Gołoborze, Prządki, Hulskie, Sobień, Polanki, Krępak, Sine Wiry, Woronikówka i prawdziwa atrakcja czyli Kalwaria Pacławska (rezerwat krajobrazowo-historyczny). Z czego turystów możesz spotkać na Prządkach, Sobieniu tylko okolice zamku i na Sinych Wirach. O kilku ścieżkach nikt nawet nie wie oprócz garstki miłośników i kilku przewodników.
    Ostatnio edytowane przez lucyna ; 17-12-2007 o 14:56

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

Szukajcie a znajdziecie jak to mawial pewien ciesla

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

O czym my tu w ogóle dyskutujemy w kontekście sąsiedniego wątku o quadach na połoninach ?

B.

Bieszczadnik Awatar wojtek legionowo
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    legionowo

Są miejsca,których napewno ja osobiście nie ujawnię.Nie dlatego ze nie chcę ale fajnie jest odkyć coś samemu
    Forumowicze i nie tylko trzeba wysiąść z samochodu i trochę połazić.
    A gwarantuję Wam,że znajdziecie super miejsca nie mówiąc o widokach
    Wojtek legionowo

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

..i po raz drugi rzekł bym Amen... bo tu się splatają wątki i kłótnie polegają już chyba tylko na głaskaniu ego? ..Wojtku i masz racje... żadnych współżędnych...

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Kolejna inicjatywa wprowadzenia czegoś na kształt regulaminu forum, lub choćby jednego jego paragrafu.
    Dla mnie sprawa jest jasna jak w zeszłym roku zgraja "strażników etyki tego forum" naskoczyła na mnie za wejście na Moczarne. Wystarczy poczytać to forum nieco i już wiadomo co wolno a czego nie, jakie słowa są dozwolone a jakie nie itd. Z czasem też można zauważyć znikanie wątków, co wedle mnie jest skrajnie naganne żeby w XXI wieku cenzurować forum internetowe- ale jak widzisz Lucyno obyło się to bez omawiania tego co wolno i tego czego nie wolno. Najdłuższy wątek Jabola teraz nawet w formie zamkniętej byłby świetną lekturą do czytania i wspominania czasów "przed stonką".

Nawet jeśli powstanie taki dodatkowy regulamin forum, zawsze będą niepokorne młode dusze co na chwilę (pisania) o nim zapomną... (no choćby kwestia Bieszczadzkich Zagadek, bo kto mi broni trzasnąć fotę np numeru słupka granicznego, albo czegoś... i zgadujcie gdzie to jest) Tak więc sprawa z punktu wyjścia chybiona.
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Barnaba Zobacz posta
    Kolejna inicjatywa wprowadzenia czegoś na kształt regulaminu forum, lub choćby jednego jego paragrafu.
    Dla mnie sprawa jest jasna jak w zeszłym roku zgraja "strażników etyki tego forum" naskoczyła na mnie za wejście na Moczarne. Wystarczy poczytać to forum nieco i już wiadomo co wolno a czego nie, jakie słowa są dozwolone a jakie nie itd. Z czasem też można zauważyć znikanie wątków, co wedle mnie jest skrajnie naganne żeby w XXI wieku cenzurować forum internetowe- ale jak widzisz Lucyno obyło się to bez omawiania tego co wolno i tego czego nie wolno. Najdłuższy wątek Jabola teraz nawet w formie zamkniętej byłby świetną lekturą do czytania i wspominania czasów "przed stonką".

Nawet jeśli powstanie taki dodatkowy regulamin forum, zawsze będą niepokorne młode dusze co na chwilę (pisania) o nim zapomną... (no choćby kwestia Bieszczadzkich Zagadek, bo kto mi broni trzasnąć fotę np numeru słupka granicznego, albo czegoś... i zgadujcie gdzie to jest) Tak więc sprawa z punktu wyjścia chybiona.
    Ad.1 Znam forum, które było niemoderowane. Bardzo długo miałam zdanie podobne do Twojego. Niestety, zmuszono mnie do zmiany zapatrywań.Po bewzględnym ataku na mnie tamto forum padło. Zaatakowali mnie Modzi i userzy. Już na tym forum widać zagrywki personalne. Gdyby nie interwencja Modów doszłoby do jatki. Weż pod uwagę jedno. Zawiść, zazdrość, złe emocje zaczynają się wylewać i tu. Do niedawna to ja i Michał byliśmy najbardziej agresywni i złośliwi. Teraz to się zmienia. Coraz więcej jest p... o d... M... i to w wątkach merytorycznych.
    Ad.2. Przed pojawieniem się stonki były tu inne obyczaje. To se ne vrati.
    Ad.3. W zagadkach wszystko jest dozwolone. Ile osób na forum ma dostateczną wiedzę aby w tym uczestniczyć. Ja często wymiękam. Przeważnie wiem, że wiem ale nie wiem.

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Cytat Zamieszczone przez wojtek legionowo Zobacz posta
    Są miejsca,których napewno ja osobiście nie ujawnię.Nie dlatego ze nie chcę ale fajnie jest odkyć coś samemu
    Forumowicze i nie tylko trzeba wysiąść z samochodu i trochę połazić.
    A gwarantuję Wam,że znajdziecie super miejsca nie mówiąc o widokach
    O właśnie...właśnie:)

Pozdrawiam,
    Derty
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)