Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 75

Wątek: Rozbiórka schronisk w Negrylowie i w Suchych Rzekach

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Domyślnie Odp: Rozbiórka schronisk w Negrylowie i w Suchych Rzekach

e tam, po prostu będzie trzeba jeszcze brać namiot/płachte... ja staram się doszukiwać w tym więcej pozytywu- owszem Negrylów czy Suche Rzeki przestaną funkcjonować (no nie mogę przeboleć tych łóżek w Negrylowie), ale z drugiej strony nocleg w namiocie gdzieś w lesie .... bo "noc zaskoczyła" też zapowiada się ciekawie.... No i mniej stonki będzie wieczorami. Bo pójdą albo wyrypiarze którzy wyruszą z UG i w ciągu dnia przebiegną obie połoniny, albo autokary porozwożą tych wygodniejszych, stonka nie wlezie bo za długie dystanse i chrupków by nie wystarczyło, a taki ja będe się cieszył pustym lasem:)
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Cytat Zamieszczone przez Barnaba Zobacz posta
    a taki ja będe się cieszył pustym lasem:)
    Schron nad Negrylowem nie ma żadnego wpływu na ilość osób udających się tą trasą. Czy jest, czy go nie ma - jedna cholera. Trasa wcale się nie wydłuży bo 90% (żeby nie powiedzieć 99) i tak jedzie samochodem do Bukowca; idzie do końca ścieżki i wraca - na cholerę im schron 40 minut przed parkingiem. Gdyby BdPN chciał zmniejszyć tam ruch to zamknąłby parking - spadło by o połowę jak nie lepiej; w końcu z Tarnawy do Bukowca jest +/- 9km (w jedną stronę a sama ścieżka ma 22-23km w obie)
    Jeśli idzie o Suche - również nie ma to żadnego wpływu na ruch, który na tej ścieżce zresztą i tak jest bardzo mały - nawet środku sezonu.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Cytat Zamieszczone przez Piotr Zobacz posta
    (...) Gdyby BdPN chciał zmniejszyć tam ruch to zamknąłby parking - spadło by o połowę jak nie lepiej; w końcu z Tarnawy do Bukowca jest +/- 9km (w jedną stronę a sama ścieżka ma 22-23km w obie)
    Jeśli idzie o Suche - również nie ma to żadnego wpływu na ruch, który na tej ścieżce zresztą i tak jest bardzo mały - nawet środku sezonu.
    To fakt, który oby nigdy nie nastąpił. Likwidacja parkingu w Bukowcu wyludniłaby ścieżkę w kierunku grobu Hrabiny i dalej, do punktu widokowego na Sianki.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Stały Bywalec Zobacz posta
    To fakt, który oby nigdy nie nastąpił. Likwidacja parkingu w Bukowcu wyludniłaby ścieżkę w kierunku grobu Hrabiny i dalej, do punktu widokowego na Sianki.
    Bezludna ścieżka fajniejsza od ludnej.A jak kto chce, to i dojdzie.
    Pozdrav

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    Bezludna ścieżka fajniejsza od ludnej.A jak kto chce, to i dojdzie.
    Z pierwszym zdaniem zgadzam się w 105 %.
    Jeżeli chodzi o drugie, to nie do końca masz rację Kolego. Będziesz kiedyś miał moje lata, to może spojrzysz na to inaczej. A propos lat - pozdrów Teodora
    bertrand236

Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez bertrand236 Zobacz posta
    Z pierwszym zdaniem zgadzam się w 105 %.
    Jeżeli chodzi o drugie, to nie do końca masz rację Kolego. Będziesz kiedyś miał moje lata, to może spojrzysz na to inaczej. A propos lat - pozdrów Teodora
    Z drugim i trzecim zdaniem będę polemizował: każdy ma swój "mały Everest".Dla jednego będzie to Wetlińska,dla innego Sianki z Mucznego czy Tarnawy na butach.A jak będę miał Twoje lata to się zadowolę spacerem po Tarnawie wspominając "czas chwały" czyli młode lata i z pokorą przyjmując że "tam" już o własnych butach nie dojdę Pozdrowienia przekażę, dziękując w Jego imieniu.
    Pozdrav

Bieszczadnik Awatar chris
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Kristiansand i ... ;)

Co do Suchych Rzek, nie wypowiem się, jednak Negrylów, to jakaś smętna, niechciana przez dzieci postkomunizmu, może chciana przez nieco bardziej dogłębnie myślącą dziatwę, DEKADENCJA - albo zmierzamy do Mittel Europa w ramach Unii , albo nie. Owszem, rowery na czas jakiś można pozostawić :)
    Ostatnio edytowane przez chris ; 21-01-2008 o 18:57 Powód: przecinek, nawet dwa :)

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    Z drugim i trzecim zdaniem będę polemizował: każdy ma swój "mały Everest".Dla jednego będzie to Wetlińska,dla innego Sianki z Mucznego czy Tarnawy na butach.A jak będę miał Twoje lata to się zadowolę spacerem po Tarnawie wspominając "czas chwały" czyli młode lata i z pokorą przyjmując że "tam" już o własnych butach nie dojdę Pozdrowienia przekażę, dziękując w Jego imieniu.

Przepraszam jeśli będę zbyt obcesowa, ale ileż to Bertrand ma lat ?
    Bo ja sądzę (patrząc na zdjęcie) że problem o którym wyżej mowa jest stanowczo przedwczesny.
    Mój kolega w roku 2007 wędrował po Bieszczadach z grupą turystek holenderskich, z których najstarsza miała 75 lat, a najmłodsza coś około 65. I wszystkie super dawały sobie radę, przeszli całą najwyższą część Bieszczadów i obie połoniny.

Pozdrowienia

Basia

Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Co do wieku Bertranda,niech się sam wypowie skoro użył tego argumentu (w/g mnie ostro przesadza,to młodzian jeszcze).W Pięcistawach siedziałem kiedyś na rzęchowni przy konsumpcji,a tu wchodzą i siadają obok dwa dziadki,stare repy widać.Zagadaliśmy,okazało się że łażą po Tatrach drugi tydzień,śpią po kolebach,właśnie szli od Gerlacha.Wymiękłem jak jeden z nich wyciągnął flakon,proponując toast urodzinowy "za tego tu gówniarza,który dziś skończył ledwie 74 lata".Sam miał 80 lat i legitymację PTT z numerem z pierwszej trzydziestki Tak do końca nie wiem o co chodzi Bertrandowi,ale pewnie się kiedyś dowiem
    Pozdrav

lucyna
    Guest

Nie przebijecie mnie. Szlak zielony na Połoninę Caryńską. Goście tak na oko najmłodszy 70 lat, najstarszy 98 (widziałam dowód osobisty), ja 35 (nie miałam wtedy nadwagi) i nie nadążąłam za nimi.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)