Strona 31 z 42 PierwszyPierwszy ... 21 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 41 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 420

Wątek: Zgłaszanie propozycji lokalizacji VIII KIMB

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

Domyślnie Odp: Zgłaszanie propozycji lokalizacji VIII KIMB

Jak komuś opowiadam gdzie można wyskoczyć z Bystrego, co można zwiedzić, jaka ładna okolica, ile historii w pobliżu, ile ciekawych miejsc to dopiero czają, że tej części Bieszczad nie znają. Ja do tego roku też nie znałem, szukałem czegoś innego i znalazłem. Uważam, że dokonałem w tym roku doskonałego wyboru by tam jechać i zobaczyć to co zaplanowałem. Odkryłem odkryte. Ale nie planowałem najpierw miejsca noclegowego, pierwsze to zaplanowałem gdzi pójdę, co chcę zobaczyć. ORW Bystre to był wynik z czterech możliwości. Byłem do tej pory tak nauczony, że jest jakaś kolejność. Tutaj tę kolejność, przynajmniej tę z mojej wyobraźni... odwrócono. Pierwsze to wybrać gdzie a potem jako drugie plan co będziemy tam robić... cóż ta kolejność zwyciężyła bo jest już jakaś podświadomość jak ma wygladać KIMB. Co najważniejsze na KIMB-ie?... nie trudno zgadnąć czytając posty.... jaki temat jest lekki, najprzyjemniejszy. Zgłaszając ORW Bystre chciałem na coś nakierować i wcale nie jest powiedziane, że tak nie będzie.
    Widząc rozwój dyskusji i opcje, muszę wybrać politycznie i zgłaszam niniejszym rezygnację ORW Bystre jako miejsce na KIMB. Jestem teraz za Ustrzykami Górnymi i popieram Pastora i wielu innych, którzy podobnie myślą. Muszę to wcześniej zrobić by ta lokalizacja nabierała mocy a głosy nie rozleciały się. ORW Bystre musi poczekać jeszcze na Kongres
    Ps. Cieszę się, że prywatnie kilku z Was do mnie zaklikało na gg a z kilkoma nawet rozmawiałem przez telefon i mają podobne zdanie jak ja. Mam zaplanowany KIMB na przyszły rok i nadal się tego trzymam. Ustrzyki Górne mi w 100% odpowiadają.
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

a mi Wołosate
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

lucyna
    Guest

Mogę tylko powiedzieć: a nie mówiłam.
    Bystre czyli kompromis zostało spalone na panewce.
    Ta cała rozmowa przypomina mi transmitowany na żywo sejm. Frakcje, kluby, ustalenia kuluarowe, lobbing...

Na forum od
    09.2006

tzn ja dalej nie rozumiem, czemu to Wisan nie został zgłoszony
    Bogdan Loebl

lucyna
    Guest

O Boże Krysiu, bo Bystre to dobre rozwiązanie.
    Został zgłoszony ale SB nie przyjął. Nie mi wnikać dlaczego.

Na forum od
    09.2006

no więc Bystre super rozwiązanie, a w Wisanie ceny bardziej przystępne z tego co na www piszą, a i wkoło inne miejscówki też chyba są?
    Bogdan Loebl

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
    no więc Bystre super rozwiązanie, a w Wisanie ceny bardziej przystępne z tego co na www piszą, a i wkoło inne miejscówki też chyba są?
    Tak.
    W Bystrem masz: Wisan, Bystre, Leśną Polanę ośrodek nauczycielstwa, domek nadleśnictwa, gospodarstwa agroturystyczne, a w H chatkę.

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Mogę tylko powiedzieć: a nie mówiłam.
    Bystre czyli kompromis zostało spalone na panewce.
    Ta cała rozmowa przypomina mi transmitowany na żywo sejm. Frakcje, kluby, ustalenia kuluarowe, lobbing...
    Lucyno, a nie czujesz tego, że i Ty sama w tym aktywnie uczestniczysz??? Co zrobiłaś tutaj by budować a nie rozwalać? Mówisz o kompromisie na Bystre? Poczytaj swoje posty na temat Bystrego. Dziwne, że teraz dostrzegasz możliwości innych noclegów.
    Dla przypomnienia co to jest kompromis: kompromis - ugoda, polubowne załatwienie sporu, osiągnięte w drodze wzajemnych ustępstw; odstępstwo od zasad dla praktycznych korzyści.
    Ale jest coś lepszego od kompromisu, który nie jest optymalnym rozwiązaniem konfliktu, ponieważ oznacza konieczność rezygnacji z części interesów każdej ze stron. Taki idealny sposób radzenia sobie z problemem stanowi współpraca.
    Czy mamy ją?
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Tak.
    W Bystrem masz: Wisan, Bystre, Leśną Polanę ośrodek nauczycielstwa, domek nadleśnictwa, gospodarstwa agroturystyczne, a w H chatkę.
    Poza tym kilka domków letniskowych 100 metrów powyżej ośrodka p. Chmaja - on kiedyś kuratoryjny był, schronisko w pobliskich Jabłonkach, pokoje i kwatery w Bystrem i Baligrodzie.

Ile możliwości okolicznych spacerów daje Bystre, a ile Wołosate?

@Orsini

Ile razy byłaś w Wołosatym i jedną, czy drugą trasa na Tarnicę zapindalałaś, a ile razy włóczyłaś się po pagórach w tej okolicy?

Zakładam, że Wołosate e tym rankingu wygrywa?

Więc wolisz dreptać "starymi" ścieżkami, czy może poznać coś nowego?

Ja zawsze śpię w Bystrem i po okolicy też sporo łażę, ale daleko mi do stwierdzenia, że te okolice znam...

Pozdrawiam:)

PS A co do knajpy, "której w Bystrem nie ma" (jeśli nie wypaliłaby jakaś wiata, czy barek w Wisanie, Ośrodku Bystre, czy ki ciort, jest spora knajpka w Baligrodzie

PS2 Nie uprawiam tu propagandy na rzecz Bystrego, bo jak już napisałem, mnie to wsio ryba, ale przed wyborem-głosowaniem trza by mieć w miarę pełny obraz danej opcji....

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Recon1 Zobacz posta
    Lucyno, a nie czujesz tego, że i Ty sama w tym aktywnie uczestniczysz??? Co zrobiłaś tutaj by budować a nie rozwalać? Mówisz o kompromisie na Bystre? Poczytaj swoje posty na temat Bystrego. Dziwne, że teraz dostrzegasz możliwości innych noclegów.
    Dla przypomnienia co to jest kompromis: kompromis - ugoda, polubowne załatwienie sporu, osiągnięte w drodze wzajemnych ustępstw; odstępstwo od zasad dla praktycznych korzyści.
    Ale jest coś lepszego od kompromisu, który nie jest optymalnym rozwiązaniem konfliktu, ponieważ oznacza konieczność rezygnacji z części interesów każdej ze stron. Taki idealny sposób radzenia sobie z problemem stanowi współpraca.
    Czy mamy ją?
    No tak jak zwykle winna jest Lucyna. Może przypomne Ci kilka faktów:
    1. To ja wysunęłam kandydaturę Bystrego.
    2. Moja oferta nie została jednak przyjęta. Nie czarowałam lecz powiedziałam wprost, że po 22 być może nie będziemy mogli bawić się.
    3. Przedstawiałam inne możliwości noclegu w okolicy.
    4. Nie konsultując się z nikim wysunąłeś ofertę znakomitego aczkolwiek drogiego ośrodka Bystre. Ofertę dla grup zorganizowanych zmuszająć nas abyśmy korzystali tylko z tego obiektu noclegowego. Przy tego rodzaju ofertach innej opcji nie ma. Jeżeli nie będzie określonej liczby osób oferta jest nieważna. Będziemy traktowani jako goście indywidualni, a w takim przypadku ceny wzrosną.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)