Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Gorgany zimą

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2006
    Rodem z
    Kace

Domyślnie Odp: Gorgany zimą

Ja będąc w rejonie Jawornika, Chomiaka, Syniaka, Doboszanki pamiętam bacówki na wschód od wierzchołka Jawornika (połonina gdzie dawniej wychodził szlak z Jamnej), na połonince na grzbiecie łączacym Jawornik i Syniak, między Małym Gorganem i Babinym Poharem (nie wiem czy tam właśnie nie spali) i w dol. Zubrynki (w rejonie dawnego schroniska pod Doboszanką. Nie spałem w żadnej jednak bo to było lato, miałem namiot a bacówki były używane.
    Doboszankę polecam. Ja mam jeszcze w planie Poleński i Kozi Gorgan (Doboszankę jeszcze raz też) :)
    A czemu nie poszli na Doboszankę będąc już w dolinie Zubrynki? Za to spali w pięknej miejscówce- huculskiej chacie.

Co do Sałatruczyła to faktycznie tam też coś było, ale trochę słabo pamiętałem. Natomiast pamiętam ruiny zcegoś jakby klauzy? w tej dolinie. Ona (dol. Sałatruczyła) jest orog. po lewej stronie Sałatruka, na przeciwko jej wylotu jest wodospad.

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Domyślnie Odp: Gorgany zimą

Cytat Zamieszczone przez przemek p Zobacz posta
    Ja będąc w rejonie Jawornika, Chomiaka, Syniaka, Doboszanki pamiętam bacówki na wschód od wierzchołka Jawornika (połonina gdzie dawniej wychodził szlak z Jamnej), na połonince na grzbiecie łączacym Jawornik i Syniak, między Małym Gorganem i Babinym Poharem (nie wiem czy tam właśnie nie spali)
    Tak, z tego co mówili właśnie tam.

i w dol. Zubrynki (w rejonie dawnego schroniska pod Doboszanką. Nie spałem w żadnej jednak bo to było lato, miałem namiot a bacówki były używane.
    Doboszankę polecam. Ja mam jeszcze w planie Poleński i Kozi Gorgan (Doboszankę jeszcze raz też) :)
    A czemu nie poszli na Doboszankę będąc już w dolinie Zubrynki?
    Michał mówił że bardzo chciał pójść, ale przy takim śniegu nie dali by rady czasowo.

Za to spali w pięknej miejscówce- huculskiej chacie.
    Dokładnie. Uwielbiam takie miejsca. Zapłacili tez bardzo niewiele - coś ok 200 UAH za wszystkich.
    Świetnie, że są jeszcze takie miejsca.

Co do Sałatruczyła to faktycznie tam też coś było, ale trochę słabo pamiętałem. Natomiast pamiętam ruiny zcegoś jakby klauzy? w tej dolinie. Ona (dol. Sałatruczyła) jest orog. po lewej stronie Sałatruka, na przeciwko jej wylotu jest wodospad.
    Tej dolinki nie pamiętam. Podchodziłam na Sywulę z Doliny Salatruka i schodziłam też do niej, ale trasę mieliśmy całkiem inną.

A jeżeli Michał tez pojedzie na przejście kondycyjne (do czego go namawiam) to sobie pogadacie.

B.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)