z tym wyciągiem jest tak jak z polskimi drogami. Gdziekolwiek chce ktoś zbudować nową drogę, zaraz pojawiają się ekolodzy i protestują, a to żabka, a to mrówka unikalna, a to jeszcze coś innego. Wszyscy im wtórują, tylko nie mieszkańcy okolic, jak to miało miejsce w Dolinie Rozpudy. Nikt nie bierze pod uwagę argumentów lokalnej społeczności.
Wszyscy natomiast biadolimy, że nie buduje się nowych dróg w Polsce, lub budowy idą bardzo wolno. A jak ma być inaczej skoro zaraz wszyscy protestują przeciwko budowie.
Nie popadajmy w skrajność. Skoro chcemy aby nasz kraj szedł z postępem, to nie róbmy z niego skansenu. Zostawmy w spokoju parki narodowe, ale w innych miejscach pozwólmy na inwestycje. Skoro mieszkańcy Cisnej i okolic są za budową wyciągu, to niech go budują, nie przeszkadzajmy im w tym
Daleko mi do jakichkolwiek protestów.
Polacy są takim narodem, który bardzo lubi protestować przeciw wszystkiemu.
Poza tym 90% protestujących albo nie ma związku z celami protestu, albo nie wie tak naprawdę o co protestuje. Ale nasz Naród taki już jest i nikt, ani nic tego nie zmieni.
Protestować i narzekać to umiemy najlepiej chyba w całym świecie.
Mówisz nie na temat. Stwierdziłeś, że ok, zostawmy parki narodowe w spokoju, chciałeś pokazać jak dbasz o nasza przyrodę? Co uczyniłeś, aby potwierdzić swoją teze, w kwestii ochrony Parków Narodowych???
kilka przykładów ingerencji w PN:
TPN - kolejka
PPN - Czorsztyn
MPN - zapora Mysowa-Kąty
BPN - via Baltica(nasyp z ziemi, przez środek parku) (także w pobliżu WPN I NPN)
BPN - wyciąg na Babią(plany )
OPN - osiedle na kilkaset domów + supermarkety (plany w otulinie)
KPN - urabanizacja
Jesteś zdecydowanym przeciwnikiem tych inwestycji?
p.s. Jasne, ze stara kolejka powstała dawno temu, ale ta nowa to jakby 2 w tym samym miejscu, taka prawda. Za 10 lat powie sie o niej jak o tej z 1936r, to było daaawno
Ostatnio edytowane przez michalllo ; 03-08-2009 o 13:14
Mam wrażenie, że czytasz wybiórczo maje posty pod wcześniej przygotowaną odpowiedź. Czytaj dwa trzy posty wcześniej.
Co do tych inwestycji, które wymieniłeś, to nie mam zdania ponieważ nie znam i niszczącego wpływu na środowisko.
Co do ochrony przyrody, to nie wyrzucam śmieci do lasu.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)