Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 92

Wątek: Zestaw sypialny

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Domyślnie Odp: Zestaw sypialny

Andrzeju627, mam jakieś takie dziwne przeczucie, że Twoim "zestawem sypialnym" będzie domek nr 1 w OW w Sękowcu, który będziesz dzielił z Piskalem.

A swój namiot to tylko raz rozbijesz przy leśniczówce, aby się w nim pobawił mój kot Sabinek.

PS
    Poradź Sz. Małżonce, żeby nie zamawiała kosztownych kąpieli błotnych w sanatorium w Polańczyku. Przywieziesz Ją do Sękowca, pójdziemy (po deszczu) ścieżką zrywkową na Dwernik Kamień, gdzie będzie miała kąpiel błotną bezpłatną i dużo lepszą.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    Osobiście chciałbym się zmieścić w 8 kg. Nie wiem, czy to jest realne. Na pewno nie przesunę tej granicy, jak Joorg, do 15 kg....
    Wszystko zależy , gdzie idziesz ,w jakich warunkach i na ile dni.

Ja np. na wyjazd 5 dniowy na Świdowiec, koniec sierpnia początek września, w warunkach jn.:
    -3 dni nie ma sklepu
    -2 dni bez dostępu do wody(potem jest woda tylko trzeba po nią 20 min. zejść i powrót 30 min.)
    -3 spania pod namiotem na górze

Zabieram:(waga to tak na wyczucie , nie ważyłem)
    plecak 75 l -waga ok. 2kg
    namiot 3 kg
    karimata 1kg
    śpiwór 1,5 kg
    kuchenka ,gaz , menaszki itp. 2 kg
    peleryna uniwersalna przeciwdeszczowa (można z niej dobudować ganek do namiotu) 0,5kg
    bielizna mikrotherma 0,5 kg
    jedzenie na 4 dni (małe lekkie konserwy,żółty ser paczkowany i topiony, kabanos, makaron , gorące kubki,1 i 1/2chleba, herbata , kawa, itd. 3 kg
    woda 2 l , napoje i "picie" z 3 l 5 kg
    ciuchy: 2 koszulki bez rękawów, 2 koszulki z krótkim rękawem, polar, koszula flanelowa, kurtka.. razem z 2 kg
    przybory toaletowe , 2 malutkie ręczniki ,podręczna apteczka (leki żołądkowe , przeciw bólowe,aspiryna, bandaż elastyczny , maść fastum ) 1 kg
    buty "ciężkie" na nogach, ale do plecaka biorę sandały.

Jak by nie patrzyć uzbierało się z 22 kg
    To tak na początek trzeba to wytaszczyć na górę ,ale co dziennie będzie ubywało wagi i sił też
    I co tu nie brać?
    Ostatnio edytowane przez joorg ; 06-08-2009 o 23:02
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

sturnus
    Guest

No to jak już sobie spakujecie te manele, to nie zapomnijcie o jednym: GWIZDEK!!! Bo już nikt o tym nie mówi i nie pamięta! Bo komórki mają... bo GPS... Gwizdek mi zabierać ze sobą!!! No i wody odpowiednią ilość, światełko i ogień! I nóż!
    A tak na marginesie to ja sprzetu foto 5 kg noszę plus statyw. :( I co? Zostawić w domu mam? Nie zostawię. Miśka też

Pozdrawiam

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez joorg Zobacz posta
    Wszystko zależy , gdzie idziesz ,w jakich warunkach i na ile dni.

Ja np. na wyjazd 5 dniowy na Świdowiec, koniec sierpnia początek września, w warunkach jn.:
    -3 dni nie ma sklepu
    -2 dni bez dostępu do wody(potem jest woda tylko trzeba po nią 20 min. zejść i powrót 30 min.)
    -3 spania pod namiotem na górze
    Skomentuję:

plecak 75 l -waga ok. 2kg

to masz wyjatkowo lekki plecak jak na taką dużą objetość. Mój 60 l waży 1,8 kg, a np. "woodpacker" ponad 3 kg.

namiot 3 kg

Ja noszę część - ok. 1,5 kg.

karimata 1kg

Karimata waży ok 500 gramów.

śpiwór 1,5 kg

Ja mam cięższy - 2 kg, za to bardzo ciepły do -10 stopni komfort.

kuchenka ,gaz , menaszki itp. 2 kg

Tak samo.

peleryna uniwersalna przeciwdeszczowa (można z niej dobudować ganek do namiotu) 0,5kg

Ja mam kurtkę z softshella oraz cienką pelerynkę - razem ok 2 kg.

bielizna mikrotherma 0,5 kg

Pi razy oko tyle samo.

jedzenie na 4 dni (małe lekkie konserwy,żółty ser paczkowany i topiony, kabanos, makaron , gorące kubki,1 i 1/2chleba, herbata , kawa, itd. 3 kg
    woda 2 l , napoje i "picie" z 3 l 5 kg

Nie noszę "picia", wody mam max 2 litry i jedzenia tez trochę mniej.
    Ale w sumie to i tak daje razem z 5-6 kg.

ciuchy: 2 koszulki bez rękawów, 2 koszulki z krótkim rękawem, polar, koszula flanelowa, kurtka.. razem z 2 kg

Chyba mam trochę więcej

przybory toaletowe , 2 malutkie ręczniki ,podręczna apteczka (leki żołądkowe , przeciw bólowe,aspiryna, bandaż elastyczny , maść fastum ) 1 kg

No ja mam chyba 1,5 kg (ta kosmetyczka wazy ) chociaż staram się ograniczać.

buty "ciężkie" na nogach, ale do plecaka biorę sandały.

0,8 kg

Jak by nie patrzyć uzbierało się z 22 kg

No właśnie - i co tu wyrzucić ?

B.

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

Andrzeju!Dasz radę,Twoja determinacja jest imponująca!!!A potem to już tylko będziesz podpowiadał innym nowicjuszom!

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Andrzeju, jaki "zestaw sypialny" ?
    O czym Ty, za przeproszeniem, bredzisz ?

Pokrótce opowiem Ci, jak spędzali noc na prerii Winnetou, Inczu Czuna i Old Shatterhand.

Mianowicie siedzieli całą noc przy ognisku. I milczeli. Z kamiennymi twarzami.

W pewnej chwili podniósł się z ziemi słynny młody wódz Apaczów Winnetou z kamienną twarzą, odszedł na bok (pewnie się odlać) z kamienną twarzą i po dłuższej chwili wrócił z kamienną twarzą i ... z wielkim limem pod okiem.

I znów siedzą wszyscy przy ognisku i milczą. Z kamiennymi twarzami.

Po pewnym czasie podniósł się z ziemi słynny stary wódz Apaczów Inczu Czuna z kamienną twarzą, odszedł na bok (pewnie się odlać) z kamienną twarzą i po dłuższej chwili wrócił z kamienną twarzą i również ... z wielkim limem pod okiem.

I znów siedzą wszyscy przy ognisku i milczą. Z kamiennymi twarzami.

Po pewnym czasie podniósł się z ziemi słynny biały wojownik Old Shatterhand z kamienną twarzą, odszedł na bok (pewnie się odlać) z kamienną twarzą i po dłuższej chwili wrócił z kamienną twarzą i również ... z wielkim limem pod okiem.

I znów siedzą wszyscy trzej przy ognisku i milczą. Z kamiennymi twarzami.

Dopiero gdy już świtać zaczęło, odezwał się słynny biały wojownik Old Shatterhand w te słowa, cały czas z kamienną twarzą:
    - Czy moi słynni czerwoni bracia również nastąpili na te cholerne grabie, które Nszo Czi nieopatrznie pozostawiła za wigwamem ?

Chciałeś "zestaw sypialny" ?
    To go masz - wg Karola Maya.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Będzie już z 15 lat, jak spotkałem podobny wózek (samoróbka) na szlaku. Pan po wypadku, który uniemożliwiał noszenie na plecach, nie chciał zrezygnować z wędrówki po Bieszczadach.
    Co do rezygnacji z rzeczy, ja zabieram tylko łyżkę. Widelec zostaje w domu. Ale nie mogę obejść się bez porcelanowego kubka. Z metalu kawa mi nie smakuje.
    Długi

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Kolor wybrała żona...

Ale straszysz, spodziewałem się gustownego różu, czy w jakieś kwiatki, a tu całkiem fajny kolor

Mam nawet 2 gwizdki. Drugi jest częścią klamerki plecaka.

sturnus
    Guest

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    Mam nawet 2 gwizdki. Drugi jest częścią klamerki plecaka.
    no i się chwali!

pozdrawiam

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia umieszczania postów