Zobacz pełną wersję : Nowy użytkownik - powitanie
Powitać serdecznie Bieszczadników. Chciałem się przywitać, dzień dobry :) jestem nowy na forum, za dobry tydzień jade w bieszczady i postanowiłem zapisać się tu:) a nuż jakieś fajne znajomości, newsy a może i pomoc się przyda od bardziej doświadczonych! pozdrawiam i mam nadzieję na równie miłe przywitanie! od razu zapraszam na wspólny wypad w lipcu :) dzień jest od chodzenia ale wieczorny melanż czemu nie!
Cześć.
Większość forumowiczów, przynajmniej tych najbardziej aktywnych, spotkasz poza sezonem. Chiba że w jakiś weekend w bezludnej okolicy. A już w trzeci weekend maja ilość forumowiczów na bieszczadzki km. kwadratowy wyraźnie wzrasta.
motylanoga
21-07-2016, 11:42
Witajcie
W końcu postanowiłem się zarejestrować… W zasadzie, to sam nie wiem, co stało się impulsem. Może trochę wiek (chociaż dopiero zaczynam zbliżać się do czterdziestki), coraz częściej w głowie pojawiają się myśli o chęci ucieczki, przynajmniej chwilowej, od zgiełku miasta, pędu cywilizacyjnego itd…
Bieszczady pokochałem w zasadzie „od pierwszego wejrzenia”. Pierwsze rajdy z SKPB, jeszcze w czasach licealnych były niezapomniane. Nauczyły hardości ducha i łażenia z całym dobytkiem na plecach nocowania w bacówkach. Potem, już wielokrotnie bywałem w Biesach bardziej stacjonarnie. Pociąg „Wetlina” (o ile dobrze pamiętam) do Zagórza, odjeżdżający z Warszawy Centralnej o 20:00 :-). Chyba ze 12 godzin podróży, potem busik do Wetliny, Piotrowa Polana, schronisko PTTK czy inny PTSM i heja w górę! Sporo zdeptałem przez ten czas wiem jednak, że jeszcze więcej przede mną. Tym bardziej, że równolegle z pasją górską idzie zamiłowanie do historii. A odnalezionych i nieodnalezionych świadectw Wielkiej Wojny i wydarzeń z 1915 roku w Bieszczadach aż nadto. Pozdrawiam Wszystkich i do zobaczenia na szlaku!Witajcie
W końcu postanowiłem się zarejestrować… W zasadzie, to sam nie wiem, co stało się impulsem. Może trochę wiek (chociaż dopiero zaczynam zbliżać się do czterdziestki), coraz częściej w głowie pojawiają się myśli o chęci ucieczki, przynajmniej chwilowej, od zgiełku miasta, pędu cywilizacyjnego itd…
Bieszczady pokochałem w zasadzie „od pierwszego wejrzenia”. Pierwsze rajdy z SKPB, jeszcze w czasach licealnych były niezapomniane. Nauczyły hardości ducha i łażenia z całym dobytkiem na plecach nocowania w bacówkach. Potem, już wielokrotnie bywałem w Biesach bardziej stacjonarnie. Pociąg „Wetlina” (o ile dobrze pamiętam) do Zagórza, odjeżdżający z Warszawy Centralnej o 20:00 J. Chyba ze 12 godzin podróży, potem busik do Wetliny, Piotrowa Polana, schronisko PTTK czy inny PTSM i heja w górę! Sporo zdeptałem przez ten czas wiem jednak, że jeszcze więcej przede mną. Tym bardziej, że równolegle z pasją górską idzie zamiłowanie do historii. A odnalezionych i nieodnalezionych świadectw Wielkiej Wojny i wydarzeń z 1915 roku w Bieszczadach aż nadto. Pozdrawiam Wszystkich i do zobaczenia na szlaku!
A tak "by the way": brakuje na forum działu "Powitania". Póki co, jak widzę witać się trzeba w wątku "offtopic" - gdzieś na samym dole forum. A przecież powitanie, to taka ważna rzecz...
Ważna :)
może na zapleczu rozpatrzą Twoją prośbę co może też zachęci innych "cichociemnych" do rejestracji ;)
Witaj w gronie zalogowanych na Forum bieszczadzkim :)
Dzień dobry , witajcie .
Mam na imię Henryk . Mieszkam na ziemi zamojskiej - pięknym Roztoczu . Ale zawsze ciągnie mnie w stronę Bieszczad . A że mam blisko to staram się tam być 2-3 razy w roku . Tylko ......
No właśnie bywam często , lubię te widoki tylko jakoś piesze długie wędrówki odkładam na później . W Bieszczady zawsze jadę zestawem , czyli osobówka i małą przyczepą kempingową . W związku z taką forma wypoczynku szukam miejsc gdzie mogę zakotwiczyć na 2-4 dni zestawem . Niekoniecznie na kempingu , dla nas ( ja + żona) za tłoczno za głośno i tak dalej . Wiecie o co mi chodzi :-D
Czytam forum , szukam . Jak coś mnie będzie trapić , po prostu zapytam
Do zobaczenia gdzieś na szlaku
don Enrico
06-08-2016, 16:47
Dzień dobry , witajcie .
Mam na imię Henryk . (...)
Cześć ! Witamy kolejnego ...
Witam serdecznie. Ponieważ jestem na forum od dzisiaj chciałbym serdecznie powitać szanownych użytkowników. Parę słów o mnie ; 34 letni Rzeszowiak zakochany od ładnych paru lat w biesach. Ze względu na ograniczony czas ale też bliskość ukochanych górek preferuje trasy jednodniowe , których to sporo mam już na koncie. Poza tym jestem niepoprawnym gadułą ;) Z górskim pozdrowieniem Bartek:-D
bartolomeo
04-09-2016, 20:33
preferuje trasy jednodniowe , których to sporo mam już na koncie.Na Tarnicy przypadkiem ostatnio nie byłeś? Mamy tu mały kryzys (http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php/9409-wyprawa-na-Tarnic%C4%99) w tym temacie.
No więc jak, pomożecie? No! (oklaski) :wink:
Szkutawy
04-09-2016, 21:02
Na Tarnicy przypadkiem ostatnio nie byłeś? Mamy tu mały kryzys (http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php/9409-wyprawa-na-Tarnic%C4%99) w tym temacie.
...przestańcie... w ten sposób, to świeżej krwi tu nie przybędzie... no, ale można bić brawo dalej....:)
bartolomeo
04-09-2016, 21:26
Od śmiertelnej powagi też nie :smile: Ale dobrze, będę już poważny. Bez oklasków.
Na Tarnicy akurat nie ;) Jakoś nie lubię tłoku.... W okolicy owszem. Pozdrawiam
don Enrico
04-09-2016, 22:16
Na Tarnicy przypadkiem ostatnio nie byłeś? Mamy tu mały kryzys (http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php/9409-wyprawa-na-Tarnic%C4%99) w tym temacie.
...przestańcie... w ten sposób, to świeżej krwi tu nie przybędzie... no, ale można bić brawo dalej....:)
Co masz na myśli , ...... bo jakoś nie nadążam
Szkutawy
04-09-2016, 22:19
Od śmiertelnej powagi też nie :smile: Ale dobrze, będę już poważny. Bez oklasków.
... to nie jest powaga... tym bardziej "śmiertelna"... tak tylko, przyszło coś do głowy... klaskać można...:)... a nawet trzeba:)... kto zabroni...
nowysacz
08-09-2016, 22:36
Hey, jestem tu nowa jestem z Nowego Sącza.
Zaliczony Smerek i Tarnica - bardzo Bieszczady mi się spodobały.
Ano witam!
Mam na imię Kaśka! Jeśli zaraza szczecińska mnie opuści to za 3 dni ruszam po skośce w biesy. Na razie bez jakiś mocno zakotwiczonych planów, raczej z przemieszczaniem się między schroniskami. Prognoza pogody nie napawa optymizmem, ale..hmm..zobaczymy na miejscu.. Pozdrawiam!
don Enrico
13-09-2016, 21:56
(...) Prognoza pogody nie napawa optymizmem, ale..hmm..zobaczymy na miejscu.. Pozdrawiam!
Sorki, ale tu jest błąd :-?
Bieszczady to nie plaża nadmorska , gdzie pogoda rozdaje karty...... tu klimaty łapie się przy kapiącym deszczu. (nie tylko w Cisnej)
..... jeśli liczyłaś na opalanie na zboczach Tarnicy, to może być zoooong !
Sorki, ale tu jest błąd :-?
Bieszczady to nie plaża nadmorska , gdzie pogoda rozdaje karty...... tu klimaty łapie się przy kapiącym deszczu. (nie tylko w Cisnej)
..... jeśli liczyłaś na opalanie na zboczach Tarnicy, to może być zoooong !
Dzięki szanowny don Enrico za sprostowanie mego jakżeż laickiego błędu:roll:
W takim więc razie wykorzystam najbliższy czas na modły o zbawienny i nieprzerwany deszcz.
Z drugiej strony chyba rykowisko się rozkręca w dżdżystości, więc jako taki kolejny plus.
P.S.Serio? Cisna też jest passe?
Enrico nawiązał do piosenki Krysi Prońko "Deszcz w Cisnej" i chciał zasugerować, że deszcz może popsuć pobyt nad morzem, ale w Biesach klimat jest nawet w czasie mokrym. Więcej uśmiechu i baw się dobrze. Witaj na forum!
w pogode czy w deszcz...byle w Bieszczadzie ;-)))
Jako nowy użytkownik ( członek ) pozdrawiam wszystkich na forum. Mam nadzieję, że jakiś pożytek ze mnie będzie, bo czasem odwiedzam Bieszczady. Może już kogoś z Was spotkałem a może wy spotkaliście mnie. Don Enrico - masz
stuprocentową rację - bez pewnych zasad zginiemy w natłoku nijakości. Niech Żyje to Forum!
bertrand236
27-11-2016, 23:29
Witaj nas forum. Czuj się tu dobrze i pisz dużo...
Pozdrawiam
Dzięki, bertrand236, jak tylko coś ważnego omota mój umysł ponad sprawy dnia codziennego , nie omieszkam się podzielić. Ty też pisz bo zawsze chętnie to czytam i oglądam. I nie tylko ja jeden.:smile:8)
Jak mówią niektórzy "lepiej późno, niż wcale" witam wszystkich zarejestrowanych i tych mniej odważnych.
Pozdrawiam Bywalec
wziernik
07-07-2017, 00:37
Dzien dobry ,czesc i czolem, Jestem nowy ,zupelny swiezak .Moje serducho bije dla tatr ,tak przynalmiej myslalem do tej pory ale bieszczady to magiczne miejsce wiec postanowilem je odwiedzic.Powitac wszystkich milosnikow bieszczad to czysta przyjemnosc .Darek z Lodzi lat48
Dzien dobry ,czesc i czolem, Jestem nowy ,zupelny swiezak .Moje serducho bije dla tatr ,tak przynalmiej myslalem do tej pory ale bieszczady to magiczne miejsce wiec postanowilem je odwiedzic.Powitac wszystkich milosnikow bieszczad to czysta przyjemnosc .Darek z Lodzi lat48
Jak masz DUUUŻE serducho to i na Tatry i na Bieszczady i na inne pagóry wystarczy. Witaj.
Cześć, zachorowałem na Biesy ze dwa lata temu - mój pierwszy raz... Choroba nie ustępuje, z czego bardzo się cieszę !
Niedawno wróciłem i ... u nas (Warmia) chmury jakoś tak zbyt wysoko są... Człowiek aż jakiś taki mniejszy się czuje, rzeki płyną ciiichuuutko, też coś nie tak...
Artur, 50 lat - niestety :wink:
Cześć, zachorowałem na Biesy ze dwa lata temu - mój pierwszy raz... Choroba nie ustępuje, z czego bardzo się cieszę !
Niedawno wróciłem i ... u nas (Warmia) chmury jakoś tak zbyt wysoko są... Człowiek aż jakiś taki mniejszy się czuje, rzeki płyną ciiichuuutko, też coś nie tak...
Artur, 50 lat - niestety :wink:
No to nie pozostaje nic innego jak znowu pojechać na podkarpacie za SAN ......
powodzenia
Cześć! Jestem biernym użytkownikiem forum od około 2 lat - najwyższy czas, aby się przywitać. W Bieszczady powracam od 2006 r., a chociaż wcześniej schodziłam niemal wszystkie polskie góry, żadne z nich nie wzbudzają we mnie aż takiej tęsknoty. Z nadzieją na dalsze powroty serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczów - Gosia, 58 lat.
Dzień dobry, Gosiu i Arturze :-)
Wojtek Pysz
22-07-2017, 16:34
Witajcie - Gosiu i Arturze!
Wojtek, lat 26 = dwa do szóstej:-)
jednoroga
22-11-2017, 11:42
Cześć.
Zaczęłam tu zaglądać, żeby doświadczyć trochę obcowania z Biesami za Waszym pośrednictwem - mały promyk słońca w szarej rzeczywistości.
Pozdrawiam z mniej pofałdowanej części Polski.
Dzien dobry Jednoroga ;-)
Kura8210
23-11-2017, 20:08
Witaj jednoroga istoto;)
I ja też się chciałem przywitać. Chadzam od czasu do czasu w Biesy z rodzinką, ale też chętnie bym się wybrał z jakimś towarzystwem np. w zimie.
Jako świeżak witam wszystkich forumowiczów.
Dobry nick, witaj na forum :-)
Nowa forumowiczka wita wszystkich na forum :) Pozdrawiam ciepło :)
don Enrico
28-03-2018, 20:38
Nowa forumowiczka wita wszystkich na forum :) Pozdrawiam ciepło :)
Hej !
Co Cię tu sprowadza ?
w tłumaczeniu : czego spodziewasz się na tym forum ?
Cześć don Enrico :) Lubie czytać o ciekawych miejscach w tym też o górach :)
BieszczadniętyW
30-03-2018, 15:15
Jedź w Bieszczady. Po tym doświadczeniu czytanie o nich staje się piękniejsze:smile: Dopiero jak zacząłem jeździć w Bieszczady to rozpocząłem namiętnie czytać niemal wszystko co się o nich ukazało w sieci i na papierze, ale nic nie zastąpi doświadczenia w realu:-) Pozdrawiam również:-)
Witam wszystkich bieszczadników :)
Dzień dobry, cześć i czołem, z nad morza tu się wziąłem, dokładniej ze Słupska.
Wędrując po internecie, różnych forach itp, szukając czegoś, tu trafiłem, i znalazłem. Zarejestrowałem się więc.
Krótkie, powitalne przedstawienie:
po górach chodzę prawie 50 lat, w Bieszczadach pierwszy raz byłem w 1977 roku i od czasu do czasu bywam. Trochę zakamarków bieszczadzkich spenetrowałem.
Już kilku forumowiczów znanych mi skądinąd tu spostrzegłem. Wytropiłem tu m.in. jednego Bieszczadnika- rówieśnika (Kolega C), znanego mi osobiście od jakiegoś czasu. Poznaliśmy się, tak wyszło, w Ustrzykach Górnych. Po różnych górach się razem włóczyliśmy. Kawał dziada z niego, ale przetrawialny.
I jeszcze jedno, w dopełniaczu na pytania "kogo, czego?" odpowiadam "Bieszczadów", a nie Bieszczad.
Witaj! Może jakieś wspomnienia z tego '77? Tak na początek.
jakieś wspomnienia z tego '77?
W 1977, to było króciutkie spotkanie podczas wagonowej wycieczki po południowej Polsce. Wagon dwa dni stał w Zagórzu. Byłem w tym towarzystwie gościem, a towarzystwo bez nastawienia turystycznego, o innych priorytetach. Autokarem jednego dnia nas przewieziono do Cisnej, była przejażdżka kolejką, był Baligród. Drugiego dnia Solina.
W kolejnym roku 78 wybrałem się na samotną wędrówkę U.Górne - Nowy Targ.
Była Tarnica, był nocleg w nieistniejącym schronisku w U.G. razem w pokoju a pracownikami leśnymi, nocleg na Połoninie Wetlińskiej, w Cisnej, dalej błotnistą drogą na zachód do Komańczy - drogą, którą niebawem wyasfaltowano. Dalej wędrówka w Beskid Niski...
Z tego roku najbardziej utknęło mi pewne spotkanie. Zszedłem z Falowej, kierowałem się do Cisnej. W Dołżycy po prawej stronie drogi zaszedłem do jakiegoś baru coś zjeść (Trudno mi po latach było ten bar zlokalizować). Tam przy piwku pogawędka z miejscowymi. Na pożegnanie jeden z biesiadników do mnie wystosował zaproszenie: "będziesz kiedyś tu, to wstąp do mnie w Strzebowiskach, dłużej pogadamy". Napisał na karteczce namiary Ryszard Szociński, Strzebowiska, 38-608 Wetlina.
Cenne to dla mnie było spotkanie. Niech spoczywa w pokoju.
creamcheese
05-04-2018, 14:28
Lubię słuchać takich starych dziadów co pamiętają jeszcze drogi błotniste do Komańczy, stare pole namiotowe (z żurawiem) w Wetlinie i podobne wykopaliska archeologiczne.
Witaj tadeksie
zbyszek1509
05-04-2018, 15:58
W Dołżycy po prawej stronie drogi zaszedłem do jakiegoś baru coś zjeść (Trudno mi po latach było ten bar zlokalizować).
Czy to był ten obiekt ?. Zdjęcie z 2013 roku, zaraz obok znajdował się tartak.
44414
Czy to był ten obiekt ?
44414
Po tym 1978 roku ok. 10 lat nie byłem w Dołżycy. Gdy ileś lat temu analizowałem, to też tak wytypowałem, ale pewności nie miałem.
partyzant
05-04-2018, 20:22
To bar u Kowalskich w Dołżycy, dobre domowe jedzonko. Pierwszy raz byłem bodaj w 85 a ostatni początkiem lat dziewięćdziesiątych. Póżniej zmotoryzowałem się i wtedy jakoś nie rzucał mi się w oczy a ja o nim zapomniałem.
Cześć tadeks ! Miło Cię tu widzieć !
Cześć tadeks !
O! Kolejny znajomy zakapior! Cześć.
Widzę Gar, że na tym forum jesteś weteranem, masz kilkunastoletni staż. Po tym, że tu tak długo jesteś wnioskuję, że jest tu ciekawie.
O! Kolejny znajomy zakapior! Cześć.
Widzę Gar, że na tym forum jesteś weteranem, masz kilkunastoletni staż. Po tym, że tu tak długo jesteś wnioskuję, że jest tu ciekawie.
Jest ciekawie. Dużo czytania. Jedyny problem, że wiedzę mam za małą żeby pisać sporo i sensownie jednocześnie, więc mój wkład tutaj jest skromny.
pozytywna
16-05-2018, 11:39
Witam wszystkich i pozdrawiam!
Hej ku górom,
Również chciałem się przywitać. Jestem z Mazowsza, w Bieszczady mam kawałek ale przynajmniej raz w roku staram się tam być. Pierwszy raz byłem w 1995 zimą w Wetlinie.
Hejka!
Nie bylem nigdy w Bieszczadach - ale planuje byc.
jest szansa, że Ci się spodoba. Witaj
Witaj na forum i do zobaczenia w Bieszczadzie
DabrowskiMiro
14-08-2018, 11:35
Witam,
Podróż (a może nawet przeprowadzka) w Bieszczady zawsze była na mojej liście rzeczy do zrobienia więc pomyslałem, że zacznę już zbierać wiedzę od stałych bywalców. :)
bertrand236
14-08-2018, 22:03
Witam,
Podróż (a może nawet przeprowadzka) w Bieszczady zawsze była na mojej liście rzeczy do zrobienia więc pomyslałem, że zacznę już zbierać wiedzę od stałych bywalców. :)
Witaj na forum i zbieraj, zbieraj....
Pozdrawiam
A możesz coś bliżej? Czy Misiek z N........ to Ty?
Dzień Dobry. Nigdy nie byłem w Bieszczadach. Od 25 lat uprawiam muzykę turystyczną (aktywnie, także w zespołach tego nurtu), ale bez uprawiania turystyki górskiej. Od 25 lat śpiewam, obok piosenki studenckiej, turystycznej, poezji śpiewanej czy żeglarskiej także piosenki ukraińskie, łemkowskie... ta dzisiejsza rejestracja to być może pierwszy krok w stronę bieszczadzkich szlaków (tak jak odwiedzenie Wołynia, chociaż z tymi ziemiami nie łączy mnie żadna historia, a może łączy?). Oby...
Kaktus Żuławski
28-09-2018, 20:12
Witam serdecznie szanownych państwa forumowiczów. To że jestem na tym forum to nie przypadek, człowieka ciągnie w góry i szuka informacji i w ten sposób państwa znalazłem. Mam na imię Kuba, lat 41, pochodzę z Elbląga ale pracuje w niewielkim mieście w woj. Zachodniopomorskim. Bieszczadami zafascynowałem się jakieś 2o parę lat temu kiedy byłem na obozie harcerskim w Nasicznem. (Nasiczne jest śliczne!). Od 2 lat jeżdże we wrześniu w góry, planuję robić to częściej o ile praca pozwoli, mam nadzieję że dzięki podpowiedziom tu zaglądających i piszących będę mógł optymalnie wykorzystać czas spędzony. Pozdrawiam i do zobaczenia na szlaku :) PS profil uzupełnię w zdjęcie jak tylko się ogarnę ;)
Wojtek Pysz
28-09-2018, 20:24
... pochodzę z Elbląga ale pracuje w niewielkim mieście w woj. Zachodniopomorskim.
Miło powitać! Z Elbląga blisko w Bieszczady nie masz. Ale stamtąd chyba w żadne góry blisko nie jest :-)
- - - Updated - - -
Od 25 lat śpiewam, obok piosenki studenckiej, turystycznej, poezji śpiewanej czy żeglarskiej także piosenki ukraińskie, łemkowskie...
ta dzisiejsza rejestracja to być może pierwszy krok w stronę bieszczadzkich szlaków
Gdybyś zrobił ten pierwszy krok i pośpiewał kiedyś z nami, to byłoby to!!!
Kaktus Żuławski
29-09-2018, 01:45
Miło powitać! Z Elbląga blisko w Bieszczady nie masz. Ale stamtąd chyba w żadne góry blisko nie jest :-)
No mamy tu w okolicy Wysoczyznę elbląską zwaną małymi Bieszczadami ale to nie to samo i najbardziej mi brak tych wszystkich życzliwych ludzi :)
sieeemka ! :)
sieeemka Memek
bertrand236
20-10-2018, 15:08
Witaj
bertrand236
02-11-2018, 21:43
Czołem Tobie!
Pozdrawiam
bertrand236
08-11-2018, 16:45
Witaj Ty!
Pozdrawiam
childrencorn
14-11-2018, 14:55
pochwalony wszystkim
Piotr Niedziela
14-11-2018, 18:48
Witaj na forum.
włóczykij
16-11-2018, 20:57
Witaj. Fajny nick :)
hejka wszystkim :) Pozdrawiam
thepiercer
10-06-2019, 17:40
Dzień dobry forumowicze!
Nazywam się Adam i postanowiłem po chyba 20 latach wrócić w Bieszczady i tak krok po kroku znalazłem się tutaj planując swoją podróż.
Jestem strasznie podekscytowany, ponieważ planuję pierwszy raz w swoim życiu samotną, kilkudniową podróż i to w miejsce do którego od lat wracam wspomnieniami.
Pozdrawiam Was serdecznie.
don Enrico
10-06-2019, 20:57
Dzień dobry forumowicze!
Nazywam się Adam i postanowiłem po chyba 20 latach wrócić w Bieszczady i tak krok po kroku znalazłem się tutaj planując swoją podróż.
Jestem strasznie podekscytowany, ponieważ planuję pierwszy raz w swoim życiu samotną, kilkudniową podróż i to w miejsce do którego od lat wracam wspomnieniami.
Pozdrawiam Was serdecznie.
Hej !
Przy planowaniu masz do dyspozycji mnóstwo materiałów zarówno tych papierowych jak i wirtualnych.
Gdy będziesz chciał zapytać o szczegóły to wal śmiało, przeważnie znajdzie się ktoś co coś podpowie
Jadziabike
18-06-2019, 16:03
Hej!
Jestem tu nowa, mam na imię Jadzia i pochodzę ze Śląska. Kocham Bieszczady i wszystko co z nimi związane.
Szukam miejsca do wymieniania się doświadczeniami :)
Piotr Niedziela
18-06-2019, 18:36
Witaj.
Dobrze trafiłaś. Znajdziesz tutaj wiele ciekawych opowieści o wędrówkach po Biesach i wielu ciekawych ludzi.
Dzień dobry wszystkim.
Od dobrych kilkunastu lat śledzę to forum. Z dziesięć lat wstecz nawet coś pisałem.
Teraz wracam.
Mam w nosie fejs/bejs/..buki, pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Mieszkam w Nowym Sączu i kocham wszystkie pasma górskie, Tatry ciut mniej.
W Bieszczadach, z racji odległości bywam średnio dwa razy w roku po tygodniu.
Chcę poznać podobnych do siebie.
Wojtek Pysz
13-11-2019, 17:50
Mieszkam w Nowym Sączu i kocham wszystkie pasma górskie, ....
Chcę poznać podobnych do siebie.
Witamy i my!
Ja uważam, że wszystkie góry powinno się kochać, nawet mieszkając w Nowogardzie:-) A w Nowym Sączu sam chciałem kiedyś zamieszkać, ale "nie wyszło". A W Twoje okolice (B.Niski, B.Sądecki) zaglądam chyba częściej, niż w Bieszczady.
Chrabia Monte Christo
13-11-2019, 22:24
Dobry wieczór,w Bieszczadach jestem prawie co weekend,głównie rowerem.Moją ulubioną trasą jest Duża Pętla Bieszczadzka.Pozdrowienia dla wszystkich miłośników Naszych Bieszczadów.
Czołem!
Forum czytam od wielu lat. W zeszłym się zarejestrowałem. Dziś pierwszy post napisałem więc stwierdziłem, że warto się przywitać, co niniejszym czynię.
Góry lubię wszystkie, jednak to w Bieszczadzie czuję się najlepiej. Obecnie mieszkam w wielkim mieście na zachodzie naszego kraju.
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie!
Filip
Obecnie mieszkam w wielkim mieście na zachodzie naszego kraju.
Na zachodzie Polski jest tylko jedno duże miasto - Wrocław :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Wgeodeta
28-07-2024, 12:58
Witam się ze wszystkimi jako nowy użytkownik. Ostatnio po raz pierwszy byłem w Bieszczadach i poza atrakcjami turystycznymi wziąłem sobie na cel punkty geodezyjne. Dlatego też zamierzam najczęściej się udzielać w wątku Sieć triangulacyjna w Bieszczadach czyli: słupki, trangule i metalowe dzyngle.
Wojtek Pysz
28-07-2024, 16:47
Witam się ze wszystkimi jako nowy użytkownik. Ostatnio po raz pierwszy byłem w Bieszczadach i poza atrakcjami turystycznymi wziąłem sobie na cel punkty geodezyjne. Dlatego też zamierzam najczęściej się udzielać w wątku Sieć triangulacyjna w Bieszczadach czyli: słupki, trangule i metalowe dzyngle.
Witamy i my!
Widziałem ostatnio na granicy PL-SK ni-to-słupki, ni-to-dzyngle (tyle, że drewniane). I właśnie czekam na kogoś, kto wie, co to takiego. Są pokazane w tym wątku na dwóch zdjęciach.
http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php/10624-Co-tam-panie-nowego-w-Beskidzie-Niskim?p=182958&viewfull=1#post182958