Baran pieczony w UG 19/5/2007
Cytat:
Zamieszczone przez
Derty
Zróbmy sondaż: kto jest zainteresowany baranem w UG w trakcie KIMB-u?
Kto przyjedzie i zechce dorzucić się gotowizną do tego wydatku? Czy nadejdą kolejne zgłoszenia na mój priv od osób zdecydowanych uczestniczyć w KIMBie?
Stanęło na tym, że nawet połowa z wygrywającej rzeszy zwolenników UG jednak nie przyjedzie:D Pisać, zgłaszać się, dawać znak, co i jak!:)
Pozdrawiam,
Derty
Odpowiadam na apel Derty'ego. Zakładam sondaż w sprawie barana dla osób mających zamiar przyjechać na KIMB.
Odp: Baran pieczony w UG 19/5/2007
jestem za może być baran może być prosie.
nie jestem wybredny zjem wszystko i oczywiście dam jakis grosz na te zwierzaki.
Pozdrawiam
Wojtek, widzę, że oddałeś swój głos na słuszną opcję. Przypominam, że ankieta jest publiczna, tzn. wiadomo jak kto głosował. Przecież właśnie o to chodzi, aby wiedzieć, kto jest chętny.
a nie mialo byc jeszcze podzialu, czy ktos chce prosiaczka czy baranka??
Zdecydowanie jestem za barankiem. Prosiaczek dobrze wypada na obrazkach, do jedzenia jest taki sobie.
Długi
Cytat:
Zamieszczone przez
długi
Zdecydowanie jestem za barankiem.
Nic dodać, nic ująć.
:-D ;-) Nie mam nic przeciwko barankowi chociaż nie cierpię baraniny. Postaram się wpaść na KIMB o ile czas mi pozwoli. Jacek głodnego przewodnika nakarmi. Przecież nie wyśle w sezonie po sąsiedzku do Lacha na gwarantowane zatrucie.
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
:-D ;-) Nie mam nic przeciwko barankowi chociaż nie cierpię baraniny.
Wiele osób jest zrażonych do baraniny, bo baranek wymaga czasu. Nie da się go przygotować w godzinę. Również w ramach "oszczędzania" bywało, podano mi capika. To już jest sport ekstremalny..
Pozdrawiam
Długi
Cytat:
Zamieszczone przez
długi
Wiele osób jest zrażonych do baraniny, bo baranek wymaga czasu. Nie da się go przygotować w godzinę. Również w ramach "oszczędzania" bywało, podano mi capika. To już jest sport ekstremalny..
"Zapisałem się " na baranka (jagnię) ,dobre przygotowanie ...... jak pisze długi wymaga czasu -- z 2 tygodnie marynowania i potem co najmniej 8 godz. "kręcenie" nad małym ogniem.
Ps Długi współczuję Ci :-) tego "capika", też kiedyś taką "ekstremę przeżyłem" ;-) , ale młode;-) jagnie dobrze przygotowane to rarytas.
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
"Zapisałem się " na baranka (jagnię) ,dobre przygotowanie ...... jak pisze długi wymaga czasu -- z 2 tygodnie marynowania i potem co najmniej 8 godz. "kręcenie" nad małym ogniem.
Janusz, mam nadzieję, że Pod Caryńską znają recepturę i już ją wielokrotnie stosowali w praktyce. Czy ktoś może to potwierdzić?