-
Odp: nagonka na paralotniarzy
Cytat:
Zamieszczone przez
waroms
Oj, chyba sie zapedziles. ;-)
A tak - za bardzo uprościłem - rzeczywiście, ale myślę że wiadomo co chodzi.
Cytat:
Zamieszczone przez
admin
Hmm wydaje mi się, że napisano to już wcześniej :) Można. Nie wolno lądować i startować na terenie BdPN.
Z tego co ja wyczytałem wcześniej, to cytowane przepisy skłanialy się do tego że wolno owszem, ale za zgodą BdPN.
Chyba aby uzyskać jednoznaczną odpowiedź nie obejdzie się bez telefonu do parku. A może i nawet tam będzie z tym problem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
Przecież tu nie chodzi o to, czy wolno latać nad parkiem czy nie ??? chodzi o to co napisał Piotr , o "zrobienie szumu w tym temacie "... (np . kto za to płaci??.. a kto zapłaci w razie wypadku ??) mnie też nie przeszkadza że ktoś lata , ale to nie to forum żeby robić szum ...(zamierzony przez autora tego tematu) w całej tej sprawie .
w razie wypadku zapłaci ubezpieczyciel paralotniarza.
Nie chodzi o szum tylko o to aby zwrocic uwagę na nadgorliwość strażników.
Czekają poprostu na to że komus powinie się noga i wkoncu wyląduje poza szlakiem. Myśle że są wieksze problemy w parku. .. a kasę można zyskać w inny przyjemniejszy dla zdrowia sposób. W tym jednym przypadku wykonywania przez strazników obowiazków zagrożone jest zdrowie ludzi.
I dlatego o tym piszę.. może ktoś w końcu zauważy małą różnicę pomiędzy paralotniarzami a np. miłośnikami koników.
pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
freebies
W tym jednym przypadku wykonywania przez strazników obowiazków zagrożone jest zdrowie ludzi.
pozdrawiam
:shock: możesz wyjaśnić co miałeś na myśli??
-
Cytat:
Zamieszczone przez
JarekBartek
Naive – podobnie jak i Ty chciałbym żeby policja robiła coś z popełnianymi przez ludzi wykroczeniami, ale oni naprawdę, poza wypisaniem mandatu, niewiele mogą. Biorąc pod uwagę wysokość potencjalnie wymierzanych kar (tych strasznych punktów za to nie ma), spora grupa ludzi śmieje się z ich niewielkiej uciążliwości i to jest dopiero żałosne.
JarekBartek
Mandat można nalożyc jedynie bezpośrednio po ujawnieniu wykroczenia / za wyjątkiem np. fotoradaru/, więc nie ma mowy o mandacie, sprawa musi być skierowana do sądu grodzkiego.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
:shock: możesz wyjaśnić co miałeś na myśli??
Myślę że chodzi o to że paralotniarze zdają sobie sprawę z tego że strażnicy w powietrzu mogą ich „cmoknąć” i tak bardzo nie chcą tego faktu zaakceptować że postawili sobie za punkt honoru złapanie delikwenta na ziemi.
Jeśli paralotniarz startujący z Małego Jasła lecąc w kierunku Ustrzyk Dolnych z powodu pogorszenia się warunków atmosferycznych będzie zmuszony lądować w okolicy Wetliny lub Ustrzyk Górnych to zdając sobie sprawę z tego że na pewno zostanie złapany i doprowadzony pod sąd .. za wszelka cenę stara się wylądować na terenie wyjętym z poza nadzoru parku. Wielu z nich chcąc np.. lądować na drodze wiejskiej narażonych jest na kontakt z linia energetyczną ,ale chłopaki ze straży mają to gdzieś i skutecznie straszą zielonym samochodzikiem. Wystarczyło by przeznaczyć kawałek łąki na oficjalne lądowisko i było by po sprawie. Jeśli chodzi o koniki to zatrzymują się na komendę a paralotnie raczej nie..
Jeśli trzeba to napisze wszystko raz jeszcze na czerwono dla lepszego zrozumienia. A temat związany z lotami nad parkiem już zamknięty dawno bo po prostu WOLNO!! Chodzi tylko o to że strażnicy jeżdżą jak pokręceni całkiem nie potrzebnie.
-
No,teraz kapuję.To tak jak motocykliści są narażeni na uszczerbek na zdrowiu z powodu policji niepotrzebnie czyhających na zbyt szybko jadących,i do tego o zgrozo, po lesie.Skoro się goście chcą bawić w ciuciubabkę,to niech mają na uwadze konsekwencje takiej zabawy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
No,teraz kapuję.To tak jak motocykliści są narażeni na uszczerbek na zdrowiu z powodu policji niepotrzebnie czyhających na zbyt szybko jadących,i do tego o zgrozo, po lesie.Skoro się goście chcą bawić w ciuciubabkę,to niech mają na uwadze konsekwencje takiej zabawy.
raczej nadal nie rozumiesz...
motorek tak jak i konik może się zatrzymać a paralot nie.. pozatym motorki maja legalne parkingi. a tak wogóle to do kitu to porownanie. wymysl lepsze.
-
wedlug mnie porownanie browara jest bardzo dobre- jesli ktos lubi i decyduje sie ekstremalne i nielegalne na danym terenie sporty to chyba wie na co sie pisze...albo go wytropia albo nie, jak nie wytropia to ma szczescie i ma sie fajnie , a jak wytropia to moze sie dac zlapac i zaplacic mandat albo nawiewac i liczyc sie z tym ze w czasie ucieczki moze go cos niemilego spotkac.. jezeli na wszelka cene chce wyladowac poza terenem parku to jest jego wolny wybor i nie rozumiem czemu sie skarzy ze biedny i niebezpiecznie- jak chce pelnego bezpieczenstwa to trzeba po ziemi chodzic ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
wedlug mnie porownanie browara jest bardzo dobre- jesli ktos lubi i decyduje sie ekstremalne i nielegalne na danym terenie sporty to chyba wie na co sie pisze...albo go wytropia albo nie, jak nie wytropia to ma szczescie i ma sie fajnie , a jak wytropia to moze sie dac zlapac i zaplacic mandat albo nawiewac i liczyc sie z tym ze w czasie ucieczki moze go cos niemilego spotkac.. jezeli na wszelka cene chce wyladowac poza terenem parku to jest jego wolny wybor i nie rozumiem czemu sie skarzy ze biedny i niebezpiecznie- jak chce pelnego bezpieczenstwa to trzeba po ziemi chodzic ;)
latanie nad parkiem jest legalne. jak to Browar powiada,, " czytaj ze zrozumieniem" nielegalne jest ladowanie poza szlakiem..itd.. może więc i TY juz na szlaki nie wychodz bo nigdy nie wiedomo gdzie Cie przyciśnie potrzeba.....
-
ja tam uwazam ze lepiej zlamac prawo i zaplacic mandat niz sie zabic na linii energetycznej ;) ale to juz kwestia wyboru
-
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
ja tam uwazam ze lepiej zlamac prawo i zaplacic mandat niz sie zabic na linii energetycznej ;) ale to juz kwestia wyboru
A wystarczy tylko przymknąć oko na lądowanie np.. na boisku sportowym pod jednym z ośr..turyst.w Ustrzykach G.. i po sprawie. paralotnirze to troche jak żołnierze w akcji i będą robic wszystko aby się nie dać złapać , jedni od drugich sie nakręcają i w koncu bedzie kłopot. Parę lat w stecz jeden wylądowł na drodze asfaltowej żeby nie na łące i zanim sie zorientował sprawa była w sądzie. Nawet propozycji mandatu nie było.. Ciekawe czy turystów którzy zejdą ze szlaku tak traktuja.......?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
QSQS
jedni od drugich sie nakręcają i w koncu bedzie kłopot.
Kłopot dla kogo?
-
DLA WSZYSTKICH...................
Dzisiaj Niedziele pewnie siedziałes w pierwszym rzedzie........ a nadal nie kumasz o co biega.. jak masz problem to czytaj miedzy wierszami
-
Oj, freebies, chyba się troszkę przeceniasz. Jaki WSZYSCY mogą mieć kłopot z tego powodu, że się paralotniarze wzajemnie nakręcą? Bombardować nas zamierzasz?
I zejdź z pozycji sprawiedliwego uciskanego przez czarne siły PN. Jak wsadzisz rękę do piecyka to też masz do niego pretensje, że był gorący?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bmiller
Oj, freebies, chyba się troszkę przeceniasz. Jaki WSZYSCY mogą mieć kłopot z tego powodu, że się paralotniarze wzajemnie nakręcą? Bombardować nas zamierzasz?
I zejdź z pozycji sprawiedliwego uciskanego przez czarne siły PN. Jak wsadzisz rękę do piecyka to też masz do niego pretensje, że był gorący?
ziło
WSZYSCY .. oczywiście chodziło o para i straz
jak powiedziałem wczesniej ... czytaj miedzy wierszami . mniej bedzie bolało
-
to niech sie nie nakrecaja... nikt im nie kaze...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
freebies
Dzisiaj Niedziele pewnie siedziałes w pierwszym rzedzie........ a nadal nie kumasz o co biega.. jak masz problem to czytaj miedzy wierszami
:shock: :?: :?: Trochę niekumaty chyba jednak jestem,przybliż proszę co miałeś na myśli? Takimi prostymi i bez podtekstu słowami.
-
[quote=Browar;49955]:shock: :?: :?: Trochę niekumaty chyba jednak jestem,przybliż proszę co miałeś na myśli? Takimi prostymi i bez podtekstu słowami.[/quote
Dobrze żeś szczery chociaz jest .. :)
3maj sie chłopie dasz radę.. już mi się niechce tłumaczyć.. czytaj teks ponownie.........
hej!!!!!
-
Jak się przekroczy prędkość, to się ma później pretensje do policjanta... Pewnie tak samo jest z paralotniarzami i strażnikami.
Hej.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
WueM
Jak się przekroczy prędkość, to się ma później pretensje do policjanta... Pewnie tak samo jest z paralotniarzami i strażnikami.
Hej.
w lotnictwie 'prędkość " to pojęcie względne . Od prędkosci zależy wszystko . Na drodze mozna sie zatrzymać . Zatrzymanie się w powietrzu oznacza ..oj!! bardzo żle..!!!!!!!!!!!!!!!!
tak więc porównanie bardzo nie trafne.......
Tak mi się wspomniała taka historia z przed paru lat . Międzynarodowe Zawody Balonowe na Ukrainie.. załoga balonu dostaje się w obszar silnego wiatru , który znosi balon nad terytorium Białorusi . Nadlatuje śmigłowiec straży granicznej i daje pilotom znaki aby się zatrzymali. Balon oznakowany barwami USA. Po chwili zostają odpalone dwie rakiety w kierunku balonu. Balon spada płonąc z wysokości 800 m do lasu. Ginie cała załoga.
coś wam powiem .. balon stał w miejscu od początku lotu... ????????
-
może to jest jakiś sposób aby pozbyć się problemu..........
Browar!!!!! będzie ???
-
Cytat:
Zamieszczone przez
freebies
w lotnictwie 'prędkość " to pojęcie względne . Od prędkosci zależy wszystko . Na drodze mozna sie zatrzymać . Zatrzymanie się w powietrzu oznacza ..oj!! bardzo żle..!!!!!!!!!!!!!!!!
tak więc porównanie bardzo nie trafne.......
Tak mi się wspomniała taka historia z przed paru lat . Międzynarodowe Zawody Balonowe na Ukrainie.. załoga balonu dostaje się w obszar silnego wiatru , który znosi balon nad terytorium Białorusi . Nadlatuje śmigłowiec straży granicznej i daje pilotom znaki aby się zatrzymali. Balon oznakowany barwami USA. Po chwili zostają odpalone dwie rakiety w kierunku balonu. Balon spada płonąc z wysokości 800 m do lasu. Ginie cała załoga.
coś wam powiem .. balon stał w miejscu od początku lotu... ????????
Jest ryzyko,jest zabawa,albo piargi,albo sława...
-
Szanowny freebies
Widzę, że muszę wyłożyć kawę na ławę...
Przekroczenie prędkości było tylko taką sobie odnośnią do wszystkich wykroczeń, które się popełnia na drodze. Równie dobrze mogłem napisać o wyprzedzaniu na przejściu dla pieszych albo przejeżdżaniu przez skrzyżowanie na żółtym lub czerwonym świetle.
Chodzi mi nie o to, że masz się zatrzymać w powietrzu i gadać ze strażą Parku, a o to, że przepisy są po to, żeby ich przestrzegać. Tak jest w całym (cywilizowanym) świecie. Jeśli przepis mówi, że latać nie wolno, to latać nie wolno i nie można mieć pretensji do służb parkowych, że wykonują swoje obowiązki.
Przepis, to nie tylko ustawa czy rozporządzenie. Przepis to też regulamin Parku. Jeśli jesteś na terenie parku narodowego, to stosuj się do jego regulaminu. Jak wchodzisz do muzeum i każą Ci założyć na buty niewygodne kapcie, to złościsz się ale stosujesz się do tego, boby Cię nie wpuszczono. To samo jest z lataniem nad parkiem narodowym. Nie jesteś biegły we wszystkich dziedzinach nauk przyrodniczych, więc nie możesz wiedzieć na co szkodzi florze i faunie takie fruwanie. Takie zmiany trwają czasem kilka, kilkanaście lat. Dla nas, jak przyjedziemy raz w roku, nic się nie zmieni. Natomiast ci, którzy prowadzą obserwacje bez przerwy widzą więcej i więcej mogą powiedzieć.
Dobra, idę spać, rano trzeba wstać do pracy.
Pozdrawiam wszystkich, którzy starają się przestrzegać przepisy, a w szczególności przepisy ruchu drogowego.
-
Tak, to balon stał w miejscu, a Ziemia się kręciła. To jest jakieś rozwiązanie. To ma nawet sens. Może nawet sęs?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
WueM
Szanowny freebies
Widzę, że muszę wyłożyć kawę na ławę...
Przekroczenie prędkości było tylko taką sobie odnośnią do wszystkich wykroczeń, które się popełnia na drodze. Równie dobrze mogłem napisać o wyprzedzaniu na przejściu dla pieszych albo przejeżdżaniu przez skrzyżowanie na żółtym lub czerwonym świetle.
Chodzi mi nie o to, że masz się zatrzymać w powietrzu i gadać ze strażą Parku, a o to, że przepisy są po to, żeby ich przestrzegać. Tak jest w całym (cywilizowanym) świecie. Jeśli przepis mówi, że latać nie wolno, to latać nie wolno i nie można mieć pretensji do służb parkowych, że wykonują swoje obowiązki.
Przepis, to nie tylko ustawa czy rozporządzenie. Przepis to też regulamin Parku. Jeśli jesteś na terenie parku narodowego, to stosuj się do jego regulaminu. Jak wchodzisz do muzeum i każą Ci założyć na buty niewygodne kapcie, to złościsz się ale stosujesz się do tego, boby Cię nie wpuszczono. To samo jest z lataniem nad parkiem narodowym. Nie jesteś biegły we wszystkich dziedzinach nauk przyrodniczych, więc nie możesz wiedzieć na co szkodzi florze i faunie takie fruwanie. Takie zmiany trwają czasem kilka, kilkanaście lat. Dla nas, jak przyjedziemy raz w roku, nic się nie zmieni. Natomiast ci, którzy prowadzą obserwacje bez przerwy widzą więcej i więcej mogą powiedzieć.
Dobra, idę spać, rano trzeba wstać do pracy.
Pozdrawiam wszystkich, którzy starają się przestrzegać przepisy, a w szczególności przepisy ruchu drogowego.
no to jeszcze raz!! W PARKU WOLNO LATAĆ. przyjmij to do wiadomości a potem jeszcze raz coś napisz... albo lepiej może idz spać.. już
-
na wszelki wypadek jeszcze raz .. bedzie na rano jak wstaniesz..
W BIESZCZADZKIM PARKU NARODOWYM NIEMA ZAKAZU WYKONYWANIA LOTÓW PARALOTNIĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Witam. Jako iż zauważam pewne sprzeczne wypowiedzi w tym , że długim i jakże zawiłym temacie, chciałem was panowie zapytać czy Extrą 260 oraz czy szybowcem (np. Discus 2 ) można frówać w BPN? Mowa oczywiście o skali 1/4 ;) . Extra 2m rozpiętości, Discus 4m ... waga poniżej jakichkolwiek kryterwiów kwalfikujących te oba cósie do statków powietrznych a jednak latają ! Ba nawet troche zamieszania robią. No Extra to nawet silnik 50 ccm ma, co daje nam że jest silnikowym ale nie statkiem powietrznym :mrgreen: .
Niestety żyję na stepie wielkopolskim, góry nie uświadczę za czym idzie i brak żagielka do śmigania modelami szybowców.
Więc jak to jest z modelami RC ?
A i druga sprawa. Teoretyczna w sumie ale w niedługim czasie i praktyczna. Jadę do Weremienia, wyporzyczam sobie szybowiec (co niedyskretnie się przyznam- mogę zrobić) i zapragnę polatać na fali albo żaglu w Bieszczadach to nie mogę czy mogę w końcu?
Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pan_smigielko
Witam. Jako iż zauważam pewne sprzeczne wypowiedzi w tym , że długim i jakże zawiłym temacie, chciałem was panowie zapytać czy Extrą 260 oraz czy szybowcem (np. Discus 2 ) można frówać w BPN? Mowa oczywiście o skali 1/4 ;) . Extra 2m rozpiętości, Discus 4m ... waga poniżej jakichkolwiek kryterwiów kwalfikujących te oba cósie do statków powietrznych a jednak latają ! Ba nawet troche zamieszania robią. No Extra to nawet silnik 50 ccm ma, co daje nam że jest silnikowym ale nie statkiem powietrznym :mrgreen: .
Niestety żyję na stepie wielkopolskim, góry nie uświadczę za czym idzie i brak żagielka do śmigania modelami szybowców.
Więc jak to jest z modelami RC ?
A i druga sprawa. Teoretyczna w sumie ale w niedługim czasie i praktyczna. Jadę do Weremienia, wyporzyczam sobie szybowiec (co niedyskretnie się przyznam- mogę zrobić) i zapragnę polatać na fali albo żaglu w Bieszczadach to nie mogę czy mogę w końcu?
Pozdrawiam
lataj ile chcesz. WOLNO!!!!!!!!!!!!!!!!!szybowcem tez..
i tak zaraz nieuki się odezwą i powiedzą że nie..... :))
-
Cytat:
Zamieszczone przez
freebies
lataj ile chcesz. WOLNO!!!!!!!!!!!!!!!!!szybowcem tez..
Co do szybowca to się nie wypowiadam, bo nie wiem. Ale paralotnia... Według ministra wolno, ale wyłącznie po uzyskaniu zezwolenia, a to istotna różnica. Odpowiedni przepis cytowałem tutaj.
Cytat:
Zamieszczone przez
freebies
i tak zaraz nieuki się odezwą i powiedzą że nie..... :))
No właśnie, dlatego proszę o jasne i czytelne wyjaśnienie, a nie pisanie pomiędzy wierszami. Jasno i czytelnie! I nie cytuj mi proszę sześciu innych ustaw tylko wyjaśnij dlaczego ignorujesz ten jedyny przepis, który jasno tę dziedzinę reguluje.
I bez wycieczek osobistych i bez krzyku, dobrze? Jak dotąd personalnie do Ciebie nikt się nie przyczepiał.
-
Zasięgnąłem języka u kumpla paralotniarza,szybownika i jednocześnie posiadającego licencję pilota.Bez podania źródłowych przepisów streszczę: ponad parkami narodowymi można latać (przelatywać) i szybowcami i paralotniami na wysokości nie mniejszej niż 300 do 600m w zależności od szerokości wyłączonego terenu.Tak mówił pilot na szybko,ma pogrzebać w przepisach odnośnie do BdPN-u i uściślić oraz podać konkretne przepisy.Jak się dowiem to zapodam.
-
Sięgnąłem do źródeł, rozmawiałem dziś z dyrektorem BdPN, stwierdził, że park zabrania wykonywania przelotów nad jego terytorium paralotniami, szybowcami itp. a tym bardziej startu i lądowania.
Dla mnie jest to proste i miarodajne, jeśli ktoś uważa, że mimo wszystko wolno latać nad terenem BdPN, jest w błędzie.
-
Wchodzi niebawem Shengen.
Już dziś Słowacy zapowiadają zmianę szlaków, by polska stonka ichniejszych Tatr nie zadeptała.
Tzn. że ich decyzja oznacza, że choć dotarcie do granicy od stronny polskiej jest legalne, to jednak przekroczenie już nie, pomimo, że Shengen granice w praktyce znosi.
Pewne tereny mają swoją specyfikę i tyle, przepisy tam obowiązujące dlatego są nieco odmienne od tych obowiązujących na pozostałym terenie kraju.
Czy poza BdPN nie ma pięknych terenów nad którymi równiez można polatać?
Chyba, że ta adrenalinka jest potrzebna :) ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
vm2301
Czy poza BdPN nie ma pięknych terenów nad którymi równiez można polatać?
Chyba, że ta adrenalinka jest potrzebna :) ?
Powiem tak... gór się nie da porównać do terenów nizinnych przy lataniu szybowcowym... tak jakby porównać BMW M5 maluchem... :mrgreen: Do Tatr jest daleko z Nowego Targu [tam jest aeroklub]... przy południowym wietrze może być problem z przejściem nad górami żeby się na żagiel załapać od strony słowackiej. Nie wiem jak jest w Sudetach. Wiem tylko, że tam na Żarze można spokojnie śmigać ale to są pagórki, nie góry. A w Bieszadach to są nawet dwa szybowiska - Bezmiechowa oraz Weremień. Byłem w tym drugi, przeleciałem się i chcę tam jechać latać i latać :twisted: i droga z Weremiania do tych najwyższych szczytów Bieszczad jest o wiele łatwiejsza i krótsza do pokonania szybowcem.
A jak to jest z modelami? Mogę sobie wtachać np. na Wielką Rawkę model który ma 3m i latać nim ze szlaku?
Pozdrawiam
-
hmmmm...dawniej to ludzie po gorach chodzili... sledzac watki to teraz motory, paralotnie... ciekawe kiedy powstanie sport a za nim watek pt. czy mozna ryc korytarze podziemne pod parkiem narodowym ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
hmmmm...dawniej to ludzie po gorach chodzili... sledzac watki to teraz motory, paralotnie... ciekawe kiedy powstanie sport a za nim watek pt. czy mozna ryc korytarze podziemne pod parkiem narodowym ;)
Ale jak były, publikowane również tutaj przepiękne zdjęcia Bieszczadów zrobione z motolotni - to wszyscy się zachwycali - niekonsekwencja.
Pozdrowienia
Basia
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Polej
Sięgnąłem do źródeł, rozmawiałem dziś z dyrektorem BdPN, stwierdził, że park zabrania wykonywania przelotów nad jego terytorium paralotniami
Hehe, nie nie powiem: a nie mówilem? :) Może ktoś ma jeszcze jakies rozporządzenia w zanadrzu? :-D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
Ale jak były, publikowane również tutaj przepiękne zdjęcia Bieszczadów zrobione z motolotni - to wszyscy się zachwycali - niekonsekwencja.
Jak widzę zdjęcia z Moczarnego to też się zachwycam, mimo że włazić tam nie wolno. Co ma jedno z drugim wspólnego? Mam być konsekwentny i twierdzić, że tam jest paskudnie? A wracając do lotniczych zdjęć Bieszczadów to (o ile myślę o tych samych) były zrobione z samolotu, ale z wysokiego pułapu, na którym latać wolno wszystkim bez ograniczeń.
Bartek
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bmiller
Jak widzę zdjęcia z Moczarnego to też się zachwycam, mimo że włazić tam nie wolno. Co ma jedno z drugim wspólnego? Mam być konsekwentny i twierdzić, że tam jest paskudnie? A wracając do lotniczych zdjęć Bieszczadów to (o ile myślę o tych samych) były zrobione z samolotu, ale z wysokiego pułapu, na którym latać wolno wszystkim bez ograniczeń.
Bartek
Miałam na myśli zdjęcia z tego wątku:
http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php?t=3604
Autor zdjęć pisał (chyba nie tutaj) że były robione z motolotni.
Co do zachwycania się - w zasadzie masz rację :-)
Pozdrowienia
Basia
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
Autor zdjęć pisał (chyba nie tutaj) że były robione z motolotni.
Chyba jednak z samolotu :-).
Bartek
EDIT: Stare linki z forum są nieaktywne, dla zainteresowanych poprawne: jesień, zima i lato.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
Pozdrowienia
Basia
:roll: :lol: :lol:
Nie wiedziałam, że Piotr Bobula jest pilotem paralotni. Zawsze czegoś ciekawego można się dowiedzieć.