-
Odp: Głosowanie do dn. 15 lutego 2009 r. do godz. 20:00 - wybór miejsca VIII KIMB
Ja to bym chciał głosować na Wołosate, ale ze względu na sentyment i obietnicę posatawienia namiotu na obrady wybieram Sękowiec
-
Odp: Głosowanie do dn. 15 lutego 2009 r. do godz. 20:00 - wybór miejsca VIII KIMB
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
znaczy się kto, bo nie bardzo rozumiem? :evil:
co do samego głosowania: miało być przekupywanie, a ja tu żadnych propozycji korupcyjnych niestety nie widzę. I jak tu dorobić w dobie kryzysu? :lol:
Ad.1. Głosować trzeba zawsze, nawet jeśli wybór oznacza (w czyimś mniemaniu) tzw. mniejsze zło. Odniesienie do przedostatnich wyborów parlamentarnych z 2005 r. dotyczyło tego tzw. negatywnego elektoratu PiS, LPR czy Samoobrony, który podczas głosowania pozostał w domu. Bo pozostałe partie, aczkolwiek lepiej widziane, też nie zasługiwały na poparcie w wyborach. Przyznał się do tego m.in. mój kolega, który potem strasznie pomstował na wyłonioną koalicję rządową. Bardzo był zdziwiony, gdy mu powiedziałem, że sam jest sobie winien (takich jak on było wówczas wielu).
Tak więc także "tu i teraz" podczas naszych wyborów miejsca VIII KIMB zachęcam wszystkich (spełniających wymogi formalne, jakie wymienia 1-szy post w tym wątku) do wzięcia udziału w naszym głosowaniu.
Ad.2. Poczekaj tylko, spokojnie poczekaj. Do dnia zakończenia głosowania jest jeszcze sporo czasu. A z czasem Twoi sympatycy (ci od podwózki samochodem) zrobią się bardziej nerwowi i zdesperowani.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Ad.2. Poczekaj tylko, spokojnie poczekaj. Do dnia zakończenia głosowania jest jeszcze sporo czasu. A z czasem Twoi sympatycy (ci od podwózki samochodem) zrobią się bardziej nerwowi i zdesperowani.
a więc czekam :mrgreen:
PS1-no to Twoi koledzy (ten negatywny elektorat do PiS) niestety w następne wybory poszli do urn i CO MAMY TERAZ???:evil::twisted::evil: to niech lepiej zostają w domu i nie głosują!!!
-
Orsini, zamiast myśleć co mamy, Ty lepiej pomyśl co byśmy mieli...;)
A tak a propos, to czy czasem to nie jest nazbyt spóźniona kampania na Malkontenta Roku?
Pozdrawiam:)
-
To jest realizm! i zobaczysz za kilka miesięcy co będzie. Jednak dla mnie to marna pociecha. Będziemy mieli drugą Irlandię...ale z okresu Wielkiego Głodu :evil::twisted:
No dobra:
słucham ofert: kto i za ile chce mój głos???
-
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
(...)
No dobra:
słucham ofert: kto i za ile chce mój głos???
To jest jednoznaczna oferta Orsini. Jej jeden głos może przewazyć wynik wyborów. Do tej pory głosowało nas tylko 19 osób (a w zeszłym roku łącznie 24).
Ja natomiast występuję z inną, następującą propozycją "korupcyjną".
Obiecuję tu publicznie, że jeśli VIII KIMB odbędzie się w Krywem (na które osobiście głosowałem, co możecie sprawdzić), to moim wkładem gastronomicznym pod obrady KIMB będzie 5 (słownie: pięć) butelek 0,7 l dobrej ukraińskiej czystej wódki.
I podkreślam: oferta ta dotyczy tylko lokalizacji w Krywem.
-
kobiecie wódkę???
No dobra to moje przemyślenia są takie:
Wołosate na taką imprezę by było najlepsze, ale Polej został sam na polu bitwy, a więc bez szans niestety.
UG ma za wielu przeciwników co też czyni je bez szans.
Pozostają 3 lokalizacje.
Z czego w Mucznym nigdy nie byłam, wygląda wszystko super, ale...
no własnie KIMB w hotelu???dwa-trochę bardzo niefajnie, że wszyscy się rozpełzną po różnych miejscówkach, a więc integracja kiepska.
no to pozostaje Krywe i Sękowiec. W tym pierwszym przypadku z tą integracją może być aż za bardzo, bo jak się kogoś nie lubi to nawet nie ma jak nie być w obecności tej osoby.
A więc wychodzi, że Sękowiec jest najlepszą lokalizacją.
Powyższe aboslutnie nie jest oddanym głosem a jedynie głośno myślę
-
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
kobiecie wódkę???
Ty mnie chyba nie zrozumiałaś. Ja nie podałem ceny za Twój głos, lecz tylko przedstawiłem zachętę dla ogółu potencjalnych KIMB-owiczów.
A Ciebie, Droga Kobieto, zapraszam na dobre ciastka do Szelców w Ustrzykach Dolnych - pod warunkiem, że zagłosujesz na Krywe.
-
Podbijajcie ceny, podbijajcie....a ja ofertę swojego głosu wystawię 14-go;)
PS. Ta wódka, to łoryginalna jak rozumiem...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
vm2301
(...)
PS. Ta wódka, to łoryginalna jak rozumiem...
Bardzo dobrze rozumiesz. "Privatna kolekcija", "Chlibnyj dar", "Chołodnyj jar", itp. Banderole na flaszkach również oryginalne.
-
Hmmm, a to jakiś problem wyskoczyć do Dolnych na rynek po Chlibnyj Dar jak się komuś zamarzy?:-D
Kiepski fant do przekupienia kogokolwiek :mrgreen:
-
To jest czyste przekupstwo!Nieładnie, oj nieładnie!
-
Aaaa tam zaraz;-) i tak wszystko jest na sprzedaż, a ja od początku popierałam akcję pt. BIORĘ, NIE DAJĘ w sensie łąpówek, takie naklejki w gazetach dawali nawet :mrgreen:
-
-
Ale kombinujecie:) określcie się raz i już :)
-
:shock:Muczne..... a niech tam..... się na stękałam, zanim wybrałam uch....:razz::razz::razz:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Wycofuję swój głos.
A co ?
Nie lubisz czystej wódki ?
B.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Ja natomiast występuję z inną, następującą propozycją "korupcyjną".
Obiecuję tu publicznie, że jeśli VIII KIMB odbędzie się w Krywem (na które osobiście głosowałem, co możecie sprawdzić), to moim wkładem gastronomicznym pod obrady KIMB będzie 5 (słownie: pięć) butelek 0,7 l dobrej ukraińskiej czystej wódki.
I podkreślam: oferta ta dotyczy tylko lokalizacji w Krywem.
Ech Stały Bywalcze, kto jak kto, ale Ty powinieneś wiedzieć(i wiesz),że ukraińska wódka najlepiej smakuje w Sękowcu!!
A jak zagłosujecie na Sękowiec i KIMB tam się odbędzie, to macie u mnie oryginalne toruńskie pierniki!!!
PS. Nie przypuszczałem,że kiedykolweik będę musiał korumpować..
-
Dotychczas głosowało 19 osób.
W chwili obecnej rozkład głosów jest następujący (nazwy miejscowości w porządku alfabetycznym, a Państwa pseudonimy dokładnie wg pisowni logowania na Forum i kolejności oddawania głosów):
I. Krywe
www.krywe.webpark.pl
1) długi
2) Aleksandra
3) Stały Bywalec
II. Muczne
www.muczne.org
1) bertrand236
2) Marcowy
3) Marcin Scelina
4) iza
5) Wojtek1121
6) andrzej627
7) dorota z krakowa
8. kobieta_bieszczadzka
III. Sękowiec
www.sekowiec.net
1) piskal
2) Misieg
3) Tarnina
4) manio
IV. Ustrzyki Górne
www.carynska.pl
1) zbyszekj
2) Hero
3) Recon1
V. Wołosate
www.podtarnica.bieszczady.net.pl
1) Polej
PS
Piskal - Sękowiec wysunął się już na drugą pozycję. Żebyś przypadkiem na tych "korupcyjnych" pierniczkach toruńskich nie zbankrutował ! 8)
-
-
Niech wygra najlepszy - MUCZNE!
-
Niech Pitera widzi :)
Jak wygrają Ustrzyki Górne to wszystkim głosującym na tę lokalizację przekażę książkę "Zapomniane Bieszczady" autor Paweł Kusal. Już robię zamówienie!
Chyba, że książka ta ma słabe notowania więc może trzeba zmienić na inną? (Gdy UG odpadną wtedy pójdzie na nagrody powsimordy).
ps. jedna lokalizacja jest niczym drażniątko i... poprę w drugiej turze, gdy odpadną UG.
-
wow;-)))
no TO jest propozycja;-)))
:mrgreen:
-
Sytuacja się klaruje i może obędzie się bez dogrywki. Trza kwatery rezerwować! :mrgreen:
-
jakie klaruje: Andrzej i Wojtek Cyferki wracajcie do poprzedniej wersji- UG :mrgreen:
książki dają bardzo ciekawe w zamian :mrgreen:
-
Widzę, że Ustrzyki i Wołosate raczej bez szans więc oddaje swój głos na Sękowiec. Myśle że ci co glosowali na Krywe, UG, Wołosate zmienią swoje głosy na Sękowiec bo jakoś nie widzę KIMBu w poPRLowskim hotelu. Nie zastanawiał bym się gdyby to była Tarnawa i hotelik tam przynajmniej klimat jest a Muczne co prawda fajne jako miejsce ale obłożone towarzystwem w wypasionych furach i różnymi zjazdami firmowymi itp.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
irek
Widzę, że Ustrzyki i Wołosate raczej bez szans więc oddaje swój głos na Sękowiec.
Iras, chyba zbyt pochopnie uznałeś, że Ustrzyki nie mają szans wygrać. Pamiętaj, że wśród głosujących na Muczne jest co najmniej 5 osób, które o wiele bardziej wolą Ustrzyki niż Sękowiec. Jeżeli sam wolisz Ustrzyki, to daj szansę Ustrzykom.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
irek
Nie zastanawiał bym się gdyby to była Tarnawa i hotelik tam przynajmniej klimat jest a Muczne co prawda fajne jako miejsce ale obłożone towarzystwem w wypasionych furach i różnymi zjazdami firmowymi itp.
Podpisuję się pod tym w 100% - to by było najlepsze miejsce z możliwych! (moja opinia)
Zresztą wyjdzie co ma wyjść, większość zadecyduje, myślę,że ta cała "agitacja" i kampania wyborcza jest śmieszna, niech każdy odda swój głos na 1 z miejsc,a nie 5000 razy zmienia swoje zdanie! Trochę powagi Panie i Panowie!:razz:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Misieg
Podpisuję się pod tym w 100% - to by było najlepsze miejsce z możliwych! (moja opinia)
Trzeba było o tym pomyśleć w odpowiednim czasie. Teraz jest już za późno, ale będziesz mógł zgłosić to miejsce na przyszły rok.
Cytat:
Zamieszczone przez
Misieg
Zresztą wyjdzie co ma wyjść, większość zadecyduje, myślę,że ta cała "agitacja" i kampania wyborcza jest śmieszna, niech każdy odda swój głos na 1 z miejsc,a nie 5000 razy zmienia swoje zdanie! Trochę powagi Panie i Panowie!:razz:
Misieg, to jest zabawa, tu nie potrzeba powagi. Gramy według zasad, które ustalił Stały Bywalec. Przypominam:
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Czasu mamy dość dużo: do dn. 15 lutego do godz. 20:00. Można więc będzie (w razie takiej potrzeby) zmienić swój wybór, czy nawet oddany wcześniej głos w ogóle wycofać.
(...)
Także teraz - oprócz samego oddawania głosów - możemy sobie w niniejszym wątku wyborczym podyskutować. Ale już tylko na temat lokalizacji poddanych pod głosowanie. Możemy je chwalić, krytykować, zadawać pytania pod adresem osób, które je zgłosiły, tworzyć "koalicje wyborcze", namawiać innych do zmiany już dokonanego wyboru, etc.
Ale od tak dość szeroko zakreślonego tematu dyskusji raczej już nie odbiegajmy !!!
Ty sam się wahałeś. Chciałeś Muczne, ale zagłosowałeś inaczej.
A co według Ciebie ma zrobić człowiek, któremu pasują dwie lub trzy lokalizacje, a ma tylko jeden głos?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Trzeba było o tym pomyśleć w odpowiednim czasie. Teraz jest już za późno, ale będziesz mógł zgłosić to miejsce na przyszły rok.
Misieg, to jest zabawa, tu nie potrzeba powagi. Gramy według zasad, które ustalił Stały Bywalec. Przypominam:
Ty sam się wahałeś. Chciałeś Muczne, ale zagłosowałeś inaczej.
A co według Ciebie ma zrobić człowiek, któremu pasują dwie lub trzy lokalizacje, a ma tylko jeden głos?
Nie czuję się na tyle "starym bywalcem" tego forum, aby proponować miejsce KIMBU, nie wiem czy się wahałem, podjąłem 1 wybór i się go trzymam mimo tego,że większość miejsc mi pasuje z różnych względów, a tym, którzy mają parę "wybranych" miejsc polecam na zdecydowanie się na jedno z nich - "problem" z głowy.
-
Hej:)
Łamię się... W tym roku muszę KIMBa zaliczyć, bo znów będę chory łaził cały rok:P Sam proponowałem Sękowiec...jednak gdy pojawiło się Muczne... A niech tam!! Tylko czy tam gdzieś można tani namiocik rozbić?
Stały Bywalcze - jeśli można prosić - dopisz mój głos za Mucznem:)
Pozdrawiam,
Derty
-
Zwiększam swoją propozycję "korupcyjną".
Obiecuję, że jeśli VIII KIMB odbędzie się w Krywem, to dostarczę nań, ku ogólnej konsumpcji, już nie 3,5 l, lecz 5,0 l dobrej czystej wódki ukraińskiej.
I aby uspokoić obawy co poniektórych oświadczam, iż nie będzie to wódka kupiona z "mrówczego" przemytu na bazarze w Ustrzykach Dln., lecz nabyta legalnie w polskim sklepie monopolowym wódka "Nemiroff" (10 butelek 0,5 l).
-
Uuuuu, możesz i 100 litrów wódki obiecać, bo to już chyba jasne, że będziemy wybierać pomiędzy Mucznem, a Sękowcem
-
Orsini, idę "na maxa".
Już po raz ostatni zwiększam swoją propozycję "korupcyjną".
Obiecuję, że jeśli VIII KIMB odbędzie się w Krywem, to dostarczę nań, ku ogólnej konsumpcji, już nie 3,5 l, nie 5,0 l, lecz 10,0 l dobrej czystej wódki ukraińskiej.
I aby uspokoić obawy co poniektórych oświadczam, iż nie będzie to wódka kupiona z "mrówczego" przemytu na bazarze w Ustrzykach Dln., lecz nabyta legalnie w polskim sklepie monopolowym wódka "Nemiroff" (20 butelek 0,5 l).
I mam do Ciebie prośbę. Ww. towar dostarczę Wojtkowi1121, aby go dowiózł swoim samochodem pancernym do samego Krywego. Przypilnuj Go oraz Andrzeja627 (z którymi będziesz jechała), aby go po drodze "nie uszczuplili", czyli nie zaczęli spożywać.
A jak nie, to będziemy te flaszki targać z Piskalem na grzbiecie przez Hulskie i Ryli.
-
buhahahaha
albo nie;-)pisałam coś innego ale skasowałam.
Prawie mnie przekupiłeś, ale...realnie patrząc to Krywe jest bez szans
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
I aby uspokoić obawy co poniektórych oświadczam, iż nie będzie to wódka kupiona z "mrówczego" przemytu na bazarze w Ustrzykach Dln., lecz nabyta legalnie w polskim sklepie monopolowym wódka "Nemiroff" (20 butelek 0,5 l).
Gdyby to nie była czysta lecz "Medowa z percom" lub "Klukwa" tej samej firmy to może dałabym się skusić ;).
Szczególnie "Klukwa" !
Czystej raczej nie pijam.
Tak poważnie to ja akurat jestem zwolenniczką większej "dziczy" więc gdybym miała głosować - to głosowałabym albo na Krywe, albo ewentualnie na Sękowiec.
Ale wstrzymam się.
Albo mój głos nic nie będzie znaczył, albo jeśli pomoże przechylić szalę - to w ostatniej chwili oddam głos na Sękowiec lub Krywe (ale jeszcze nie teraz, więc proszę mnie nie liczyć).
Oddawanie głosu a potem wycofywanie go po prostu uważam za nieco niepoważne i dlatego wolę poczekać.
Pozdrowienia
Basia
-
Sęk w tym, że wyboru dokonamy w 2 turze i w tym przypadku Sękowiec ma większe szanse
-
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
to już chyba jasne, że będziemy wybierać pomiędzy Mucznem, a Sękowcem
Albo między Mucznem a Ustrzykami. Irek przecież jest za Ustrzykami choć, jak na razie, oddał głos na inną lokalizację. Polej chyba też jest za Ustrzykami.
-
Andrzeju a TY???:mrgreen::mrgreen:
-
Dobrze, że SB drukuje te listę przebojów co jakiś czas, bo już miałem głosować na Bystre...choć pewnie bym się jutro wycofał...
Ja mam dylemat...patriotyzm lokalny nakazuje głosować w ramach ziomkostwa;)...ale plany transportowe trochę co innego...
...przyczajony tygrys...