Odp: Faszystowskie zagrywki strazników BPN
Cytat:
Zamieszczone przez
freebies
no i znowu się uniosłem. Przepraszam Lucyno.. głupio mi teraz bo w życiu na oczy Cie nie widziałem.
pozdrawiam i do jutra. Tylko przeczytaj jeszcze raz temat zanim co kolwiek napiszesz. Spojrz może z punktu widzenia rodzica..
ja juz zmykam bo kafejkę zamykaja..
Nic do Ciebie nie mam. Lubisz maczankę:-P
Mam prośbę. Jeżeli chcesz abym cokolwiek zrozumiała to napisz co sie tak naprawdę wydarzyło w parku.
Cytat:
Zamieszczone przez
zbyszekj
czyżby któremuś się chciało w tamten rejon się ruszyć, to niespotykane.
Może zabłądził? :lol:
A poważnie: mogł być ze Straży Leśnej, uprawnienia chyba te same. Tylko z tą legitymacją dalej mi nie pasuje - z rozporządzenia w sprawie Straży Parku, które tam dopisałem to nie wynika. Ma się przedstawić i tyle.
Na żądanie kontrolowanej osoby strażnik ma obowiązek okazać legitymację służbową w taki sposób by kontrolowany mógł sobie odczytać co tam pisze. Analogocznie jest ze wszystkimi innymi służbami mundurowymi od policji poczynając. Natomiast nieumundurowany funkcjonariusz uprawnionej służby ma obowiązek okazć legitymację przed rozpoczęciem czynności / strażników nie dotyczy, oni mogą wyłącznie w mundurze/.
A założycielowi tematu pewnie chodzi o to, że narciarze uznali iż moga sobie jeżdzić tam gdzie dobry snieg. A niestety wolno tylko po szlaku, jak ktoś zbacza to niech się nie dziwi, że go ukarzą.
Założyciel tematu ma inne spojrzenie na sprawę. Dla ludzi mieszkających w tych okolicach Bieszczady są czymś innym niż dla ludzi odwiedzających raz w roku połoniny. Sposób działania strażników nie jest adekwatny do popełnionych czynów. Obserwując działania straży BP Można odnieść wrażenie że popełniono jakąś zbrodnie. A to tylko dzieci kochające sport cieszą się ostatkami śniegu. Jeszcze chwila i śnieg będziemy oglądali tylko na obrazkach . Może przyszedł czas na pozytywna inicjatywę ze strony BPN . bo w sytuacji kiedy nie ma wydzielonych miejsc do takiej aktywności okazać się może że narciarze pojawią się wszędzie tam gdzie złapać ich nie mogą .Łatwiej jest coś kontrolować niż ścigać .
Dal przykładu :
W Stalowej Woli na ulicy Kopernika regularnie pojawiały się dzieci na rolkach . Nikt nie organizował łapanek ani pościgów chociaż prawo było łamane . Zorganizowano zaś oznakowania i progi zwalniające ponieważ ktoś mądry uznał że tak będzie lepiej..
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
"Nie trzeba mieć rozwiniętej wyobrażni", żeby zauważyć freebies ???w każdym z Twoich dotychczasowych postów stwarzanie prowokacji i upatrywania wszędzie "zła " przeciw Tobie.
A tym bardziej nie masz za grosz wyobrażni i minimum wiedzy używając określenia "faszystowskie"
i tu zdecydowanie zgadzam się z Browarem ...lecz się lecz freebies.
ps. ja też z trudem "powstrzymuję się do użycia odpowiedniego słownictwa",
ale wobec Twojej pisaniny.Nikt nie ma problemów ze strażnikami tylko zawsze Ty, dziwne co ??
prawdopodobnie Twoja aktywność Bieszczadzka w porównaniu z moją jest tak płytka jak Twoje wypowiedzi na każdy problem związany z Bieszczadami.
pozdrawiam..
Cytat:
Zamieszczone przez
freebies
Założyciel tematu ma inne spojrzenie na sprawę. Dla ludzi mieszkających w tych okolicach Bieszczady są czymś innym niż dla ludzi odwiedzających raz w roku połoniny. Sposób działania strażników nie jest adekwatny do popełnionych czynów. Obserwując działania straży BP Można odnieść wrażenie że popełniono jakąś zbrodnie. A to tylko dzieci kochające sport cieszą się ostatkami śniegu. Jeszcze chwila i śnieg będziemy oglądali tylko na obrazkach . Może przyszedł czas na pozytywna inicjatywę ze strony BPN . bo w sytuacji kiedy nie ma wydzielonych miejsc do takiej aktywności okazać się może że narciarze pojawią się wszędzie tam gdzie złapać ich nie mogą .Łatwiej jest coś kontrolować niż ścigać .
Dal przykładu :
W Stalowej Woli na ulicy Kopernika regularnie pojawiały się dzieci na rolkach . Nikt nie organizował łapanek ani pościgów chociaż prawo było łamane . Zorganizowano zaś oznakowania i progi zwalniające ponieważ ktoś mądry uznał że tak będzie lepiej..
Sugerujesz by wyłączyć Połoninę Wetlińską z BdPN ? Bo oprócz chętneych do jeżdzenia na nartach , są jeszcze motolotniarze itp. Oczywiście tylko tyle do czasu aż im się spodoba zjeżdżanie z Halicza czy Szerokiego Wierchu.
Cytat:
Zamieszczone przez
naive
Sugerujesz by wyłączyć Połoninę Wetlińską z BdPN ? Bo oprócz chętneych do jeżdzenia na nartach , są jeszcze motolotniarze itp. Oczywiście tylko tyle do czasu aż im się spodoba zjeżdżanie z Halicza czy Szerokiego Wierchu.
Jeśli udział w rozmowie będą brały osoby niekompetentne to raczej kompromisu nie osiągniemy. Z całym szacunkiem ,ale co ma tu motolotnia do rzeczy..
Ktoś to przeczyta poda dalej i znowu powstanie zamieszanie. Prawdopodobnie chodziło ci o paralotnie- w tym temacie zostało już wszystko wyjaśnione .
Sugeruję że można wydzielić kawałek miejsca gdzieś obok szlaku gdzie śnieg trzyma się dłużej . Może być to miejsce na szlaku skuterów śnieżnych , które przez połoniny pomykają. Żadna strata dla środowiska a kłopotów o wiele mniej.
Cytat:
Zamieszczone przez freebies
Jeśli udział w rozmowie będą brały osoby niekompetentne to raczej kompromisu nie osiągniemy. Z całym szacunkiem ,ale co ma tu motolotnia do rzeczy..
To samo co narciarze-i tego,i tego nie nada(poza szlakiem)
Cytat:
Ktoś to przeczyta poda dalej i znowu powstanie zamieszanie. Prawdopodobnie chodziło ci o paralotnie- w tym temacie zostało już wszystko wyjaśnione .
Faktycznie - wszystko.Tylko nie przyjąłeś tego do wiadomości.
Cytat:
Sugeruję że można wydzielić kawałek miejsca gdzieś obok szlaku gdzie śnieg trzyma się dłużej . Może być to miejsce na szlaku skuterów śnieżnych , które przez połoniny pomykają. Żadna strata dla środowiska a kłopotów o wiele mniej.
Można w ogóle cały park wydzielić zimą,żadna strata.
I tak zapewne w tym mocno przez komunizm zdemoralizowanym społeczeństwie pozostanie spora grupa takich, którzy żadnego prawa nigdy nie poszanują. Ale są i tacy, którzy chcieliby, ale nie pojmują czemu to prawo służy...
Panowie z BdPN i innych PN-ów...jeśli czytacie to Forum, to weźcie pióra swe i wytłumaczcie, czemu te biedne psy na smyczach są takie straszliwie groźne dla przyrody? Ja, mimo pewnej przechyły w kierunku oszołomstwa ekologicznego, jakoś nie dopatrzyłem się w pieskach na smyczy większych zagrożeń niż stwarzane przez pracowników wielu parków działaniami typu 'przebudowa drzewostanów' ;>
jest to cytat z dnia 10-08-2006, 12:37 Pana „Derty”
równie zagorzałego przeciwnika aktywności w Bieszczadach. Jak bym dobrze poszperał w archiwum to pewnie i ‘Browar’ ma jakieś słabości. Więc Panowie nie prawcie morałów dlatego że zamiast nart psa w domu macie..
Cytat:
Zamieszczone przez
freebies
I tak zapewne w tym mocno przez komunizm zdemoralizowanym społeczeństwie pozostanie spora grupa takich, którzy żadnego prawa nigdy nie poszanują. Ale są i tacy, którzy chcieliby, ale nie pojmują czemu to prawo służy...
Panowie z BdPN i innych PN-ów...jeśli czytacie to Forum, to weźcie pióra swe i wytłumaczcie, czemu te biedne psy na smyczach są takie straszliwie groźne dla przyrody? Ja, mimo pewnej przechyły w kierunku oszołomstwa ekologicznego, jakoś nie dopatrzyłem się w pieskach na smyczy większych zagrożeń niż stwarzane przez pracowników wielu parków działaniami typu 'przebudowa drzewostanów' ;>
jest to cytat z dnia 10-08-2006, 12:37 Pana „Derty”
równie zagorzałego przeciwnika aktywności w Bieszczadach. Jak bym dobrze poszperał w archiwum to pewnie i ‘Browar’ ma jakieś słabości. Więc Panowie nie prawcie morałów dlatego że zamiast nart psa w domu macie..
Pewnie mam "jakieś słabości" tylko co to ma do rzeczy? I co ma z tym wspólnego Derty? Jedziesz "ad personam",chwały Ci to nie przynosi.Proponuję zakończyć wątek.