-
Promocja Bieszczadów...
Zbliża się zima a wraz z nią stały problem . Narty na połoninach a zwłaszcza na tej najbardziej popularnej „ Wetlińska” Jeśli tzw. Obrońcy przyrody zaczną się oburzać na niczym nie szkodzący sport przyrodzie może najpierw posprzątają we własnym ogródku. Widocznie nie wszystkich dotyczą się zakazy parkowe. A żeby było ciekawiej to większość tzw „obrońców przyrody” ma bardzo dużo wspólnych interesów z poniższą sugestią..
http://www.krainawilka.pl/wiadomosci_turysty/art19.html
i K...a!! zanim co kolwiek powiecie to dwa razy się zastanówcie bo po nazwiskach z dokumentacja zdjęciową pojedziemy..
ps. tak się złozyło ostatnio że niechcący wpadłem na niezłą imprezę z tzw."obrońcami przyrody' i jedno wiem napewno.. chodzić po górach to raczej im się nie chce.
free.......bies
-
Odp: Promocja Bieszczadów...
Cytat:
Zamieszczone przez
freebies
Zbliża się zima a wraz z nią stały problem . Narty na połoninach a zwłaszcza na tej najbardziej popularnej „ Wetlińska” Jeśli tzw. Obrońcy przyrody zaczną się oburzać na niczym nie szkodzący sport przyrodzie może najpierw posprzątają we własnym ogródku. Widocznie nie wszystkich dotyczą się zakazy parkowe. A żeby było ciekawiej to większość tzw „obrońców przyrody” ma bardzo dużo wspólnych interesów z poniższą sugestią..
i K...a!! zanim co kolwiek powiecie to dwa razy się zastanówcie bo po nazwiskach z dokumentacja zdjęciową pojedziemy..
ps. tak się złozyło ostatnio że niechcący wpadłem na niezłą imprezę z tzw."obrońcami przyrody' i jedno wiem napewno.. chodzić po górach to raczej im się nie chce.
free.......bies
Czy o mnie mówisz? Jak mam to rozumieć? Jako szantaż? Albo zamkniesz buzię albo pojedziemy... Gdzie? Jeżeli doszło do popełnienia przestępstwa, masz dowodu na to, znasz ludzi z nazwiska i imienia to Twoim obowiązkiem jest zgłosić to do odpowiednich władz. Nie czuję się winna, nie złamałam prawa. Wybacz ale odebrałam to jednoznacznie.
-
« wstecz
Agencja Turystyczna Bieszczady Adventure
... myślę że to wielce zasłużona agencja ... w niszczeniu przyrody.
Pisałem już kiedyś na tym forum o organizowanych przez nią wyjazdach jepem do samych jeziorek Duszatyńskich.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Henek
« wstecz
Agencja Turystyczna Bieszczady Adventure
... myślę że to wielce zasłużona agencja ... w niszczeniu przyrody.
Pisałem już kiedyś na tym forum o organizowanych przez nią wyjazdach jepem do samych jeziorek Duszatyńskich.
Samochody i cały sprzęt Agencji jest oznakowany charakterystycznym logo i napisem krainawilka. Bardzo łatwo ich rozróżnić. Nigdy nie byłam świadkiem aby któryś z chłopaków złamał prawo. Oczywiście znam czarny PR dotyczący wilków i w niego nie wierzę. Od czasów wspólnej obsługi imprezy TP SA, a było to kilka lat temu mam dostęp do ofert chłopaków i nigdy nie spotkałam się z tym aby proponowali gościom coś niezgodnego z prawem. Powszechnie jest wiadomo, że nie raz skoczyłam do oczu szefowi agencji, kilka razy przestałam z nimi wspólpracy ale to była kwestia mojego wybuchowego charakteru i personalnych ambicji oraz tego, że poza agencją o wiele więcej zarabiam. Ci chłopcy zdobyli mój szacunek, są moimi kolegami i mówiąc wprost nie wierzę w to co o nich mówią. W środowisku także mam niepochlebną opnię. Mówią o mnie, że wykańczam każdego kto mi wejdzie w drogę. Z tego co wiem nikomu nie zrobiłam nic złego. Tylko osoby które musiały przestać z nami pracować, nie sprawdziły się, nie radzą sobie lub z nami wszystkimi konkurują rozpowszechniają złe wiadomości o nas wszystkich.
Oczywiście to nie adresowałam do Henka.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Czy o mnie mówisz? Jak mam to rozumieć? Jako szantaż? Albo zamkniesz buzię albo pojedziemy... Gdzie? Jeżeli doszło do popełnienia przestępstwa, masz dowodu na to, znasz ludzi z nazwiska i imienia to Twoim obowiązkiem jest zgłosić to do odpowiednich władz. Nie czuję się winna, nie złamałam prawa. Wybacz ale odebrałam to jednoznacznie.
Lucuno.. myslę że w tej kwesti powinnaś gdzieś na końcu zabrać głos. Albo jesteś okropnie naiwna albo nieswiadomosc Twoja jest wielka. Bez obrazy ,ale chyba wszyscy wiedza o co biega ......... nic do Ciebie absolutnie nie mamy ,ale wyglada na to że Ty masz jakiś kompleks. " uderz w stół a nozyczki....." narazie tak to wyglada..
ps. jesli uczestniczyłaś w tej wyprawie z vipami po połoninach na skuterach to powinnaś czuć się winna , ale Ciebie tam nie było bo Cię nie widziałem..
więc sie uspokój..:smile: luzu więcej!!! jutro jezdzimy pod chatką na nartach .. będzie mozna łatwo nas złąpać bo 180 koni mechanicznych pod machą nie mamy..
free....bies naprawdę kochający przyrodę
-
Każdy z nas kocha na swój sposób Bieszczady. Każdy ma prawo czuć się za nie odpowiedzialny. Wy, moi Koledzy, ja. Nożyczki pozostną nieme.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Każdy z nas kocha na swój sposób Bieszczady. Każdy ma prawo czuć się za nie odpowiedzialny. Wy, moi Koledzy, ja. Nożyczki pozostną nieme.
na filmie wygląda na to, że byli na połoninach skuterami.
Film zamieszczony na oficjalnej stronie firmy.
Masz rację pisząc, że każdy kocha Bieszczady na swój sposób.
-
Mam iPlusa, nie oglądałam filmu. Zastanawia mnie jedno. Gdyby byli na połoninach, nielegalnie zorganizowali imprezę to daliby to do internetu, na swoją oficjalną stronę. Nie chce mi się w to wierzyć. Czy sądzisz, że w biurze pracują idioci? Mają bardzo dużo do stracenia aby dopuścić się takiego idiotyzmu. Organizacja imprezy na terenie BdPN pachnie jednym prokuratorem.
Traktuję to poprostu jako kolejną rozgrywkę pomiędzy osobami czy firmami. Ostatnio na moim przykładzie widać kto przestał z nami pracować, kto z kim konkuruje itd. Ot popełniłam kilka błędów personalnych i ponoszę tego konsekwencje. Sądzę, że podobna sprawa jest z agencją.
-
To nie jest kwestia co sądzę o ludziach tam pracujących. Na oficjalnej stronie podają link do wideoreportażu z
Cytat:
Inauguracyjna wyprawa na skuterach na szczyt Połoniny Wetlińskiej na herbatkę regenreującą w schronisku Chatka Puchatka
http://www.krainawilka.pl/reportaze/videoreportaze/
Bez względu na rodzaj łącza internetowego przecież to widać.
nie sądzę, by gdyby pojechali na "lewiznę" tak otwarcie by sie tym chwalili, pewnie jakąś zgodę, choćby "cichą" z parku dostali.
Więc impreza była legalna.
tylko co z tego? Świadczy to jedynie o takim samu rodzaju miłości do Bieszczadów tych co skuterami tam wjechali, jak i tych, co na ten wjazd pozwolili.
I nie ma tu żadnych rozgrywek konkurencyjnych firm.
Bo niby kto miałby na ich własnej stronie umieścić ten film?
No chyba, że fakt podrzucenia linków do takich informacji jest takim czarnym PRem?
Nie chciałbym rozpoczynać dyskusji o ewentualnych bezpośrednich szkodach wyrządzonych przez spragnionyhc "przygody", to inna sprawa.
Wszak taki sam szkodliwy dla środowiska hałas robi śmigłowiec GOPRu, który leci pod Tarnicę, co by chłystka ze skręconą nogą zabrać na dół, jakby sprowadzić go nie można było.
Ci ludzie promują "sporty", których ja osobiście nie pochwalam w takich miejscach, choćby były uprawiane formalnie poza granicami parku.
Przecież dla zwierzyny te granice nie istnieją.
Nie potrafię jednak naukowo udowodnić złego wpływu ryku dwóch jeepów przejeżdżających 3 metry obok żeremi, co widać na innych filmach.
Podsumowując - promocja regionu może tym ludziom sie udaje (czyt. utarg mają niemały, parę osób dzięki temu zarabia itd). I na pewno, gdyby dokonano destrukcji parku narodowego, to i tak ich klientela i tak by tu wracała.
Ja po co innego tu przyjeżdżam, kocham ten region miłością inną...
Pozdrawiam:)
-
Moje zdanie na temat tego rodzaju atrakcji znasz. Jestem przeciwnikiem bez względu na to kto takie imprezy organizuje.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Mam iPlusa, nie oglądałam filmu. Zastanawia mnie jedno. Gdyby byli na połoninach, nielegalnie zorganizowali imprezę to daliby to do internetu, na swoją oficjalną stronę. Nie chce mi się w to wierzyć. Czy sądzisz, że w biurze pracują idioci? Mają bardzo dużo do stracenia aby dopuścić się takiego idiotyzmu. Organizacja imprezy na terenie BdPN pachnie jednym prokuratorem.
Traktuję to poprostu jako kolejną rozgrywkę pomiędzy osobami czy firmami. Ostatnio na moim przykładzie widać kto przestał z nami pracować, kto z kim konkuruje itd. Ot popełniłam kilka błędów personalnych i ponoszę tego konsekwencje. Sądzę, że podobna sprawa jest z agencją.
chodzi o to że takie firmy" promujace Bieszczady" bez problemu załatwiaja pozwolenia na org imprez w miejscach zakazanych a załatwienie legalnego jednego ślizgu na nartach podczas gdy tylko na połoninach jest śnieg jest prawie niemozliwe.. Pani która odbiera telefony w biurze BPN nie chce słyszec o podobnych wyczynach... A promowanie jazdy skuterami w Bieszczadach poprzez fotki z miejsc zakazanych dla takich maszyn jest wielką zuchwałością. " zobacz nasza firma może wszystko i skutery i rowery gdzie zechcesz nawet na połoninach .. wszystko zależy od twojego portfela miły gościu" TAK WŁAŚNIE TO BRZMI !! no i bądz tu zdrowy.........:cry:
-
No prosze prosze. Niezla zabawe sobie chlopcy urzadzili na Wetlinskiej. I to tak legalnie? Ostatnio poruszalem watek "czy mozna w Rezerwacie Przyrody Sine Wiry sie kapac?" a tu widze, ze skuterami mozna sie wozic po BdPN!!!
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Zastanawia mnie jedno. Gdyby byli na połoninach, nielegalnie zorganizowali imprezę to daliby to do internetu, na swoją oficjalną stronę. Nie chce mi się w to wierzyć. Czy sądzisz, że w biurze pracują idioci?
Na pytanie czy w biurze pracuja idioci jest tylko jedna odpowiedz - Tak! W tym biurze napewno pracuja idioci! Ale co z dyrekcja BdPN, czy tam rowniez pracuja idioci???
Czemu pozwala sie na takie zachowania w Parku Narodowym? Przeciez regulamin jasno okresla co mozna a czego nie, m.in.:
- Zakłócanie ciszy,
- Zaśmiecanie terenu, zanieczyszczanie wód powietrza i gleby,
- Poruszanie się pojazdami mechanicznymi po drogach wewnętrznych Parku, za wyjątkiem tych prowadzących do osiedli mieszkalnych, campingów i pól namiotowych,
Czy sa odstepstwa od tych zasad? Napewno musza byc, m.in. dla GOPR-u, lecz w tej kwestii nie ma zadnych watpliwosci, ze dla ratowanie zycia i zdrowia ludzi GOPR musi uzywac pojazdow mechanicznych na terenie Parku. A w tym przypadku nie widze zadnej zasadnosci wyrazania zgody na tego typu zabawy. No chyba ze sie myle, to mnie poprawcie.
Cytat ze strony http://www.krainawilka.pl/wiadomosci_turysty/art19.html
"Kto choć raz dosiadł tej piekielnej maszyny ten wie czym to pachnie. Przyspieszenie bliskie Formule 1, nieograniczona przestrzeń aż po horyzont, niezapomniane wrażenia".
Ciekawe czy przyspieszajac w taki sposob jak w F 1 jest sie w stanie zauwazyc turyste na szlaku? Hihi.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
freebies
chodzi o to że takie firmy" promujace Bieszczady" bez problemu załatwiaja pozwolenia na org imprez w miejscach zakazanych a załatwienie legalnego jednego ślizgu na nartach podczas gdy tylko na połoninach jest śnieg jest prawie niemozliwe.. Pani która odbiera telefony w biurze BPN nie chce słyszec o podobnych wyczynach... A promowanie jazdy skuterami w Bieszczadach poprzez fotki z miejsc zakazanych dla takich maszyn jest wielką zuchwałością. " zobacz nasza firma może wszystko i skutery i rowery gdzie zechcesz nawet na połoninach .. wszystko zależy od twojego portfela miły gościu" TAK WŁAŚNIE TO BRZMI !! no i bądz tu zdrowy.........:cry:
Nie rozumiem tego co się stało. Nic nie wiem na ten temat. Załatwienie pozwolenia na wejście poza szlak w BdPN jest trudne. Jeszcze trudniejsze jest zdobycie pozwolenia na wjazd na teren Lasów Państwowych. Wiem, bo załatwiałam. W ub. roku o mały włos, a w Bieszczadach byłaby kręcona megaprodukcja hollywoodzka druga część powrotu do Narnii. To ja poszukiwałam plenerów, potem dołączyła do mnie Ola Biernat. Miejsca przepiękne, cenne przyrodniczo zafascynowały filmowców. Na szczęście wszystkie pozwolenia załatwiałam na swoją firmę. W czasie próbnych zdjęć podsłuchałam rozmowę pomiędzy producentem, a operatorem. W czasie produkcji mogłaby zostać zniszczona jedna z najpiękniejszych dolin bieszczadzkich. Po godzinie, po naradzie wszyscy wycofaliśmy się ze współpracy z filmowcami. Poinformowaliśmy i dyr. BdPN i dyr. Lasów Państwowych. Nie zgodziliśmy się na dalszą współpracę. Wprawdzie klienta przejął admin wiodącego serwisu bieszczadzkiego i wszystko robił aby doprowadzić do powstania filmu u nas. Nie udało mu się. Walczyliśmy z filmowcami do końca. Nie muszę mówić, że mogliśmy zarobić conajmniej bardzo dobrze. Promocja Bieszczadów byłaby olbrzymia. Tym bardziej, że wstępnie rozmawialiśmy o realizacji jeszcze jednego filmu w Bieszczadach.
Czy muszę mowić, że wtedy przy goszczeniu filmowców wspólpracowaliśmy z wiodącą firmą?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
W czasie próbnych zdjęć podsłuchałam rozmowę pomiędzy producentem, a operatorem. W czasie produkcji mogłaby zostać zniszczona jedna z najpiękniejszych dolin bieszczadzkich. Po godzinie, po naradzie wszyscy wycofaliśmy się ze współpracy z filmowcami. Poinformowaliśmy i dyr. BdPN i dyr. Lasów Państwowych. Nie zgodziliśmy się na dalszą współpracę. Wprawdzie klienta przejął admin wiodącego serwisu bieszczadzkiego i wszystko robił aby doprowadzić do powstania filmu u nas. Nie udało mu się. Walczyliśmy z filmowcami do końca. Nie muszę mówić, że mogliśmy zarobić conajmniej bardzo dobrze.
Dzięki Ci Lucyno, że uratowałaś Bieszczady !
B.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
Dzięki Ci Lucyno, że uratowałaś Bieszczady !
B.
W związku z tym, że nie doproszę się o ikonkę roolf mogę powiedzieć tylko tyle: bez komentarza.
-
3 załącznik(ów)
Załącznik 5982
Załącznik 5983
Załącznik 5984
>>> generalnie to nie wiem czy to jest merytorycznie na temat..... 8-) <<< kb
-
>>> generalnie to nie wiem czy to jest merytorycznie na temat..... 8-) <<< kb
Ależ Modzie. Tego nikt nie wie. Ja bym to raczej zakwalifikowała jako zachowanie charakterystyczne dla dzieci bawiących się w piaskownicy. Wszystko wskazuje, że częśc osób zmierza w tym kierunku.
-
Co do zerwania współpracy, to idealizm godny pochwały, chylić czoła.
Tylko, czy podpisanie takiej umowy filmowców nie jest poprzedzone wnikliwą analizą działań planowanych, analizą dokonywana przez właściwe władze, które sa w stanie ocenić choćby ryzyko poczynienia zniszczeń,a co dopiero "przypuszczenie graniczące z pewnością"?
Ciekaw jestem tego co w/w admin miałby do powiedzenia na ten temat
-
Cytat:
Zamieszczone przez
vm2301
Co do zerwania współpracy, to idealizm godny pochwały, chylić czoła.
Tylko, czy podpisanie takiej umowy filmowców nie jest poprzedzone wnikliwą analizą działań planowanych, analizą dokonywana przez właściwe władze, które sa w stanie ocenić choćby ryzyko poczynienia zniszczeń,a co dopiero "przypuszczenie graniczące z pewnością"?
Ciekaw jestem tego co w/w admin miałby do powiedzenia na ten temat
Nie znam procedur. Wiem tylko tyle, że działania od początku do końca objete były tajne/poufne. Chyba pierwsza o tym publicznie powiedziałam. I to w kontekście określonej sprawy. Promocji Bieszczadów.
-
Do Freebiesa,
Skoro masz dowody łamania ustawy, to daj to do prokuratury. Co tu dumać?
Podobne obrazki obserwowałem w Gorczańskim PN. Nie wiem, czy tam to był 'kulig ' w wykonaniu miejscowej firmy typu 'adventure', ani czy maczali w tym ręce parkowcy. Jedno jest pewne - to się co najmniej nazywa niedostateczny nadzór.
Pozdrawiam,
Derty
-
Moim skromnym zdaniem jeżeli złamano prawo to jest prokurator od tego aby to zbadał.
Forum nie jest miejscem od roztrząsania problemu.
Żeby była pełna jasnośc jestem przeciwny takim szaleństwom.
W Bieszczadach są równi i równiejsi to wiadomo ale życie czasem potrafi zaskoczyć ,tak jak w przypadku "króla Bieszczadów" Ryszarda K.
W pewnych rewirach życia nie ma przyjaciół i każdy komu wydaje się ,że jest na szczycie i zna Olka, Gienka i paru jeszcze powinien pomyśleć zanim spadnie na dno .
Sam.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
freebies
free.......bies
dzięki za ten post, bo jeszcze nie tak dawno zakładając swój a chodziło o konferencję nt. "Turystyka aktywna -szansa rozwoju czy zagrożeniem dla środowiska?" zostałam delikatnie mówiąc ;) potraktowana jak ...... niszczyciel Bieszczadów. Zarzucono w tym poście m.in. rozgrywki konkurencyjne i właśnie dlatego nie odważyłam się na podanie tego linku. Na szczęście zrobił to ktoś inny :razz:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
elaslob
dzięki za ten post, bo jeszcze nie tak dawno zakładając swój a chodziło o konferencję nt. "Turystyka aktywna -szansa rozwoju czy zagrożeniem dla środowiska?" zostałam delikatnie mówiąc ;) potraktowana jak ...... niszczyciel Bieszczadów. Zarzucono w tym poście m.in. rozgrywki konkurencyjne i właśnie dlatego nie odważyłam się na podanie tego linku. Na szczęście zrobił to ktoś inny :razz:
Ostatnie stwierdzenia są rozbrajające.
Na początku ktoś anonimowy podrzuca link i stwierdza, że ma materiały kompromitujace dominującą na rynku firmę. Oczywiście jedyny użytek jaki z nich robi to jest poinformowanie o tym forum. I to w ciekawy sposób. Albo parkowcy pozwolą nam jeździć na nartach po połoninach albo na nich doniesiemy. Tylko nie powiedział do kogo.
Na koncu dyskusji pojawia się pracownik konkurencyjnej firmy łaknącej rozwijania turystyki motorowej i stwierdza iż o tym wiedział ale bał się opublikować link.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Na początku ktoś anonimowy podrzuca link i stwierdza, że ma materiały kompromitujace dominującą na rynku firmę. Oczywiście jedyny użytek jaki z nich robi to jest poinformowanie o tym forum. I to w ciekawy sposób. Albo parkowcy pozwolą nam jeździć na nartach po połoninach albo na nich doniesiemy. Tylko nie powiedział do kogo.
Na koncu dyskusji pojawia się pracownik konkurencyjnej firmy łaknącej rozwijania turystyki motorowej i stwierdza iż o tym wiedział ale bał się opublikować link.
Lucyna w pierwszym poście freebiesa nie było takiego stwierdzenia.
Jego uwaga dotycząca nart i skuterów jest słuszna i raczej brzmiała "skoro my nie możemy jeździć to dlaczego jeżdżą inni"
-
Lucyno - właśnie dlatego nie zagłębiałbym się w ten temat. Jeśli jest nadużycie czy złamanie prawa - są do tego 'organy'. Co nam tu gwarzyć?:)
Ja tam specjalnie takim czarnym PR - jeśli to miałoby być to - nie przejmuję się (choć niestety w PN-ach nie jedno widziano).
Na filmach na stronie wskazanej nie bardzo rozpoznaję tereny BdPN. Jedynie na zdjęciach widać to wyraźnie. Ale konia z rzędem temu, kto dopatrzy się na nich znaków rzeczonej firmy. Jeśli są lepsze 'papiery' na tę firmę, to, jak już rzekłem - do 'organów' je. Nam już tu nic do tego... Freebies - jeśli pomawiasz bez dowodów, to to się wyda kiedyś. I dostaniesz bęcki:P
Naszą warszawską prezydentkę, zwaną w pewnych kręgach 'Bufetową', obserwuje na pewnej stronie nieznany wojownik o prawdę. Jednakże robi to z głową. Zbiera dowody przekrętów i niegospodarności i prezentuje je publicznie. Kopie dokumentów, odpowiedzi na zapytania itd, itp. Urzędnicy muszą zwijać się jak w ukropie, żeby to poczyścić:D Proponuję taką drogę działania...
Pozdrawiam,
Derty
-
Tak masz rację. Wprost tego nie powiedział. Tak to odebrałam. Obstrachuje od tego, że na połoninach nigdy skutery nie powinne się znaleźć w celach komercyjnych. Być może jest to z mojej strony nadinterpretacja ale nie podoba mi się to, że ktoś anonimowo rzuca poważne oskarżenia na moich Kolegów.
Derty ubiegł mnie. Ta sytuacja budzi we mnie niesmak. Ja odebrałam to jako zwykłą zagrywkę. Jeżeli są dowody to należy je przekazać do odpowiednich organów. Tylko tyle.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Derty
Lucyno - właśnie dlatego nie zagłębiałbym się w ten temat. Jeśli jest nadużycie czy złamanie prawa - są do tego 'organy'. Co nam tu gwarzyć?:)
Ja tam specjalnie takim czarnym PR - jeśli to miałoby być to - nie przejmuję się (choć niestety w PN-ach nie jedno widziano).
Na filmach na stronie wskazanej nie bardzo rozpoznaję tereny BdPN. Jedynie na zdjęciach widać to wyraźnie. Ale konia z rzędem temu, kto dopatrzy się na nich znaków rzeczonej firmy. Jeśli są lepsze 'papiery' na tę firmę, to, jak już rzekłem - do 'organów' je. Nam już tu nic do tego... Freebies - jeśli pomawiasz bez dowodów, to to się wyda kiedyś. I dostaniesz bęcki:P
Naszą warszawską prezydentkę, zwaną w pewnych kręgach 'Bufetową', obserwuje na pewnej stronie nieznany wojownik o prawdę. Jednakże robi to z głową. Zbiera dowody przekrętów i niegospodarności i prezentuje je publicznie. Kopie dokumentów, odpowiedzi na zapytania itd, itp. Urzędnicy muszą zwijać się jak w ukropie, żeby to poczyścić:D Proponuję taką drogę działania...
Pozdrawiam,
Derty
Święte słowa.
-
Wydaje mi się, że nie trza widzieć oznaczeń firmy na sprzęcie, wszak film pojawia się na oficjalnej stronie firmy jako reklama - MY TAK SIĘ ŚWIETNIE BAWIMY - PRZYBYWAJCIE WY I WASZA KASA!!!;) Określane jest to jako impreza organizowana przez w/w firmę.
Gdyby nie mieli przyzwolenia bali by się takie cóś zamieszczać.
ktoś w BdPN spie...ł sprawę i już.
I nie sądzę, że tu na forum jest to dyskusja na gruncie prawnym, a raczej moralnym, czy w kwestiach sprawiedliwości społecznej;)
Nawet nie dyskusja oparta na naukowych dowodach szkodliwości czynu, bo wszak ciężko odeprzeć argument, że cóż się stało, raz wjechali sobie i już, nikt nie ucierpiał, nic nie zostało zniszczone.
Tu jest raczej problem tego, że skoro KW może wjeżdżać skuterami na połoniny, dostaje taką zgodę, to dlaczego ja - firma Mietek Sp z o.o. nie mogę dostać zgody na zorganizowanie rajdu traktorami przez Moczarne.
Dobrze, że w POlsce nie stosuje się prawa precedensowego, byłby powó by ewentualną odmowę parku zaskarżyć ...
Dla mnie żadne "potrzeby lokalnej ludności" i prawo do zarabiania nie usprawiedliwia tej firmy. Mogą znaleźć równie atrakcyjne tereny do zapierd...nia tymi motorkami, skoro już ktoś ten "sport" chce uprawiać. Tu pojawia się dodatkowa atrakcja. Nie jak tysiące innych "jeździłem na skuterze śnieżnym" jeno "wjechałem na połoninę". To nobilituje pewnie w środowisku.
Ta firma powoli osiąga dno.
Każdy na swój sposób kocha Bieszczady (©Lucyna)
Pozdrawiam, a wszystkim miłośnikom zapindalania po połoninkach z rykiem motorów serdeczne wypie...ać ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
I dalej pani Lucyno pani swoje....
-
Cytat:
Zamieszczone przez
vm2301
Ja też bym bardzo chętnie przeczytała tutaj, konkretnie na tym forum wyjaśnienie ze strony BdPN. Skoro czytają forum - czemu się nie odezwą ?
Trochę lepiej znam sprawę z Gorców - tam Park nie wydaje żadnych zezwoleń na rajdy skuterami po terenie parku.
Niestety zakazy nie są przestrzegane, zawsze sie znajdzie grupa, która podjedzie skuterami pod schronisko na Turbaczu.
Jednak to jest zwyczajnie nielegalne. Ostatnio turyści (w tym nasi koledzy) zaczęli w każdym przypadku spotkania w górach motocyklistów lub "skuterowców" dzwonić na policję - i to jest w pewnym stopniu skuteczne. Policja poczuła, ze jest pod społeczną presją i zaczęła gonić tych co wjeżdżają do lasu na motorach lub skuterach bez zezwoleń.
Oczywiście skuteczność policji jak na razie jest nędzna, ale to jest moim zdaniem początek - po prostu czuje się, że nie ma "społecznego przyzwolenia" na tego typu praktyki.
Ja mam taki pomysł - jeśli spotka się w górach w miejscu niedozwolonym gromadą "skuterowców" - za każdym razem telefon na 112 z informacją, że się taką grupę spotkało. Jeśli policja dostanie takich telefonów kilkanaście dziennie - może w końcu zareaguje, a z kolei organizatorzy takich "rajdów" niech się przed policją tłumaczą.
Jak będą mieć zezwolenie - OK - nic im nie można zrobić, ale wtedy przed swoją władzą niech się tłumaczą parkowcy.
Pozdrowienia
Basia
-
Cytat:
Zamieszczone przez
vm2301
Wydaje mi się, że nie trza widzieć oznaczeń firmy na sprzęcie, wszak film pojawia się na oficjalnej stronie firmy jako reklama - MY TAK SIĘ ŚWIETNIE BAWIMY - PRZYBYWAJCIE WY I WASZA KASA!!!;) Określane jest to jako impreza organizowana przez w/w firmę.
I nie sądzę, że tu na forum jest to dyskusja na gruncie prawnym, a raczej moralnym, czy w kwestiach sprawiedliwości społecznej;)
Nawet nie dyskusja oparta na naukowych dowodach szkodliwości czynu, bo wszak ciężko odeprzeć argument, że cóż się stało, raz wjechali sobie i już, nikt nie ucierpiał, nic nie zostało zniszczone.
Tu jest raczej problem tego, że skoro KW może wjeżdżać skuterami na połoniny, dostaje taką zgodę, to dlaczego ja - firma Mietek Sp z o.o. nie mogę dostać zgody na zorganizowanie rajdu traktorami przez Moczarne.
Dobrze, że w POlsce nie stosuje się prawa precedensowego, byłby powó by ewentualną odmowę parku zaskarżyć ...
Dla mnie żadne "potrzeby lokalnej ludności" i prawo do zarabiania nie usprawiedliwia tej firmy. Mogą znaleźć równie atrakcyjne tereny do zapierd...nia tymi motorkami, skoro już ktoś ten "sport" chce uprawiać. Tu pojawia się dodatkowa atrakcja. Nie jak tysiące innych "jeździłem na skuterze śnieżnym" jeno "wjechałem na połoninę". To nobilituje pewnie w środowisku.
Ta firma powoli osiąga dno.
Każdy na swój sposób kocha Bieszczady (©Lucyna)
;)
Ad.1 Czy my rozmawiamy o reklamie? Jeżeli tak to zaczynam się bać. Na teczce imprez mam przepiekne zdjęcia z lotu ptaka prezentujące Bieszczady o różnych porach roku. Na jednym ze zdjęć jest fragment skrzydła znanego powszechnie u nas samolocika, na innych cypel Polańczyka, schronisko na Połoninie Wetlińskiej, gniazdo Tarnicy i Halicza,Połonina Caryńska. Czy to oznacza, że oferuję gościom loty samolotem nad Bieszczadami? Tak reklama ma zachęcać ludzi do przybycia w Bieszczady i pokazać możliwości firmy. Czy jednaj Koledzy są w stanie organizować imprezy na terenie BdPN? Wątpie w to. A mówiąc wprost nie wierzę w to.
Ad.2 Moralnie czy prawnie organizowanie imprez na terenie BdPN wygląda tak samo. Jednoznaczne potępienie. W aspekcie prawnym dochodzą jeszcze sankcje karne.
Sprawiedliwoc społeczna Panie Boże chroń nas od tego.
Ad.3 Tak, sądzę, ze tu twi sedno problemu. Firma Mietek chcemieć takie same możliwości jak firma Bieszczady Adventure. I nie ma. Pierwsze prawo marketingu mowi: jesteś tyle wart ile warta jest twoja sieć kontaktów.
Ad4.Jesteś pewien, ze te zdjęcia zrobiono na terenie BdPN? Bo ja nie. Równie dobrze moga to być tereny prywatne. Przez cały czas sugerujecie się słowami free biesa, który rzekomo widział gdzieś tam imprezę dla VIP.
-
Chciałam zauważyć, że prawnie zakazany jest wjazd pojazdami mechanicznymi do wszelkich lasów (nie tylko na teren BdPN).
W uzasadnionych przypadkach nadleśnictwa mogą wydawać zgodę na wjazd do lasu, ale wtedy trzeba mieć na to pisemne zezwolenie.
Polecam wyszukanie tego w Ustawie o Lasach.
Ciekawe czy organizatorzy imprez takie zezwolenia posiadają ?
Pozdrowienia
Basia
-
@Basia
zadzwonię w takiej systuacji, choć mam nadzieję, że nie będzie takjiej potrzeby.
@Lucyna
ad1.
Co innego zdjęcie reklamowe, zrobione, za zgodą PN, podczas lotu nad połoninami. Co innego przelot 20 motolotni
ad2.
Cieszą mnie takie słowa
ad3.
To był tylko przykład tego, że w imię przestrzegania konstutucyjnych praw do równego traktowania inni operatorzy zaczną węszyć interes w podobnych eskapadach. A raczej zaczną je organizować, bo jestem przekonany, że chcą to robić.
Nie zmienia to ciężaru zarzutu pod adresem tej firmy i jej oceny.
Ad4.
Lucyna, kurde, czego jeszcze oczekujesz? Zdjęcia odczytu GPS na tle skutera z logo firmy? Ja pierdzielę.
Cytat ze strony krainyryczącychskuterów:
Cytat:
Inauguracyjna wyprawa na skuterach na szczyt Połoniny Wetlińskiej na herbatkę regenreującą w schronisku Chatka Puchatka
Ich oświadczenie nie jest wystarczającym dowodem???????
No chyba, że teren ten jest własnościa prywatną.
Albo kłamią w reklamie.
Dobrze wiesz gdzie byli, piszesz o "naganności" takiego czynu zaraz dopisując "o ile takie zdarzenie faktycznie miało miejsce" - czyli wciąż ich bronisz.....w imię czego? Solidarności zawodowo-zarobkowej?
Sorry, ale nie brzmisz wiarygodnie, gdy piszesz o rezygnacji ze współpracy z kimś, kto zniszcyć chciał jakąś dolinę, a jednocześnie bronisz firmy, która robi podobne rzeczy w innym miejscu.
Pewnie raz piszesz prywatnie, a raz służbowo
Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
vm2301
raz wjechali sobie
i teraz wykorzystują to jako reklamę:
Cytat:
Zamieszczone przez http://www.krainawilka.pl/reportaze/videoreportaze/art11.html
Lucyna ma rację:
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Każdy z nas kocha na swój sposób Bieszczady
-
Cytat:
Zamieszczone przez
vm2301
@Basia
zadzwonię w takiej systuacji, choć mam nadzieję, że nie będzie takjiej potrzeby.
@Lucyna
ad1.
Co innego zdjęcie reklamowe, zrobione, za zgodą PN, podczas lotu nad połoninami. Co innego przelot 20 motolotni
ad2.
Cieszą mnie takie słowa
ad3.
To był tylko przykład tego, że w imię przestrzegania konstutucyjnych praw do równego traktowania inni operatorzy zaczną węszyć interes w podobnych eskapadach. A raczej zaczną je organizować, bo jestem przekonany, że chcą to robić.
Nie zmienia to ciężaru zarzutu pod adresem tej firmy i jej oceny.
Ad4.
Lucyna, kurde, czego jeszcze oczekujesz? Zdjęcia odczytu GPS na tle skutera z logo firmy? Ja pierdzielę.
Cytat ze strony krainyryczącychskuterów:
Ich oświadczenie nie jest wystarczającym dowodem???????
No chyba, że teren ten jest własnościa prywatną.
Albo kłamią w reklamie.
Dobrze wiesz gdzie byli, piszesz o "naganności" takiego czynu zaraz dopisując "o ile takie zdarzenie faktycznie miało miejsce" - czyli wciąż ich bronisz.....w imię czego? Solidarności zawodowo-zarobkowej?
Sorry, ale nie brzmisz wiarygodnie, gdy piszesz o rezygnacji ze współpracy z kimś, kto zniszcyć chciał jakąś dolinę, a jednocześnie bronisz firmy, która robi podobne rzeczy w innym miejscu.
Pewnie raz piszesz prywatnie, a raz służbowo
Pozdrawiam
Wiesz co. Klawiatura wszystko zniesie. Oczywiście możesz mnie obrażać. Dziwne, że w tym wątku wyjątkowo aktywni są userzy z 321 gory.
Tak oczejuję jednego. Udowodnienia, ze takie zdarzenie miało miejsce. Na razie są to pomówienia. Reklama nie jest dowodem.
Nie zapominaj, ze znam prywatnie i służbowo zarówno szefa Agencji jak i Dyr BdPN. Z pierwszym wspólpracuję. Drugi był nauczycielem w LO, a potem spotkaliśmy się w czasach opozycji i tuż po. Kwestia zaufania. Jeżeli sugerujesz, że dyr Winnicki wydałby zgodę na organizację tego rodzaju imprezy to mylisz się.
Przestańcie p... jak poparzeni.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Reklama nie jest dowodem.
Oczywiście, że nie jest to dowód.
Jeżeli tam nie byli, to po prostu kłamią. A jeżeli tam byli, to nie powinni tego tak afiszować.
Lucyna, chyba się ze mną zgodzisz.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Oczywiście, że nie jest to dowód.
Jeżeli tam nie byli, to po prostu kłamią. A jeżeli tam byli, to nie powinni tego tak afiszować.
Lucyna, chyba się ze mną zgodzisz.
Nie znam ich targetu. O ile się orientuję to pracuje dla Bieszczady Adventure jedna z najlepszych agencji reklamowych w naszym regionie. Płacą im krocie. Widzę jedno, że ta reklama jest cholernie skuteczna. Od kilku dni kilka osób pasjonuje się tym co na www.krainawilka.pl się dzieje.
-
No cóż - wydaje mi się bardzo pożyteczne, aby sprawą zainteresowali się dziennikarze.
B.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
ta reklama jest cholernie skuteczna
Lucyna, czy ta reklama Cię nie szokuje? Nie wstydzisz się za nich?