Zdublowałem się z uszatkiem misiem. O 3 minuty był szybszy w odpowiedzi:(.
Ach piękne jesienno-zimowe wędrowanie.
A dalej?
"Jimi twierdzi że najłatwiej po kozie Matyldzie. Widząc pasącą się obok domu kozę, trzeba zapytać jak ma na imię. Jeśli odpowie że Matylda to oznacza że jesteśmy na miejscu."
-zaraz padnę ;D którędyś Ty Heniu szedł i do jakiej kozy zaszedł -nasza ma na imię Balbina ;D A kto nie był ten nie wie, że Heniu nawiązuje tu do śmiesznej sytuacji. Zamówiłam coś sobie tego dnia kurierem (byłam w szoku, że tu dojeżdżają), który miał duży problem z zlokalizowaniem wsi i domu. Pytał się mnie, jakie cechy charakterystyczne ma mój dom. Tłumaczę mu łopatologicznie -"Panie, tu są trzy domy na krzyż. Dwa bardzo podobne, drewniane obok siebie i ja mieszkam w tym dalszym". A ten dalej docieka: "Ale jakie cechy charakterystyczne ma pani dom?!". Tutaj się zakłopotałam i odpowiedziałam na szybko: "Przy domu stoi koza!!". Kuriera zatkało...
"Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.
Pięknie Panowie, ale to dopiero połowa zadania.
Druga połowa jest trudniejsza : kto potrafi rozszyfrować te wszystkie znaczki : kółka, kapliczki, paski, kwadraciki itp.
Prawdopodobnie są to oznaczenia kolejnych szlaków, ale jakich ?
Skąd i dokąd prowadzących ???
a może jest to gdzieś opisane ?
My na szczęście poruszaliśmy się przez las, bez szlaku i gdy dotarliśmy w to centrum "szlakarstwa" to zgubiliśmy sens
A dalej? dalej ?
DALEJ to ja czekam na Ciebie , aż wrócisz w Bieszczady i dołączysz do starej grupy
Trochę coś pokręciłem, będę musiał przeprosić kozę.
Tak,parkingiem strzyżonym rzez kozę.
a leśniczówka wygląda niczym "nówka"
Czerwony to wiadomo.
Tuż nad czerwonym jest zamazany zielony, on sprowadzał na wschód w dolinkę między Wierszki a Kiczerę i dalej do Bystrego.
Niebieski z żółtymi kapliczkami (niebieska kropka to początek) idzie przez Debrę do jeziorka bobrowego, zwany kapliczkowym, generalnie prowadzi na północ.
Biały prostokąt z żółtą przekreską omija Żebrak przez bazę Rabe i wychodzi na Jaworne a jego początek stanowi żółto-biała kropka.
Żółty prostokąt to szlak zwany papieskim, prowadzi na północ, kompatybilny z kapliczkowym.
Pozdrav
Wykręcę się sianem tzn linkiem do strony, na której wszystkie ścieżki i szlaki bieszczadzkie są pięknie opisane:).
http://www.twojebieszczady.net/szlaki2.php
Dzięki, sporo się wyjaśniło, ale trochę też się zamieszało, bo w linku (podanym przez Zbyszka) wynika że szlak kapliczkowy nazywany jest "papieskim"
Browar nazwał żeTo który jest bardziej papieski ?Żółty prostokąt to szlak zwany papieskim
a żółty kwadracik z czarną strzałką (w lewym górnym rogu zdjęcia) nie biegnie tak samo jak kapliczkowy. Na Chryszczatą w ostatnim odcinku biegnie razem z niebieskim
Skąd i dokąd ? tego nie ma nawet śladu w opisach "Twoich Bieszczadów" podanych przez Zbyszka
Browar miał rację. Poczytać ma temat tego szlaku i zobaczyć jak przebiega, można na stronie.
http://zagorz.pl/szlakpapieski.html
Ach,
czytam, tęsknię za górami ale bardziej za spotkaniem z wami. Dlaczego to się rymuje?
Heniu pisz, poznaje Biesy, a spotkanie z wami jest ogromną przyjemnością.
Zawsze żałuje jak nie mogę z Wami być. Oby jak najrzadziej:)
Hryszcztą "zwiedzałem" na oklep z tabunem koni. Piękna rzecz:D
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)