Pokaż wyniki od 1 do 10 z 124

Wątek: Chemtrails-rozlegle biale smugi w Bieszczadach???

Widok wątkowy

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

Domyślnie Odp: Chemtrails-rozlegle biale smugi w Bieszczadach???

..oj bies bies.. widzisz atak bo chcesz widzieć atak. internet spłaszcza większość wypowiedzi jeśli nie wszystkie... źle odebrałeś moje intencje..(i większości, zwykły kpiący ton jest ostatnio domeną na forum, nie tylko na tym , w polityce nawet kilka lat :P) Dla mnie dla przykładu chemtrails to zjawisko bliskie faktu. Sam obserwowałem coś podobnego , i miałem możliwość porównania terenów do lotów samolotów wojskowych oraz cywilnych, gdy mieszkałem przy ścieżkach dojścia największych lotnisk na świecie w kilku krajach...
    Na fali ostatniej bajkowej afery ze znanym i lubianą rozgłośnią radiową i powodziami utworzyły się zaciekłe obozy odpychające jakiekolwiek teorie spiskowe, lub też pretendujące do takich na skutek retoryki medialnej.
    Wypowiedzi naukowców i autorytetów też traktuję troszkę z boku, dostępni są do każdej teorii i antyteorii w każdej chwili , wystarczy odpowiednio zapłacić a marketing zrobi swoje. Sprzedaje się wszystko...
    VM2301 - logiczne przesłanki już są i wypowiedzi chemików oraz fizyków, w internecie, jednak dopinane są pod klauzulą "Teorii spiskowej" co na starcie wykreśla z obiegu i siła przebicia jest tłumiona normalnym cyklem jaki toczy się podług cudownych zasad ignorancji. Nie tylko fantaści o tym piszą, ale i normalni ludzie. Nie wkładajmy wszystkich do jednego worka. Ale to właśnie fantaści i fanatycy wykurzyli temat na powierzchnię, co mu wcale nie służy...
    Jednak z głową ludziska! Z głową! Skreślanie z góry jakiejś opcji, i oczekiwanie na oficjalne potwierdzenia nauki.. też jest skrajnością, i pachnie Talibami...
    Nauka nie raz myliła się i musiała zmieniać zdanie... z doświadczenia wiem np. Jak w ciągu kilku (dosłownie kilku) lat zmieniały się np. standardy ratownicze do niektórych czynności w tym resuscytacyjnych, gdzie za każdym razem była to jedyna słuszna wykładnia lekarzy i Rady Resuscytacji...
    ...ale to tak będzie w kółko..
    Idzie koniec świata w 2012 , co Wy się jakimś chemtrailsami przejmujecie...
    :P

PS. W tym przypadku trwają już oficjalne badania różnych służb cywilnych w Wielkiej Brytanii i Stanach... Nauka zwana statystyką powinna dużo wyjaśnić (w samej kwestii zachorowalności na rejonach intensywnie "zachmurzonych") Ale czy wyniki trafią do obiegu? Czy ktoś ich nie sfałszuje ? hm...... taki piękny, szczery i prawdziwy świat... mniodzio

PS.2 - nie będę podawał specjalistycznych linków, jeśli Kogoś temat na prawdę interesuje to sam odnajdzie informacje, przekonywanie na siłę ..hehe... jasne... i dajcie mi turban, albo koloratkę... :P
    Ostatnio edytowane przez trzykropkiinicwiecej ; 08-06-2010 o 17:05

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)